Tabără Engleză Oxford – Ziua 9

Jun 26
Jun 28
Jun 27
Jun 29
Jun 30
Jul 01
Jul 02
Jul 03
Jul 04
Jul 05
Jul 06
Jul 08
Jul 07
Jul 09
Jul 10

Ziua 9: Cursuri, Christ Church College, Museum of Oxford și Petrecere

A doua săptămână a început în forță pentru elevi, aceștia având cursuri de la ora 08:45 până la 11:40. După micul dejun, au participat așadar fiecare la cursul alocat, urmând să ne întâlnim după terminarea cursurilor pentru a vizita împreună alte obiective turistice interesante din Oxford.
Ne-am reunit apoi la prânz, în jurul orei 12 și am stabilit planul pentru ziua în curs, respectiv că ne vom întâlni din nou la 13 la recepție pentru a merge împreună să vizităm Christ Church College și Muzeul Oxford, mai ales că vremea se anunța prietenoasă.

Prânzul a fost variat, elevii putând alege să mănânce în afară de meniul cantinei și burger sau hot-dog. Elevii ne-au spus că sunt mulțumiți de cursuri, iar Dan ne-a povestit că astăzi a avut o lecție despre animalele sălbatice, fiind foarte încântat de desfășurarea cursurilor.

1 - tabara oxford

Cum vizita la Christ Church nu a fost obligatorie, unii dintre elevi au ales să rămână în campus să se odihnească, iar Ștefan a dorit să meargă la frizer. Astfel, ne-am întâlnit la ora 13 cu Laura, Aaron, Cristi, Dan, Mihai, Radu, Raluca, Andreea și Gabriel și am pornit împreună spre centrul orașului, unde se află situat Christ Church College.

2 - tabere oxford

A fost o plimbare foarte relaxantă și placută pentru toți, mai ales că soarele ne-a răsfățat câte puțin pe parcursul drumului. Am ales să nu mergem pe aceeși rută spre oraș, străbătută deja de mai multe ori, astfel încât la un moment dat ne-am despărțit și de Gabriel, care a dorit să meargă la cumpărături. Noi – ceilalți ne-am aventurat pe străduțele mai puțin cunoscute de turiști și am redescoperit împrejurimile, care ne-au îmbiat cu mireasma ierbii proaspăt tăiate și a trandafirilor înfloriți. Pe drum, am avut o conversație între 4 ochi cu Andreea, în limba engleză, și ne-am bucurat să aflăm că este foarte încântată de tabără, îi place atât campusul, cât și colegii din campus, dintre care și-a făcut noi prieteni, iar aseară a jucat volei cu alți elevi internaționali. La final, ne-a mărturisit că dorința ei este să studieze la facultate în Anglia.

3 - tabara anglia

După o plimbare de aproximativ 20 de minute, am ajuns la Christ Church College. Acesta este unul dintre cele mai mari mari colegii din Oxford, cu aproximativ 430 de studenți care urmează cursurile de licență și 215 pe cele de masterat. Pe parcursul studiilor, Colegiul devine casa studenților, acesta fiind locul unde studiază, trăiesc și mănâncă. Diferite părți ale clădirilor care formează Colegiul Christ Church au fost folosite pentru anumite scene din filmul “Harry Potter și Piatra Filozofală”, iar pe unele dintre acestea le-am putut admira și noi. Încăperile au o arhitectură deosebită, desprinsă parcă din alte lumi, astfel că am înțeles acum de unde și inspirația pentru romanul “Alice în Țara Minunilor”, Lewis Caroll – autorul cărții – fiind unul dintre studenții de la Christ Church.

4 - tabere anglia

Am vizitat așadar Sala de Mese, care este și centrul vieții la colegiu, unde studenții și profesorii se adună pentru a mânca cina în fiecare zi, iar cu diferite ocazii este locul care găzduiește diferite evenimente. Această sală spectaculoasă în stil Renascentist i-a inspirat pe creatorii seriei Harry Potter să construiască o replică în studiourile lor de filmare din Londra.

6 - tabere engleza oxford

5 - tabara engleza oxford

7 - tabara internationala oxford

Am ajuns apoi în grădina din interiorul campusului, care are un design autentic, conturat de o fântână arteziană în centrul căreia se găsește statuia zeului roman Mercur. Am continuat turul până în Catedrala Christ Church, unică în lume prin faptul că este atât o catedrală episcopală, cât și capela Colegiului Christ Church. Ultima oprire a fost, desigur, la magazinul colegiului, de unde elevii și-au cumpărat diferite suveniruri.

8 - tabere internationale oxford

9 - tabara marea britanie

La 15:30 am încheiat vizita la Christ Church și, impresionați de cele văzute, am continuat plimbarea mai departe spre Museum of Oxford. Aici, intrarea a fost gratuită, astfel că ne-am decis să intrăm.

10 - tabere marea britanie

Acest muzeu este singurul al cărui obiectiv este să împărtășească publicului interesat povestea orașului Oxford și a oamenilor săi. Împărțit în două secțiuni, care prezintă orașul în trecut, respectiv în present, muzeul le-a oferit elevilor ocazia să admire un birou Victorian și să vadă evoluția acestuia în ultimii 3000 de ani. De asemenea, elevii au putut afla informații despre diferite personalități din trecutul orașului și despre cum industria, divertismentul, munca și invențiile au dat forma orașului din prezent.

11 - tabara limba engleza oxford

După ce am încheiat vizita la muzeu, elevii au avut program de voie, urmând să ne revedem în campus pentru cină și apoi să mergem împreună la petrecerea Black&White, organizată de școală, unde vor participa toți elevii internaționali.

La ora 18:00 toți elevii erau în campus și mâncau grăbiți cina, pentru a le rămâne timp să se pregătească de petrecere. La cină am avut de ales între burrito vegatarian sau burrito cu carne de vită, nachos, guacamole, salată, supă sangrita și ca desert panna cotta, iaurt sau fructe.

Aranjați și pregătiți de petrecere, la ora 19:30, ne-am reîntâlnit cu toții în fața campusului, de unde, împreună cu ceilalți elevi internaționali și cu reprezentanții școlii, am pornit spre centrul orașului, în apropierea căruia se afla și locul unde se ținea petrecerea. Am ajuns în aproximativ 20 de minute și ne-am așezat la coada care se formase în fața clubului, deoarece erau verificate la intrare pașapoartele și ID-urile elevilor. Ajunși înăuntru, elevii s-au bucurat de muzica bună, dansând, cântând și bucurându-se de petrecere. Toată lumea s-a simțit bine, profitând din plin de cele două ore puse la dispoziție. La ora 22:30 luminile s-au aprins și muzica s-a oprit, acesta fiind semnalul că petrecerea s-a terminat pentru elevii sub 16 ani, care trebuiau să fie în campus la ora 23 pentru controlul camerelor. Elevii de peste 18 ani mai puteau rămâne la petrecere, dar în grupul nostru aceștia au decis că vor merge în campus.

12 - tabere limba engleza oxford

Chiar dacă au existat și întârziați, la ora 23:50, toți elevii erau în campus. Mâine va fi o nouă zi de cursuri și activități pe care elevii , cu siguranță nu vor să o rateze.

Puteți vedea mai multe poze din a noua zi a taberei din Oxford în album: Facebook Album Tabără Oxford.