Tabără Engleză Oxford – Ziua 13

Jun 26
Jun 28
Jun 27
Jun 29
Jun 30
Jul 01
Jul 02
Jul 03
Jul 04
Jul 05
Jul 06
Jul 08
Jul 07
Jul 09
Jul 10

Ziua 13: Ceremonia de Absolvire

Ziua de astăzi a început în forță pentru elevi, aceștia având cursuri de la 8:45 la 13:15. Unii dintre ei au profitat din plin de pauzele dintre cursuri pentru a ațipi câteva minute, resimțindu-se după o săptămână încărcată de cursuri și activități.

0 - tabere limba engleza oxford

La ora 13:20 ne-am reunit la recepția campusului, pentru a merge împreună în lecture room unde a avut loc ceremonia de absolvire a elevilor noștri. Spre încântarea liderilor, elevii nu au lipsit de la niciun curs, acesta fiind un indicativ suplimentar că școala, respectiv cursurile au fost pe placul lor.

1 - tabara in strainatate

Vizibil emoționați, elevii și-au primit diplomele și câte o tocă inscripționată cu inițialele EF – pe care o pot păstra ca amintire – iar apoi a urmat o sesiune scurtă de poze.

13 - tabere engleza anglia

14 - tabara engleza in strainatate

15 - tabere engleza in strainatate

16 - tabara pentru elevi

17 - tabere pentru elevi

18 - tabara oxford

19 - tabere oxford

2 - tabere in strainatate

3 - tabara internationala

4 - tabere internationale

6 - tabara internationala oxford

7 - tabara internationala anglia

8 - tabere internationale anglia

9 - tabere internationale oxford

10 - tabara engleza oxford

11 - tabere engleza oxford

12 - tabara engleza anglia

La finalul ceremoniei, am ieșit în fața campusului pentru mai multe poze de grup și apoi a urmat cea mai îndrăgită activitate: aruncarea tocilor în aer, spre încântarea tuturor elevilor!20 - tabara in strainatate

21 - tabere in strainatate

După festivitate, am mers să mâncăm prânzul, ca mai apoi să ne reîntâlnim la 14:15 în fața campusului pentru a porni spre centrul orașului. Pentru această după-amiaza, le-am propus elevilor următoarele activități: vizită la expoziția Shakespeare’s Dead, care este gratuită, celor care nu au vizitat turnul bisericii St. Mary The Virgin și Biblioteca Bodleian le-am sugerat să meargă acolo, iar celor care nu au fost la punting le-am recomandat să nu rateze nici această oportunitate.

Andra ne-a povestit ca astăzi cursurile au fost foarte interactive, astfel că, împreună cu ceilalți elevi internaționali din grupa ei, au mers la Muzeul Ashmolean, unde au trebuit să găsească anumite indicii, iar apoi au mers la Turnul Carfax, unde au avut de rezolvat un chestionar. Andrei i-a plăcut foarte mult desfășurarea cursurilor din această dimineață.

Din păcate, la ora 14:15, niciunul dintre elevi nu s-a arătat interesat de activitățile propuse, în ciuda faptului că expoziția Shakespeare’s Dead se anunța a fi impresionantă mai ales pentru cei pasionați de scrierile acestui autor. Elevii au preferat, așadar să rămână în campus sau să meargă în oraș pentru o ultimă sesiune de cumpărături de suveniuri sau, pur și simplu, să se bucure de atmosfera relaxantă a acestui oraș.

Cu majoritatea elevilor ne-am reîntâlnit la cină. În această seară, la cină am putut alege între couscous, piept de pui la cuptor cu măsline și roșii, carne de vită în sos de fasole neagră, mix de legume, supă de roșii cu busuioc și crutoane, salată, iar la desert căpșuni cu frișcă, iaurt sau fructe. Cum soarele își făcuse apariția, unii dintre elevi s-au bucurat să mănânce în grădina din campus, socializând și planificând viitoare întâlnire și vizite.

22 - tabere de vara pentru elevi

Grădina din campus este foarte frumos amenajată, fiind compusă din mai multe părți: partea centrală este rezervată pentru șezlonguri, acolo unde elevii se pot relaxa liniștiți, mai ales în zilele cu soare – această parte se transformă la nevoie în zona principală de desfășurare a unor activități, ca spre exemplu cea de rodeo de zilele trecute. Zona șezlongurilor este înconjurată de mese de picnic din lemn cu umbrele pentru soare. Apoi există o bucătărie de vară, unde se pregătesc și servesc burgeri în timpul prânzului și de asemenea – încă o zonă unde se pregătește în fiecare zi un alt fel de mâncare precum hot-dog, langos etc. O altă zonă importantă a grădinii este reprezentată de terenul special amenjat pentru practicarea diferitor sporturi, precum: basket, volei, badminton, fotbal, tenis. Întreaga zonă a fost organizată astfel încât să satisfacă nevoile tuturor elevilor, așa încât și elevii noștri au petrecut destul de mult timp pe aici. Mulți elevi aleg să își petreacă serile aici, socializând cu prietenii internaționali pe care și i-au făcut în tabără.

23 - tabara limba engleza oxford

După cină, toți elevii au avut program de voie – vineri și sâmbătă trebuie să fie în campus până la ora 24 pentru controlul camerelor. Le-am sugerat să se odihnească în această seară, deoarece va fi un weekend lung pentru tot grupul. Unii dintre elevi au început încă de astăzi să își facă bagajele. Mâine urmează excursia inclusă în programul taberei – la Bath și Stonehenge, iar duminică dimineață pornim înapoi spre casă.

Puteți vedea mai multe poze din ziua treisprezece a taberei din Oxford în album: Facebook Album Tabără Oxford.