Tabără Engleză Oxford – Ziua 14

Jun 26
Jun 28
Jun 27
Jun 29
Jun 30
Jul 01
Jul 02
Jul 03
Jul 04
Jul 05
Jul 06
Jul 08
Jul 07
Jul 09
Jul 10

Ziua 14: Excursie la Bath și Stonehenge

În această dimineață ne-am reunit la mic dejun la ora 8, masă pe care de această dată nu a ratat-o nimeni.
La ora 08:45 era programată plecarea în excursia de la Bath și Stonehenge, fiind înscriși peste 100 de elevi internaționali. După o mică încurcătura din partea școlii, călătoria noastră spre Bath a avut loc cu un transfer privat. Spre încântarea elevilor, microbuzele noastre au fost mult mai comfortabile decât autocarele pregătite pentru excursie. Cât timp am așteptat transferul, elevii au cântat, Cristian fiind cel care a dat tonul și ne-a captivat cu melodii actuale în limba engleză.

Călătoria până în Bath a durat 90 de minute, însă timpul a zburat pentru elevi, aceștia ascultând muzică și dansând pe ritmuri antrenante, cel puțin pentru o parte din drum. S-au și odihnit o perioadă, prinzând forțe proaspete pentru plimbarea din Bath. Din fericire, soarele strălucea, astfel că am avut parte de o călătorie relaxantă, admirând peisajele pitorești aflate în drum.

15 - tabere engleza oxford anglia

Bath este un oraş din sud-vestul Angliei, renumit pentru izvoarele termale ce au adus aici Romanii care au întemeiat orașul. De asemenea orașul este faimos pentru arhitectura georgiană din secolul al XVIII-lea şi totodată pentru universitatea care îi poartă numele: University of Bath – un centru academic vestit.

1 - tabere in strainatate

2 - tabara in strainatate
În Bath am avut la dispoziție 2 ore și 15 minute, reîntâlnirea fiind programată pentru ora 14:30 la Bath Abbey, în centrul orașului. Prima oprire a fost pentru a ne cumpăra mâncare. Am descoperit apoi străduțele înguste și întortocheate din oraș, am admirat clădirile frumos conservate și am făcut poze lângă râul Avon, admirând pescărușii jucăuși și prietenoși.

3 - tabere internationale

4 - tabara internationala

5 - tabere anglia

14 - tabere de limba engleza in strainatate

Andra a vizitat Catedrala Bath Abbey și ne-a mărturisit că i-a plăcut foarte mult, fiind impresionată de grandoarea acesteia. Bineînțeles, unii dintre elevi nu au ratat ocazia de a merge la cumpărături, Ștefan achiziționând și din Bath un magnet turistic.

Coada pentru Băile Romane era destul de lungă, iar biletul pentru intrare era de 15 lire sterline, astfel că niciunul dintre elevi nu a vizitat acest important obiectiv turistic din Bath.

6 - tabara anglia

Toată lumea s-a declarat foarte încântată de oraș, iar Laura și Dan nu mai conteneau cu laudele. Ștefan era de părere că orașul seamănă cu Brașovul, Laura a spus că îi amintește de Paris, iar Dan că este mai degrabă asemănător cu Oxfordul, fiind totuși de dimensiuni mult mai reduse.

7 - tabara limba engleza anglia

8 - tabere limba engleza anglia

Din fericire, toată lumea a fost punctuală pentru întâlnire, astfel că la ora 14:45 eram deja în microbuze și ne îndreptam spre următoarea destinație: Stonehenge. În 50 de minute am ajuns la destinația noastră, iar aici am așteptat să sosească și autocarele cu ceilalți elevi internaționali, pentru a merge împreună la obiectiv.

9 - tabere internationale anglia

Vremea era prietenoasă, în ciuda vântului puternic care ne-a dat câteva bătăi de cap pe parcursul plimbării, dar am pornit entuziasmați spre punctul de plecare, de unde am fost transportați cu un autocar timp de câteva minute până la „The Stonehenge Avenue”. Ne-am apropiat de faimoasele pietre cât de mult am putut, fără a merge însă în mijlocul lor din motive de prezervare – fiind mai mult de 1 milion de vizitatori anual greutatea acestora poate afecta pământul care susține pietrele. Ne-am plimbat în jurul acestui templu antic, pentru a-l putea fotografia din toate unghiurile și pentru a citi informațiile găsite pe traseu.

11 - tabara in strainatate

10 - tabara internationala anglia

Așadar, Stonehenge este un templu antic aliniat pe baza mișcărilor soarelui. Pietrele au fost ridicate acum 4500 de ani de către oameni preistorici sofisticați și doar jumătate din ansamblul de pietre a fost excavat până acum. Mai multe despre acest obiectiv turistic vă lăsăm să descoperiți și dumneavoastră la următoarea vizită în Anglia, Stonehenge fiind unul dintre obiectivele turistice care nu trebuie ratat și  vă recomandăm să îl vizitați măcar o dată în viață.

12 - tabere in strainatate

13 - tabere engleza anglia

Elevii s-au dovedit încântați de ceea ce au văzut și s-au bucurat că au avut această oportunitate. La ora 17:30 ne-am reîntâlnit în fața intrării și am pornit împreună spre microbuzele noastre, care ne așteptau în parcarea principală. Am plecat așadar înapoi spre campus călătoria fiind de aproximativ 70 de minute.

Am ajuns în campus la ora 18:50, în timp util pentru a mânca cina. În această seară am putut alege între cartofi prăjiți, cârnați de porc cu sos, plăcintă cu pui sau vită, păstăi, salată, supă de roșii cu busuioc, iar la desert diferite tipuri de iaurt sau fructe.

După ce am mâncat și am mai discutat puțin despre lucrurile care trebuie predate înainte de plecare, elevii au avut program de voie, majoritatea urmând să își pregătească bagajele și să petreacă ultima seară în compania prietenilor internaționali, cu care poate se vor mai revedea și cu alte ocazii.

Puteți vedea mai multe poze din ziua paisprezece a taberei din Oxford în album: Facebook Album Tabără Oxford.