Tabără Engleză Oxford – Ziua 8

Jun 26
Jun 28
Jun 27
Jun 29
Jun 30
Jul 01
Jul 02
Jul 03
Jul 04
Jul 05
Jul 06
Jul 08
Jul 07
Jul 09
Jul 10

Ziua 8: Excursii în Londra și Brighton

Ne-am întâlnit și astăzi în cantină la ora 8, unde am avut parte de o surpriză britanică: mic dejun englezesc (ouă, fasole, bacon prăjit) alături de pâine cu nutella, gem, suc de mere sau portocale, cafea și ceai.

Laura și Andra, care au ales să meargă în excursia organizată de școală la Brighton, s-au întâlnit cu restul elevilor internaționali la ora 08:45, urmând să ne revedem cu ele la sfârșitul zilei.

La ora 9, împreună cu ceilalți elevi ai grupului nostru, eram deja în autobuzul Oxford Tube care ne-a dus direct la Londra. Călătoria dus-întors a costat 12 lire și a durat 2 ore.

11 - tabere in strainatate anglia

Am coborât la stația Victoria la ora 11 și ne-am îndreptat cu pași grăbiți către Buckingham Palace, pentru a urmări schimbarea gărzii. Chiar când am ajuns, fanfara se îndrepta spre porțile Palatului și ne-am strecurat cu toții prin mulțime pentru a găsi un loc cât mai bun.

15 - tabere internationale pentru elevi

Toți elevii au fost impresionați de numărul foarte mare de oameni prezenți la ceremonie, întrebându-se dacă în fiecare zi este la fel de aglomerat. Răspunsul este afirmativ, parada gărzilor fiind una dintre cele mai populare atracții turistice din Londra. La un moment dat, am fost anunțați că până la ora 12:05 nu se va mai întâmpla nimic, schimbarea gărzilor fiind deci întârziată cu aproximativ 30 de minute. Elevii au hotărât că nu mai doresc să aștepte atâta timp, așa că am pornit spre următoarea atracție turistică în timp ce fanfara intona acordurile piesei „Let it go”.

1 - tabere in strainatate

Am străbătut Green Park, bucurându-ne de vremea frumoasă și am continuat pe Knightsbridge, o stradă cu diverse magazine de lux. Am trecut apoi pe lângă faimosul magazin Harrods, pe care l-am admirat din exterior și, curând, am ajuns la Natural History Museum, unde am constatat că era o coadă destul de lungă pentru intrare, astfel că ne-am decis să vizităm mai întâi Science Museum.

2 - tabara in strainatate

Muzeul de Știință este locul potrivit pentru elevii pasionați de știință, dar și pentru curioșii noștri elevi intersați să vadă, să atingă sau să experimenteze diferite obiecte sau mecanisme construite pe baza unor cercetări științifice amănunțite. Muzeul este construit pe 7 etaje unde se găsesc diferite expoziții interactive și educaționale – “Leonardo Da Vinci – Mecanismele unui Geniu” fiind doar unul dintre exemple.

3 - tabere anglia

Dan a fost foarte impresionat de secțiunea cu avioane a acestui muzeu, în special datorită pasiunii sale pentru aeronave.

4 - tabara anglia

La ora 13:30 ne-am reîntâlnit și, din fericire pentru noi, nu mai era coadă la Muzeul de Istorie Naturală. Nerăbdători și dornici de cunoaștere, ne-am acordat o oră pentru vizitarea obiectivului propus și am realizat cu entuziasm că acesta este locul ideal pentru a descoperi și alte lucruri interesante despre mediul în care trăim.

5 - tabara engleza anglia

Muzeul de Istorie Naturală este împărțit în 4 zone: albastră, roșie, verde și portocalie. Zona albastră prezintă vizitatorilor diversitatea vieții pe pământ, de la dinozauri la mamifere masive. Aici am putut vedea și câteva animale reprezentate în mărime naturală: balena albastră, elefantul, rinocerul, girafa etc. Zona roșie este o călătorie prin spectaculoasa evoluție a pământului, descoperind aici fenomenele naturale care au contribuit la forma actuală a Planetei. O secțiune care ne-a atras atenția a fost simulatorul cutremurului din Kobe, Japonia din anul 1995. Acesta a avut o magnitudine de 6,9 grade, astfel încât am putut simți pe pielea noastră această intensitate destul de puternică, momentul fiind destul de marcant pentru cei care au încercat simulatorul. Zona verde urmărește evoluția Planetei și prezintă relațiile fascinante dintre diferite forme de viață și mediile lor naturale. În zona portocalie am putut observa oamenii de știință din Centrul Darwin și ne-am putut bucura de Wildlife Garden.

6 - tabere engleza anglia

Printre obiectele expuse am remarcat și diverse elemente interactive, menite să ne capteze și mai mult atenția prin maniera în care erau gândite. Spre exemplu, am putut descoperi cum se formează curenții: cu ajutorul unui dispozitiv a trebuit să rotim o manetă pentru a pune în mișcare fluidul din interior, iar apoi crescând gradual viteza de rotație, am putut vedea apariția acestora.

7 - tabara engleza

Până la ora 14:45 toți elevii au vizitat muzeul. Spre bucuria lor, accesul la ambele muzee a fost gratuit.

Deoarece am reușit să vizităm obiectivele propuse în timp util, elevii au avut program de voie. Astfel, unii dintre ei au ales să meargă la cumpărături pe Oxford Street, iar ceilalți au continuat plimbarea prin Kensington Gardens, pe lângă Fântâna Memorială Diana și apoi prin Hyde Park, spre Marble Arch. Acesta urma să fie și punctul nostru de întâlnire la ora 18, pentru a reveni în campus.

8 - tabara limba engleza anglia

9 - tabara limba engleza

În acest weekend, cât și weekendul următor, Hyde Park va fi gazda Festivalului British Summer Time, un eveniment care cuprinde diferite activități și concerte pentru toată lumea. Fiind și o zi superbă de vară, sute de oameni se relaxau astăzi pe iarba verde din parc, lăsându-se răsfățați de razele de soare și de muzica live care răsuna armonios.

Ca în orice zi de duminică, Oxford Street era și ea foarte aglomerată atât de turiști cât și de mașini, dar, din fericire, pe Regent Street – o altă binecunoscută stradă de cumpărături – accesul era permis doar pietonilor. Această stradă a fost transformată pentru o perioadă într-o frumoasă expoziție a mijloacelor de transport din Londra, cu ocazia Festivalului de Design.

10 - tabere limba engleza anglia

Toți elevii au fost punctuali pentru întâlnirea de la ora 18:00 (spre bucuria liderilor de grup), astfel că ne-am îndreptat către cea mai apropiată stație de autobuz, urmând să ne întoarcem în campus. La finalul excursiei, ne-am bucurat să aflăm că toată lumea a fost încântată de ziua pe care am petrecut-o în Londra, de obiectivele turistice vizitate, dar și de cumpărăturile făcute.

12 - tabere in anglia pentru elevi

Am ajuns în campus la timp pentru a mânca și cina: paste bolognese, ciulama de pui cu salata, conopidă, iaurt sau fructe.

13 - tabara in anglia pentru elevi

După cină, ne-am întâlnit cu Laura, care ne-a povestit că ea și Andra au fost încântate de excursia la Brighton. Vremea a fost bună și pentru ele, astfel încât, după ce au vizitat Pavilionul, au avut timp liber să se plimbe pe străduțele orășelului și să se bucure de soare. Andra a fost impresionată de arhitectura clădirilor, propunându-și să revină la Brighton împreună cu vărul ei.

14 - tabara internationala anglia

După masă toți elevii au avut timp liber, dar la ora 23 erau deja în camere, pentru că mâine începe o nouă săptămână de cursuri și activități.

Puteți vedea mai multe poze din a opta zi a taberei din Oxford în album: Facebook Album Tabără Oxford.