Tabără în Străinătate Oxford – Ziua 10

Jun 25
Jun 26
Jun 27
Jun 28
Jun 29
Jun 30
Jul 01
Jul 02
Jul 03
Jul 04
Jul 05
Jul 06
Jul 07
Jul 08
Jul 09

Ziua 10 – O zi de nota 10 (zece)

În această dimineață, vremea nu era foarte prietenoasă, cerul fiind acoperit de nori grei. Dar pentru noi a fost o zi bună, chiar dacă nu s-a cunoscut de dimineață ? .

Trei elevi au preferat să rămână în campus și nu au optat pentru plimbarea în centrul orașului, unde urma să vizităm Bibilioteca Bodleian. Din păcate, atunci când am ajuns tururile fuseseră epuizate pentru ziua în curs, astfel că ne vom mai încerca o dată norocul joi. Am scos alt as din mânecă, și elevii au fost de accord să vizităm Muzeul de Istorie Naturală, spre încântarea lui George că “mergem la dinozauri” ? .

Tabara engleza Oxford 040717

Muzeul de Instorie Naturală al Universității din Oxford, împreună cu Muzeu Pitt Rivers fac parte din cele 7 cele mai importante muzee și obiective din Oxford.

Tabere engleza Oxford 040717

Fondat în anul 1860 ca centru de studiu științific la Universitatea din Oxford, Muzeul de Istorie Naturală deține acum colecții universitare semnificative pe plan international.  Fiind găzduit într-o clădire de arhitectură neogotică, colecțiile în creștere ale Muzeului susțin un program amplu de cercetare, predare și implicare publică în mediul natural. Aici elevii au putut admira exponate arheologice și antropologice, iar câteva dintre exponatele importante sunt: Tyrannosaurus Rex, schelete de balene, schelete de dinozauri, insecte vii, păsări, animale împăiate, pietre prețioase.

Tabere engleza anglia 040717

Tabara engleza anglia 040717

Muzeul Pitt Rivers este unul dintre cele mai renumite muzee din Oxford, intrarea în muzeu fiind prin Muzeul de Istorie Naturală. Acesta se află pe locul doi în topul atracțiilor turistice din oraș și include colecții remarcabile din întreaga lume, din trecut și din prezent. Muzeul a fost fondat în anul 1884, când generalul Pitt Rivers a donat colecția personală Universității din Oxford, colecție ce includea aproximativ 20,000 de obiecte din întreaga lume. Acum muzeul are de 12 ori mai multe exponate decât la început. Obiectele din acest muzeu prezintă aspecte ale vieții umane în diverse culturi, de-a lungul timpului.

Tabara oxford 040717

Tabere anglia 040717

Elevii au putut vizita muzeele în propriul ritm și toți s-au declarat foarte încântați de cele văzute, petrecând mai bine de 90 de minute înăuntru. Cînd am ieșit din muzeu, soarele strălucea pe cer și ne-a încântat pentru restul zilei.

Deoarece astăzi am sărbătorit-o pe Cezara, am avut câțiva complici care m-au ajutat să pregătim totul. Părinții Cezarei ne-au rugat să îi cumpărăm tort, flori și o felicitare și împreună cu George și Zsombor am pornit la cumpărături. George s-a oprit prima dată la magazinul de la Colegiul Chirst Church, unde Cezara văzuse cu ocazia vizitei de ieri un suvenir pe care și-l dorea foarte tare. În acest timp, Zsombor m-a ajutat să alegem un buchet frumos de flori, lumânări pentru tort și o felicitare. Ne-am reunit cu George, am cumpărat tortul și am pornit în mare grabă spre campus. Trebuia să ajungem înainte de începerea cursurilor de la ora 14. Pe drum, am coordonat cu Maria să ne asigurăm că nu vom da nas în nas cu Cezara până pregătim totul.

Tabara internationala oxford 040717

Totul a mers conform planului și după prânz, elevii au adus-o pe Cezara într-una dintre curțile școlii pentru a îi cânta „La Mulți Ani”, a îi înmâna felicitările (una de la părinții, una din partea angajaților școlii și una din partea colegilor de tabără) și a savura tortul delicios. A fost o surpriză cu adevărat plăcută pentru Cezara, și sperăm să își aducă aminte cu drag de aniversarea de 17 ani.

Tabara engleza in strainatate 040717

De la ora 14 toți elevii au avut cursuri până la ora 17. Amalia mi-a povestit despre cursul ei de astăzi: au discutat despre tehnologie, în special în medicină. Apoi, în grupe de 2 – 3 elevi, au jucat un joc care se numește “20 de întrebări”: un elev s-a gândit la o celebritate, iar echipele puneau întrebări diverse pentru a afla numele acesteia. De asemenea, Amalia este foarte încântată că joi vor face o nouă incursiune în centrul orașului pentru a descoperi și alte obiective.

Înainte de cină, George mi-a vorbit despre colegul lui de cameră, Sader, care este din Elveția și care va părăsi campusul sâmbăta aceasta. Cei doi se înțeleg foarte bine, Sander fiind prietenos și politicos.

Astăzi l-am cunoscut pe bucătarul șef al cantinei, o doamnă foarte simpatică din Romania, care a spus că de abia așteaptă să îi cunoască pe toți elevii și este foarte curioasă să audă părerea lor despre mâncarea din cantină.

Am luat masa în grădina școlii, iar după cină, Cezara, George, Ana, Sara și Amalia au luat parte la seara latino – unii dintre ei prinși în ritmurile de dans, alții doar ca spectatori. Ne-am distrat copios cu amuzantul profesor pe care îl știam de săptămâna trecută, iar după o oră de dans, elevii au avut program de voie.

Tabere engleza in strainatate 040717

Tabere in strainatate 040717

Tabara in strainatate 040717

Unii dintre ei au ales să se relaxeze în zona comună pentru elevi, alții în cameră, iar alții au optat pentru volei pe terenul din curtea școlii.

Per total, a fost o nouă zi excelentă în tabăra internațioanală din Oxford!

Puteți vedea mai multe poze din ziua 10 a taberei din Oxford aici: Facebook Album Tabără Oxford.