Tabără Engleză Oxford – Ziua 12

Jun 26
Jun 28
Jun 27
Jun 29
Jun 30
Jul 01
Jul 02
Jul 03
Jul 04
Jul 05
Jul 06
Jul 08
Jul 07
Jul 09
Jul 10

Ziua 12: Bodleian Library, Test Final și Cursuri

Elevii s-au trezit astăzi pentru micul dejun, unde au putut alege ou fiert, diferite tipuri de cereale cu lapte, gem, Nutella, iaurt, fructe (mere, banane, mandarine), suc de portocale sau de mere, ceai sau cafea.
La ora 9:30 ne-am întâlnit pentru a pleca la activitatea stabilită pentru astăzi, unde doar Laura şi Octavian au dorit să participe. Ne-am îndreptat aşadar spre centrul oraşului pentru a vizita Biblioteca Bodleian, iar de această dată am avut noroc şi ne-am putut alătura turului standard de o oră, ce începea la ora 10:30.

1 - tabara oxford

Bodleian este principala bibliotecă de cercetare a Universităţii din Oxford, fiind una dintre cele mai vechi biblioteci din Europa. Când aceasta a fost deschisă, în anul 1602, avea 2000 de cărţi în colecţie, iar în prezent are peste 12 milioane, fiind a doua cea mai mare bibliotecă din Marea Britanie, după British Library din Londra.

3 - tabara anglia

În timpul turului am putut vizita Divinity School, Convocation House şi Biblioteca. Divinity School este primul amfiteatru construit pentru susţinerea cursurilor şi a examenelor la Universitatea din Oxford. Examenele se ţineau sub forma unor dezbateri orale în limba latină. Scene din seria Harry Potter au fost filmate şi în această locaţie: Infirmeria Hogwart (Harry Potter şi Piatra Filozofală) şi scena balului (Harry Potter şi Pocalul de Foc). Cel mai impresionat element îl constituie tavanul în stil gotic flamboyant, împodobit cu peste 450 de sculpturi ornamentale cu diferite semnificaţii.

2 - tabere oxford

9 - tabere in strainatate anglia

Biblioteca a fost fondată de Sir Thomas Bodley, de unde a şi primit numele de Bodleian Library. Aceasta este aproape în totalitate o bibliotecă unde cărţile pot fi citite doar în spaţiile special amenajate şi nu pot fi împrumutate. În prezent, există peste 50,000 de abonaţi activi, peste jumătate dintre aceştia locuind în afara Oxfordului şi mai mult de 10% provenind din afara ţării. Din păcate, fotografiatul este strict interzis în această cameră.

8 - tabere internationale anglia

Convocation House este o altă încăpere impresionantă, locul unde Charles I şi Charles II susţineau şedinţele de Parlament. Tot aici, erau judecate diverse fapte ale studenţilor, printre care şi neplata taxelor de școlarizare – faptă de care a fost acuzat şi Oscar Wilde. La Convocation House se susţin şi în ziua de astăzi interviurile de admitere la colegiile din Oxford.

Ghidul nostru pentru această călătorie în timp ne-a oferit o sumedenie de detalii interesante despre toate încăperile vizitate, astfel că la sfârşitul vizitei ne-am declarat cu toţii încântaţi de faptul că nu am ratat acest obiectiv turistic.

La ora 11:40 am plecat spre campus, pentru ca elevii să ajungă la timp pentru servirea prânzului şi să se relaxeze puţin înainte de a susţine testul final. Încurajați de către elevii care au susținut deja testul, elevii s-au dovedit a fi pregătiți atât psihic, cât și din punct de vedere al cunoștințelor acumulate pe parcursul taberei. În campus, ne-am reîntâlnit şi cu ceilalţi elevi, care se pregăteau de prânz. Fiind o zi destul de călduroasă, elevii au ales să petreacă pauza de prânz în grădina campusului, bucurându-se din când în când de apariţia timidă a soarelui.

10 - tabere in strainatate pentru elevi

După prânz, toţi elevii au mers fie la susţinerea testului, fie la cursuri, care au durat până la ora 17. La cină am avut curcan în sos franțuzesc, paste cannelloni cu sos de roșii, porc cu tăiţei gătit în wok, cartofi la cuptor, legume la tigaie, supă chinezească de pui, iar la desert tartă de fructe.

5 - tabere internationale oxford

Activităţile propuse pentru această seară au fost: patinaj, karaoke sau fotbal. Pentru patinaj au optat Laura, Andra și Alex. La karaoke ni s-a alăturat Octavian, și pentru scurt timp Sonia și Andreea. Octavian a fost interesat și de meciul de fotbal dintre Germania și Franța, astfel încât a plecat de la karaoke pentru a merge în lounge unde a vizionat meciul împreună cu alți elevi internaționali. Ceilalți elevi au ales să se relaxeze în camerele lor, să meargă la sala de fitness a campusului sau la cumpărături la supermarket.

6 - tabara internationala oxford

După ce s-au întors în campus Laura, Andra și Alex ne-au povestit că s-au simțit foarte bine la patinoar, fiind o seară cu muzică disco, lucru care a făcut ca atmosfera să devină și mai plăcută. Octavian ne-a mărturisit că s-a distrat la karaoke, chiar dacă nu a cântat. Andreea și Dan s-au relaxat în lounge, jucându-se biliard și foosball.

7 - tabara internationala anglia

4 - tabere anglia

Ziua s-a încheiat astfel cu o seară liniștită în campus, unde toți elevii erau prezenți la ora 23 pentru controlul camerelor. Mâine se anunță o zi plină, având în vedere că elevii au cursuri de la ora 08:45 până la ora 13:15.

Puteți vedea mai multe poze din ziua doisprezece a taberei din Oxford în album: Facebook Album Tabără Oxford.