Tabără în Străinătate Oxford – Ziua 1

Jun 25
Jun 26
Jun 27
Jun 28
Jun 29
Jun 30
Jul 01
Jul 02
Jul 03
Jul 04
Jul 05
Jul 06
Jul 07
Jul 08
Jul 09

Ziua 1: A început tabăra de limbă engleză din Oxford!

La întâlnirea din această dimineață toți elevii au fost punctuali, semn că așteptau cu nerăbdare plecarea în tabăra internațională din Anglia!

Au fost verificate actele și reamintite regulile taberei – pentru a ne asigura că experiența lor este una excelentă, în timp ce se urmează măsurile de siguranță! O parte din elevi erau la prima experiență internațională în străinătate, în timp ce alții mai participaseră în trecut la una din taberele de limba engleză Qdays.

Tabara internationala oxford ziua 1

Elevii și-au luat la revedere de la părinți și ne-am îndreptat spre ghișeul de check-in, pentru a lasa bagajele la cală. Niciun elev nu a depășit limită admisă, ceea ce înseamnă că și-au păstrat puțin spațiu și pentru suveniruri. 🙂

Totul a decurs fără probleme și la Poliția de Frontieră, astfel că în scurt timp ne aflam deja la poarta de îmbarcare. Și pentru că ne-am încadrat atât de bine în program, participanții au avut mai bine de o oră timp liber în aeroport. Unii au preferat să mănânce, iar alții au ales să se plimbe prin magazine. Ne-am reîntalnit la ora 11:45, pentru a ne pregăti de îmbarcare.

Tabara engleza oxford ziua 1

Tabere engleza oxford ziua 1

La ora 12:30 eram deja în avion, iar în 10 minute eram pregătiți de decolare spre Londra. Durata zborului: puțin peste 3 ore.

După ce am atins altitudinea de croazieră, căpitanul ne-a urat bun venit la bord. În prima parte a zborului vremea urma să fie plăcută, însă în cea de-a doua au fost anunțate ușoare turbulențe. Din fericire acestea nu s-au simțit foarte tare, pe unii din noi ne-au legat în somn, iar pe alții ne-au adâncit în jocurile pe telefon.

Tabara anglia ziua 1

Tabara oxford ziua 1

Tabere internationale oxford ziua 1

La ora 14 (ora locală) aterizam entuziasmați la Londra. Controlul pașapoartelor și recuperarea bagajelor lăsate la cală au decurs fără probleme, astfel că la ora 15 ne întâlneam cu șoferul ce avea să ne transporte până în campusul din Oxford. Se pare că am avut noroc astăzi – aeroportul a fost foarte puțin aglomerat și astfel toate formalitățile au decurs cu ușurință și rapiditate. Călătoria cu microbuzul privat de la aeroportul Heathrow până în campus a durat aproximativ o oră, drumul fiind destul de aglomerat.

George și Cezara au ales să stea în față, lângă șofer – o oportunitate excelentă pentru a observa stilul britanic de șofat, pe partea stângă a drumului. George s-a împrietenit imediat cu șoferul nostru, David, și au discutat, printre altele, despre fotbal și echipele favorite. Chiar dacă cei doi sunt fani ai unor echipe adverse (șoferul ține cu Arsenal, George ține cu Chelsea), conversația a fost una amicală.

Odată sosiți în campus am fost întâmpinați de angajații școlii ce făceau primirea elevilor. În fiecare zi de duminică sosesc noi elevi în campus, așadar astăzi a fost o zi aglomerată și pentru școală! Fiecărui elev i-a fost făcută o poză pentru cardul de student și au fost reconfirmate datele de contact, inclusiv cele în caz de urgență. După o scurtă prezentare, ce a inclus o introducere în regulile școlii și un plic cu informații utile, ne-am primit camerele, unde am lăsat bagajele. Apoi am ieșit la plimbare pentru a descoperi puțin din Oxford, orașul ce ne va fi gazdă în această tabără internațională.

Tabere anglia ziua 1

La scurtă distanță de campus este centrul orașului. Elevii din tabără au observat imediat faptul că orașul este unul micuț, cochet și foarte curat! Pe durata plimbării am avut parte și de câteva raze de soare, iar pe podul Magdalen am admirat cu interes micile bărci dreptunghiulare numite punturi, cu care elevii au spus că doresc să facă o plimbare în una din zilele ce urmează. De la Magdalen College am ales să ne întoarcem spre campus fiindcă începuse să picure, dar ne-am oprit totuși la supermarket-ul de lângă campus pentru a ne aproviziona cu apă, fructe și dulciuri.

Tabere engleza anglia ziua 1

Cina a fost servită începând cu ora 17:30 iar elevii s-au putut bucura de o supă cremă de ciuperci, spaghete cu sos și carne de vită, pui cu ciuperci în sos alb, conopidă în sos de tomate, mix de legume și salată coleslaw. La desert am primit gogoși, iaurt sau fructe proaspete, iar pentru a ne domoli setea, limonada proaspătă!

A urmat un tur de școală, oferit de către Marica, cea care ne-a prezentat o altă parte a campusului: sălile pentru spălat și călcat, grădina, terenurile de volei și baschet, zona comună pentru elevi, sala de fitness și desigur, zona de ping pong.

Tabara internationala in strainatate ziua 1

Activitatea de seară a fost gândită pentru a-i încuraja pe elevi să socializeze, astfel angajații școlii au organizat o seara de jocuri cu două opțiuni amuzante: Twister și Jenga Tower. Zsombor, Maria, Cezara și George au ales să participe și să înceapă să își facă prieteni noi, în timp ce restul fetelor au preferat să se retragă în camere pentru a se recupera după această zi lungă!

Tabara limba engleza oxford ziua 1

Tabara in strainatate oxford ziua 1

Tabere oxford ziua 1

Mâine programul începe devreme, elevii având sesiunea de introducere imediat după micul dejun! Reveniți așadar în secțiunea de Jurnal de Tabără pentru a citi despre experiența elevilor în a doua zi a taberei din Oxford!

Puteți vedea mai multe poze din prima zi a taberei din Oxford aici: Facebook Album Tabără Oxford.