Tabără Engleză Oxford – Ziua 6

Jun 26
Jun 28
Jun 27
Jun 29
Jun 30
Jul 01
Jul 02
Jul 03
Jul 04
Jul 05
Jul 06
Jul 08
Jul 07
Jul 09
Jul 10

Ziua 6: Cursuri și Palatul Blenheim

Astăzi elevii au avut cursuri între orele 08:45 – 13:15, așadar s-au trezit dis de dimineață pentru a avea timp să mănânce micul dejun și a fi gata rapid pentru o nouă zi.
La ora 13:15 ne-am întâlnit cu toții la cantină unde am mâncat prânzul și ne-am pregătit pentru vizita la Palatul Blenheim.
La ora 14:00 ne-am întâlnit la recepția școlii pregătiți de excursie. Cu această ocazie am achitat către școală și biletele pentru piesa de teatru “Mult Zgomot pentru Nimic”, care se desfășoară cu ocazia Festivalului Shakespeare din Oxford. Această piesă de teatru va avea loc miercuri, 6 iulie, începând cu ora 19:30, la locația Oxford Castle Unlocked. Am pornit spre Palat și am luat autobuzul din fața campusului până în centrul orașului. De acolo am schimbat autobuzele, iar călătoria până la destinația finală a mai durat 30 de minute.

1 - tabara limba engleza oxford

Pe drum am aflat că toți elevii au fost încântați de cursurile pe care le-au avut azi, chiar dacă acestea au fost intense. Alexandru a mărturisit că cel mai mult i-a plăcut ultimul curs, unde a trebuit să lucreze în echipă cu încă trei elevi și să își imagineze că fac parte dintr-o trupă, iar ei au ales să fie o trupă pop. Apoi au trebuit să povestească istoria trupei din anul 2016 până în anul 2046, exercițiul având ca obiectiv stimularea imaginației elevilor și desigur exersarea abilităților de exprimare în limba engleză.

La ora 15:30 ne achiziționasem deja biletele de acces necesare plimbării.
În ciuda vântului neprietenos, vremea a fost bună și nu a plouat, astfel că, ajunși la Palat ne-am putut relaxa în voie. Situat în localitatea Woodstock, la aproximativ 40 de minute distanță (cu autobuzul) de campus, Palatul Blenheim este locul în care s-a născut și a locuit Sir Winston Churchill și este renumit pentru labirintul din gard viu, cât și pentru grădinile sale. Este, de asemenea, principala reședință a ducilor de Marlborough, iar în 1987 a fost desemnat UNESCO World Heritage Site.

Am optat pentru o plimbare prin labirint și a grădini, deoarece timpul nu ne-a permis să vizităm și interiorul Palatului. Ulterior am aflat că acesta din urmă nu era deschis pentru public deoarece găzduia un eveniment privat.

2 - tabere limba engleza anglia

Labirintul este unul dintre cele mai mari din lume, format din mai mult de 3000 de arbori vii-individuali de tisă și are încorporat în designul său un “V” ca tribut în onoarea lui Winston Churchill, care s-a născut în acest Palat.
Ne-am îndreptat deci spre labirint, unde elevii au petrecut 30 de minute, încercând să găsească ieșirea. Desigur că mai devreme sau mai târziu am reușit cu toții să descoperim aleile potrivite și am ieșit din labirint bucuroși de reușită.

3 - tabere engleza angliaElevii s-au descurcat foarte bine în găsirea ieșirii din labirint, reunindu-ne la punctul de întâlnire și pornind mai departe spre Grădina cu Lavandă și Sera cu Fluturi, care se aflau în apropiere. Acolo am admirat câteva exemplare de fluturi cu adevărat deosebite, impresionându-i pe elevi prin coloritul lor spectaculos.

5 - tabara limba engleza anglia

Am trecut printr-o expoziție de căsuțe aparținând unui sat englezesc în miniatură și apoi am luat trenulețul spre Palat și grădini, amuzându-ne și relaxându-ne de-a lungul scurtei plimbări.

6 - tabere internationale

7 - tabere internationale anglia

8 - tabara internationala anglia

Astfel, am continuat excursia prin superbele grădini ale Palatului. Din fericire, soarele a ieșit dintre nori și ne-am putut bucura și mai tare de priveliști, încărcându-ne cu energie și voie bună.

9 - tabara anglia pentru elevi

Tot aici, elevii și-au făcut poze la bustul lui Sir Winston Churchill și au admirat fascinați templul unde acesta a cerut-o de nevastă pe Clementine O. Hozier în anul 1908. Terasele cu apă, fântânile arteziene, statuile care completează arhitectura palatului, dar și verdele crud al ierbii și al copacilor din împrejurimi au construit tabloul perfect pentru o după-amiază de neuitat.

10 - tabara anglia

11 - tabere anglia

Laura ne-a mărturisit ca este tare impresionată de ceea ce a văzut și este de părere că doar în filme mai găsești asemenea priveliști. Și chiar dacă la început elevii nu au fost entuziasmați de vizita la Palat, la sfârșitul plimbării prin grădini s-au arătat impresionați de ce au văzut, întrebând chiar dacă mai putem rămâne să ne plimbăm. Din păcate, ora de închidere era 17:30, astfel încât a trebuit să ne întoarcem în campus, pentru a ajunge la timp pentru cină.

12 - tabere anglia pentru elevi

La ora 18:00 am părăsit împrejurimile palatului și am luat primul autobuz spre campus. Pe drum, am putut admira frumoasele case englezești, care au o arhitectură aparte. În centrul orașului am schimbat autobuzul, iar la ora 19:30 eram în cantină la timp pentru cină. La cină am avut de ales între piure de carofi cu pui la cuptor, paste cu peste, cârnați de porc și sos, păstăi fierte, supă cu țelină și măr, iar ca desert cheesecake, fructe sau iaurt.

13 - tabere de vara in anglia

După cină, elevii au avut program de voie, iar unii dintre ei au ales să meargă în lounge să vizioneze meciul Wales – Belgia, alții au mers la supermarket pentru a-și mai face niște provizii, în timp ce restul s-au retras în camere pentru a se odihni, deoarece mâine vom merge în excursie la Londra și va trebui să fim destul de matinali.

Puteți vedea mai multe poze din a șasea zi a taberei din Oxford în album: Facebook Album Tabără Oxford.