Tabără Engleză Oxford – Ziua 3

Jun 26
Jun 28
Jun 27
Jun 29
Jun 30
Jul 01
Jul 02
Jul 03
Jul 04
Jul 05
Jul 06
Jul 08
Jul 07
Jul 09
Jul 10

Ziua 3: Cursuri, Muzeul Ashmolean și salsa

Elevii au început ziua la ora 8:00 dimineața, când ne-am reunit cu toții la cantină pentru a mânca micul dejun.

1 - tabere in strainatate

Mulțumiți de programul academic, stabilit astfel încât toți elevii să participe la cursuri în aproximativ același interval orar, ne-am permis să organizăm diferite extra activități în aer liber. Astfel că la ora 9:00 ne-am reîntâlnit la recepția școlii, pentru a porni împreună să vizităm Muzeul Ashmolean – prima universitate muzeu din lume, urmând să ne întoarcem în campus pentru prânz și elevii să aibă timp suficient să se pregătească pentru cursurile care încep astăzi la ora 14:05 și se încheie la ora 17:00. Cei care au ales să urmeze și cursuri suplimentare au început cursurile la ora 10:20 și vor vizita muzeul Ashmolean într-una din zilele următoare.

2 - tabara in strainatate
Bucuroși de vremea prietenoasă și călduroasă, am pornit pe jos spre centrul orașului. În drum spre muzeu, elevii s-au oprit 10 minute pentru o scurtă sesiune de cumpărături la un magazin de suveniruri.

3 - tabara engleza

Ajunși la muzeu, am căzut de acord ca vizita să dureze aproximativ o oră și jumătate, așa încât să ne putea întoarce la timp în campus pentru prânz și o pauză de relaxare înaintea începerii cursurilor.

4 - tabere engleza

5 - tabara in strainatate

Muzeul Ashmolean găzduiește o colecție impresionantă de obiecte din multe colțuri ale lumii, aparținând unor diferite perioade istorice. Unele dintre acestea au fost descoperite de arheologi, altele au fost special făcute pentru muzeu sau au fost donate muzeului de către oameni obișnuiți, turiști sau iubitori de artă. Întreaga colecție a muzeului reprezintă o adevărată comoară culturală pentru Oxford. Fiind parte a Universității din Oxford, cunoașterea și educația sunt principiile cheie pe baza cărora funcționează muzeul, iar grupul nostru de elevi a fost entuziasmat de varietatea exponatelor pe care le-au putut studia: picturi de artă modernă din diferite perioade; obiecte aparținând culturii din Japonia, China, India, Egipt; instrumente muzicale și tapițerii; diferite tipuri de bijuterii, sculpturi și alte obiecte fascinante, pe care elevii au fost curioși să le descopere.

6 - tabere in strainatate

7 - tabara anglia

La 12:00 ne-am reîntâlnit în fața muzeului și am pornit spre campus. Pe drum, am conversat în engleză și am schimbat păreri și impresii despre muzeu și despre obiectele expuse, elevii fiind plăcut impresionați de ceea ce au văzut. Ne-am oprit și la o librărie cu o varietate mare de cărți (Waterstone’s), unde unii dintre ei chiar au achiziționat câteva volume, de care sunt foarte încântați.

Am revenit în campus la ora 13:00, la timp pentru prânz. Burgerii cu pui sau vită, cartofi prăjiți și suc au fost variantele preferate de elevi. Soarele fiind foarte prietenos în jurul prânzului, am ales să mâncăm în grădina campusului. Atmosfera a fost foarte plăcută, mai ales că unul dintre membrii biroului de activități a adus o boxă din care răsunau cele mai noi și antrenante cântece, lucru care i-a revigorat la fix pe elevi pentru cursurile ce au urmat.

8 - tabere anglia

La ora 14:00, toți elevii erau în clase, entuzasmați și pregătiți pentru cursurile ce urmau.

La ora 17 cursurile s-au încheiat. Chiar dacă în prima jumătate a zilei a fost soare, ploaia nu ne-a ocolit, dar din fericire s-a oprit chiar în momentul terminării cursurilor. Drept urmare, Octavian s-a decis să profite de acest lucru și să se relaxeze puțin pe terenul de fotbal, schimbând câteva pase cu un alt elev internațional, înainte de a ne reuni pentru cină.

9 - tabara engleza in strainatate

La scurt timp, ne-am întâlnit în cantină unde am mâncat pe saturate și am povestit despre cum au decurs primele ore de limba engleză. La cină am avut de ales între cartofi la cuptor, varză călită, wrap de legume, pui la cuptor, friptură de porc, fructe și vafe cu frișcă și căpșuni. Elevii s-au arătat entuziasmați de profesorii și colegii internaționali și implicit de cursuri, povestind cum au lucrat individual sau pe grupe de câte 2-3 elevi din țări diferite, pentru a discuta pe diverse teme sau pentru a rezolva exercițiile cerute. Temele discutate se axează pe programa de studiu, urmând subiectele din manual și încercând să abordeze cât mai multe aspecte de actualitate, menite să îi facă pe elevi să iasă din zona lor de comfort. Astfel, elevii au învățat deja expresii și cuvinte noi, precum și câteva reguli gramaticale, familiarizându-se treptat cu un nou sistem educațional, diferit de cel românesc.

La ora 18:30 școala a organizat pentru elevii internaționali un curs de salsa cu o profesoară, la care au ales să participe și unii dintre elevii noștrii, în timp ce alții au ales să se retragă în camere și să se odihnească. Profesoara de salsa a avut o manieră de predare interactivă, astfel că după ce le-a prezentat elevilor pașii de bază ai dansului, i-a grupat pe aceștia în perechi pentru exersarea mișcărilor. Pentru aprofundare, cursul a continuat cu un alt exercițiu, elevii fiind nevoiți să schimbe de fiecare dată partenerii de dans după repetarea pașilor învățați, fapt care i-a ajutat să socializeze și mai mult între ei.

10 - tabere internationale in strainatate

11 - tabere de vara in anglia

12 - tabara oxford

Puteți vedea mai multe poze din a treia zi a taberei din Oxford în album: Facebook Album Tabără Oxford.