Tabără Engleză Oxford – Ziua 15

Jun 26
Jun 28
Jun 27
Jun 29
Jun 30
Jul 01
Jul 02
Jul 03
Jul 04
Jul 05
Jul 06
Jul 08
Jul 07
Jul 09
Jul 10

Ziua 15: Ultima zi a taberei

Din păcate ziua plecării a sosit, iar astăzi ne-am trezit cu toții dis-de-dimineață pentru a ne ocupa de ultimele detalii privind călătoria noastră.

La ora 8:00 elevii erau deja la cantină, pentru a mânca micul dejun. Astăzi am avut de ales între ouă ochi, bacon prăjit, ciuperci, cereale cu lapte, Nutella, diferite tipuri de gem, unt, iaurt, suc de portocale sau mere, cafea sau ceai.

1 - tabere in strainatate

După ce am mâncat, am condus-o pe Laura în stația de autobuz pentru a ne lua rămas bun și a ne asigura că totul este în regulă, deoarece ea a plecat spre Nancy, un oraș din Franța, unde va petrece următoarele două săptămâni la o școală de vară.

Când ne-am întors în campus, am primit biletele de avion printate pentru toți elevii, inclusiv pentru cei care urmau să călătorească intern din București spre Cluj sau Timișoara.

Cu bagajele gata făcute, elevii au mers la recepție pentru a preda cheia de la cameră, așternuturile și prosoapele. Apoi, am căutat un cântar pentru ca elevii să își poată cântări bagajele și să își facă o idee asupra numărului de kilograme adunate – limita admisă fiind de 25 kg. Aproape toți elevii se încadrau în această limită. Ne-am reunit și am mai discutat unele detalii organizatorice, ocazie cu care elevilor le-au fost date chestionare de feedback din partea Qdays.

2 - tabara in strainatate

După aceea, elevii s-au relaxat în lounge sau în grădină, până la ora 10:55, când am stabilit reîntâlnirea în fața campusului. Aaron, Ilinca, Andreea și Raluca au jucat chiar o partidă de foosball, după care s-au mutat pe terenul de volei, unde li s-au alăturat și Sonia, Radu și Mihai.

3 - tabara oxford

La ora 11 au ajuns microbuzele care urmau să ne transporte la aeroportul Heathrow. Nu am putut părăsi campusul fără să mai facem o poză de grup aici.

4 - tabere oxford

5 - tabara anglia

Traficul spre aeroport a fost destul de aglomerat, călătoria duratând aproximativ 60 de minute, timp în care majoritatea elevilor s-au odihnit.

Ajunși în aeroport, ne-am grupat și ne-am pregătit documentele de zbor și bagajele pentru a merge la biroul de check-in. Procesul de check-in a durat aproximativ 30 de minute și a decurs fără probleme, inclusiv pentru elevii care urmau să călătorească spre Timișoara și Cluj Napoca. Ne-am liniștit după ce am trimis la cală bagajele mari și toată lumea s-a încadrat în numărul de kilograme alocate, astfel că apoi ne-am îndreptat cu toții spre security. Însă nu înainte de a ne lua la revedere de la Alina – cealaltă însoțitoare a grupului nostru, care, din păcate, a avut un zbor diferit.

6 - tabere anglia

După aceea, împreună cu toți elevii am mers la security, unde coada era destul de lungă, dar, din fericire, procesul părea că se desfășoară destul de rapid. Am trecut toți cu bine și de această dată, chiar dacă unii dintre elevi au fost verificați mai amănunțit.

La ora 14:10 urma să se afișeze poarta de îmbarcare, însă am fost anunțați că va fi o întârziere la decolare. La ora 14:25 a fost afișat numărul porții, astfel că am putut merge să așteptăm acolo. La ora 15:30, toți elevii erau în avion pregătiți de plecare, decolând cu o întârziere de aproximativ 40 de minute. Din fericire, o bună parte din timpul întârziat a fost recuperat pe durata călătoriei, astfel că am aterizat pe Aeroportul Henri Coandă la ora 20:15, cu o întârziere de doar 10 minute față de ora programată. Astfel, și elevii care urmau să călătorească pe zboruri interne au putut ajunge la timp pentru îmbarcare.

7 - tabara engleza in strainatat

Am recuperat bagajele și, vădit emoționați, ne-am îndreptat spre porțile de ieșire, unde ne așteptau cu brațele deschise părinții, frații sau prietenii. Toți elevii au primit un mic suvenir din partea Qdays, ne-au îmbrățisat și ne-am urat drum bun spre case, cu promisiunea să păstrăm legătura și să ne mai întâlnim în țară sau în alte tabere în străinătate.

8 - tabere engleza in strainatate

Însoțitorii de grup doresc să le mulțumească elevilor participanți și speră că aceștia își vor aminti de tabăra Oxford 2016 cu drag și peste ani!

Puteți vedea mai multe poze din ultima zi a taberei din Oxford în album: Facebook Album Tabără Oxford.