Tabără în Străinătate Oxford – Ziua 11

Jun 25
Jun 26
Jun 27
Jun 28
Jun 29
Jun 30
Jul 01
Jul 02
Jul 03
Jul 04
Jul 05
Jul 06
Jul 07
Jul 08
Jul 09

Ziua 11 – Romeo și Julieta

Ziua de astăzi a fost o zi relaxantă pentru cei mai mulți dintre elevi, având în vedere că singurul curs pe care îl aveau astăzi, de la 11:55, a fost anulat din cauza îmbolnăvirii profesorului. Acest curs, care este comun pentru toți elevii noștri, va fi recuperat mâine, de la ora 10:20.

Astfel, la ora 11:30 am avut o scurtă întâlnire de grup, în cadrul căreia au fost prezentate activitățile propuse pentru astăzi, cu detaliile aferente. A urmat apoi un scurt concert în curtea școlii, susținut de un artist local. În curte erau foarte mulți elevi erau, bucuroși de soare și de muzica bună.

Tabara oxford 050717

După prânz, și după ce Sara și Zsombor și-au dat testul de engleză, ne-am reîntâlnit la recepția școlii, pentru a porni împreună să vizităm Biblioteca Bodleian și Muzeul Ashmolean, urmând să ne întoarcem în campus pentru cină. Ana și Amalia au ales să meargă la turnul Bisericii Sf Maria, împreună cu alți elevi internaționali – activitate pe care au ratat-o data trecută.
Tabara engleza oxford 050717

La Biblioteca Bodleian toate tururile cu ghid erau epuizate din nou, așa că am optat pentru a vizita Divinity School – cu aceasta am văzut cele mai importanate obiective care apar în seria Harry Potter (avem printre noi două eleve care sunt admiratoare – Cezara și Sara). Divinity School este o clădire medievală ce face parte din Universitatea din Oxford. Prin unicitatea și frumusețea sa, această clădire a atras producătorii de filme în decursul anilor. Este cadrul perfect pentru drame istorice, precum și povești ce se desfășoară în Oxford.

Tabere oxford 050717

Fiind o zi foarte călduroasă, elevii s-au oprit pentru înghețată, iar încântarea se putea citi pe chipurile lor. Discutând între ei, au descoperit că și din campus își pot achiziționa înghețată proaspătă la cornet de la cafeneaua din lounge.

Tabere anglia 050717

Ne-am îndreptat apoi spre muzeu, unde am căzut de acord ca vizita să dureze aproximativ o oră și jumătate, așa încât să ne putea întoarce la timp în campus pentru cină și o pauză de pregătire pentru piesa de teatru.

Tabara anglia 050717

Ashmolean Museum (cu numele complet Ashmolean Museum of Art and Archaeology) de pe strada Beaumont, este primul muzeu universitar din lume şi cel mai vechi muzeu public din Marea Britanie. Muzeul Ashmolean îşi are originile într-un „cabinet de curiozități”, fiind compus dintr-o colecție de obiecte rare din jurul lumii.  A fost înființat în anul 1683 şi redeschis în anul 2009 după o reamenajare majoră, iar în luna noiembrie 2011, au fost deschise noi galerii despre Egipt şi regiunea de-a lungul râului Nil din nordul Sudanului şi sudul Egiptului, cunoscută în antichitate drept Nubia.

Tabara internationala in strainatate 050717

Muzeul Ashmolean găzduiește o colecție impresionantă de obiecte din multe colțuri ale lumii, aparținând unor diferite perioade istorice. Unele dintre acestea au fost descoperite de arheologi, altele au fost special făcute pentru muzeu sau au fost donate muzeului de către oameni obișnuiți, turiști sau iubitori de artă. Întreaga colecție a muzeului reprezintă o adevărată comoară culturală pentru Oxford.

Fiind parte a Universității din Oxford, cunoașterea și educația sunt principiile cheie pe baza cărora funcționează muzeul, iar grupul nostru de elevi a fost entuziasmat de varietatea exponatelor pe care le-au putut studia: picturi de artă modernă din diferite perioade; obiecte aparținând culturii din Japonia, China, India, Egipt; instrumente muzicale și tapițerii; diferite tipuri de bijuterii, sculpturi și alte obiecte fascinante, pe care elevii au fost curioși să le descopere.

Tabere engleza anglia 050717

La ora 17:30 eram cu toții în campus pentru a avea timp să mâncăm cina, înainte de a pleca spre Oxford Castle Unlocked – locul unde urma să participăm la piesa de teatru în aer liber – „Romeo și Julieta”

După ce am mâncat pe săturate (la cină am avut ciorbă de legume și lasagna de vită sau vegetariană), la ora 18:15, ne-am întâlnit în fața campusului pentru a porni spre centrul orașului. Le-am oferit elevilor doritori alternativa de a lua autobuzul și am ajuns așadar la destinație la ora 19:10, chiar la fix pentru a prinde unele dintre cele mai bune locuri. Decorul a fost simplu, dar fascinant prin zidurile castelului care îl înconjurau, oferindu-i o eleganță aparte. Piesa a început la ora 19:30 și a durat aproximativ 2 ore cu o pauză de 20 de minute.

Tabere engleza oxford 050717

Tabara engleza in strainatate 050717

Tabara engleza anglia 050717

Atmosfera creată a fost desprinsă din vremurile shakespeariene, dar în același timp îmbinată cu elemente de actualitate, lucru care nu a făcut decât să ne captiveze în profunzime. Ne-am amuzat copios la unele dintre scene, ne-am bucurat de melodiile cântate la chitară, de dansurile actorilor, cât și de interpretarea lor foarte bună. Toată lumea s-a declarat încântată de această activitate de seară.

Piesa de teatru s-a terminat la ora 22, astfel că am plecat grăbiți spre campus pentru ca elevii să ajungă la timp pentru controlul camerelor. Unii dintre elevi au preferat să ia autobuzul, iar ceilalți au mers pe jos, însă toată lumea a ajuns la timp în campus, urmând să se odihnească pentru o nouă zi.

Puteți vedea mai multe poze din ziua 11 a taberei din Oxford aici: Facebook Album Tabără Oxford.