Tabără în Străinătate Oxford – Ziua 13

Jun 25
Jun 26
Jun 27
Jun 28
Jun 29
Jun 30
Jul 01
Jul 02
Jul 03
Jul 04
Jul 05
Jul 06
Jul 07
Jul 08
Jul 09

Ziua 13 – O zi norocoasă

Ziua de astăzi a început în forță pentru elevi, aceștia având cursuri de la 8:45 până la 13:15. Unii dintre ei au preferat sa sară peste micul dejun, resimțindu-se după o săptămână încărcată de cursuri și activități. Cezara a urmărit la cursuri un documentar despre industria cărnii, continuând cu o dezbatere pe această temă. În unul dintre cele trei cursuri de astăzi, a făcut o revizuire a gramaticii și o revizuire a expresiilor de colaborare. La primele cursuri, George, Sara și Maria au participat, alături de profesorul și colegii lor, la o plimbare în Oxford, unde au descoperit locuri noi și interesante. Înainte de încheierea cusurilor, au profitat de ocazie pentru a își face poze de grup.

Tabara engleza in strainatate 070717

La ora 13:20 ne-am reunit la recepția campusului, pentru a merge împreună în amfiteatru, unde a avut loc ceremonia de absolvire a elevilor noștri. Aranjarea tocilor pe cap le-a dat ușoare bătăi de cap, însă până la urmă s-au descurcat admirabil. Cei mai mulți dintre elevi nu au lipsit de la niciun curs, acesta fiind un indicativ suplimentar că școala, respectiv cursurile au fost pe placul lor. Cu această ocazie, directoarea academică a adresat câteva cuvinte elevilor, întrebându-i despre cele două săptămâni petrecute aici şi amintirile pe care şi le-au făcut.

Tabara oxford 070717

Tabara limba engleza oxford 070717

Tabere oxford 070717

Tabere engleza oxford 070717

Emoționați, elevii și-au primit diplomele și câte o tocă inscripționată cu inițialele EF, iar apoi a urmat o sesiune scurtă de poze. Spre încântarea mea, şi bineînteles şi a lor, nimeni nu a obținut un nivel mai scăzut de B2. Well done!

După ce toată lumea a primit portofoliul academic, am ieşit în fața campusului pentru a face poze cu diplomele şi tocile de absolvire. Un moment emoționant a fost cel în care, precum absolvenții, au aruncat în sus tocile. Toată lumea era entuziasmată şi fericită.

Tabara internationala oxford 070717

Tabere internationale oxford 070717

Tabara engleza oxford 070717

Portofoliul academic include trei diplome: una cu rezultatul de la testul final, una cu activitatea la curs și grupa de studiu, și altă diplomă ce atestă faptul ca a fost urmat un curs de două săptămâni la școala de limba engleză EF Oxford, acreditată de către cele mai importante corpuri de acreditare din Marea Britanie. Câțiva elevi m-au întrebat ce pot face acum cu aceste diplome și dacă echivalează cu un examen Cambridge sau poate fi echivalat la examenul de Bacalaureat. Bineînțeles că un curs de două săptămâni care se încheie cu o testare de 50 de minute nu poate fi echivalat cu un examen Cambridge sau IELTS, însă rezultatul obținut este un indicativ foarte bun în ceea ce privește nivelul actual de cunoștințe și le poate sugera elevilor spre ce nivel de testare să se îndrepte. Totodată, pentru elevii care doresc să studieze la o facultate în străinătate, această activitate extrașcolară pe parcursul verii este un supliment valoros la dosarul de admitere, demonstrând dorință de cunoaștere, de dezvoltare a abilităților lingvistice și personale, deschidere spre nou, abilitate de lucru într-un mediu internațional.

Tabara engleza anglia 070717

Tabere engleza anglia 070717

După festivitate, am mers să mâncăm prânzul, ca mai apoi să ne reîntâlnim la 14:15 în fața campusului pentru a porni spre centrul orașului. Recepția era plină de elevi care se pregăteau de plecare și așa va fi pentru următoarele zile: aproximativ 150 de elevi își încheie cursurile de limba engleză în acest weekend. Ana și Amalia deja se gândeau că speră să nu devină foarte emotive când părăsesc campusul, pe care au ajuns să îl îndrăgească.

Pentru această după-amiază, le-am propus elevilor o scurtă vizită la Muzeul de Artă Modernă (aflat chiar în centrul orașului), unde am admirat o expoziție a Aleksandrei Mir “Space Tapestry” – un proiect de desen ce este construit din diverse capitole, ce reprezintă evoluția tehnologiilor spațiale și impactul lor asupra vieții noastre. Și la acest muzeu intrarea este gratuită. Apoi au avut timp liber pentru cumpărături și suveniruri. Ana, Amlia și Sara au preferat să rămână în campus pentru a se odihni.

Tabara anglia 070717

Tabara engleza in strainatate 070717

Cu majoritatea elevilor ne-am reîntâlnit la cină – mai puțin cu George care s-a dus la meciul de fotbal. În această seară, la cină am putut alege între paste tagliatelle, tocaniță de pui, mix de legume sau chiftele de porc în sos tomat, salată, iar la desert sirop de freucte sau smoothie cu banana și mentă. Deoarece soarele ne-a încălzit toată ziua, elevii s-au bucurat să ia cina în grădina din campus, socializând.

Tabara in strainatate 070717

Ana mi-a povestit despre colegele de cameră, Sara din Italia și Jean din Franța, de 17 ani. Ambele sunt tare drăguțe și cele trei fete s-au înțeles foarte bine, chiar dacă sunt la niveluri diferite de cunoștințe în limba engleză. Sara le-a povestit foarte multe lucruri interesante despre Italia,spre exemplu, felul în care gesticulează mult când vorbesc.

De la ora 20 la 22, elevii au putut participa la sesiunea de karaoke organizată în școală în campus. Această activitate a fost foarte populară printre elevi, sala fiind plină. Ana și Amalia au fost printre cele mai entuziasmate, sosind printre primele, iar apoi făcându-și apariția și Cezara, Maria și George. Evenimentul a fost pe placul participanților, aceștia cântând și dansănd pe aproape toate melodiile.

Tabere in strainatate 070717

Tabara internationala in strainatate 070717

Puteți vedea mai multe poze din ziua 13 a taberei din Oxford aici: Facebook Album Tabără Oxford.