Tabără în Străinătate Oxford – Ziua 14

Jun 25
Jun 26
Jun 27
Jun 28
Jun 29
Jun 30
Jul 01
Jul 02
Jul 03
Jul 04
Jul 05
Jul 06
Jul 07
Jul 08
Jul 09

Ziua 14 – Harry Potter, campus și o nouă zi de naștere

Sâmbătă, Cezara, Sara, George și Zsombor au optat pentru excursia organizată de școală la studiourile Harry Potter din Londra. Întâlnirea a fost la ora 10, urmând să revină în campus până la ora 18. La studiourile Harry Potter vin peste 6000 de vizitatori zilnic, fiind o locație foarte îndrăgită de către fanii seriei.

Tabara anglia 080717

Tabere anglia 080717

Tabara engleza anglia 080717

Din păcate, pentru excursia la Stonehenge și Bath nu au fost doritori între membri grupului nostru.

Deoarece astăzi este o zi de weekend, elevii au putut lua în cantina școlii un brunch (o combinație de mic dejun și prânz), care se servește până la ora 11. Astfel, cei care nu au participat la activități au putut veni la cantină mai târziu.

Pentru cei mai mulți dintre participanții noștri, colegii de cameră deja au plecat, mâine urmând să se cazeze elevi noi. Sâmbăta este de obicei cea mai puțin aglomerată zi a săptămânii în campus – sute de elevi sunt la activități și sute de elevi au părăsit deja școala. Noi am optat pentru o noapte suplimentară de cazare, pentru a avea această zi salvată pentru excursii și activități.

În continuare voi face o scurtă prezentare a campusului pentru a înțelege de ce toată lumea s-a îndrăgostit de acest loc.

Tabara internationala oxford 080717

Primele persoane pe care le întâlnim la intrare sunt angajații mereu zâmbitori de la recepție, iar aici în tura de seara li se alătură paznicii campusului. De la ora 22 nu mai pot intra în campus elevi care nu locuiesc aici și toți elevii care stau la familii gazdă sunt rugați să se îndrepte spre casă. De duminică până joi elevii minori trebuie să fie în campus până la ora 23, iar vineri și sâmbătă până la ora 24. La intrare după ora 22, toți elevii trebuie să își prezinte cardul de student și să menționeze camera unde locuiesc, pentru a fi verificați.

De la recepție, ne putem îndrepta spre amfiteatru, spre sălile de curs, spre cantină sau spre birouri: cel de activități, cel academic și cel al directoarei. Amfiteatrul este sala unde se țin cursurile comune cu câte o sută de elevi, unde a avut loc înregistrarea elevilor în prima zi de școală și unde au loc o parte dintre activități (cum ar fi salsa sau karaoke).

Tabara in strainatate pentru elevi 080717

Sălile de curs sunt pentru aproximativ 15 elevi, unele dintre ele având mese și scaune, altele canapele – pentru a facilita socializarea, iar altele sunt de calculatoare – locul unde elevii pot exersa în platforma MyEF, la care au primit acces atunci când s-a făcut înscrierea. La toate birourile este o cultură a ușilor deschise – elevii pot discuta oricând cu angajații despre problemele lor (adăugarea de ore suplimentare, mutarea grupei de studiu, verificarea prezenței, aspecte legate de cameră, dor de casă, etc.).

Tabara limba engleza anglia 080717

Cantina este locul de unde elevii își iau micul dejun și cina. Pe durata prânzului, pot opta pentru mâncarea din cantină sau de la unul dintre cele două locuri din curtea școlii: căsuța de hamburger (care este foarte populară între elevi) sau standul cu hot dog și street food.

Tabere internationale oxford 080717

Sunt zece clădiri de dormitoare, două curți interioare cu bănci, mese, umbrele şi şezlonguri (foarte utile în multele zile însorite pe care le-am avut ân această tabără). Unele clădiri de dormitoare au primit anul acesta mobilier nou, în special în camerele triple. Școala are un mix de camere duble și triple, cu doar 2 camere single și 2 camere cvadruple. Pe lângă clădirile din campus, școala oferă posibilitatea de cazare în clădirile din apropiere – la aproximativ 5 minute de mers pe jos, iar aceste variante sunt de obicei oferite elevilor care se înscriu foarte târziu la cursuri. Școala din Oxford fiind singura școală EF din Anglia care are campus propriu și de sine stătător, este cea mai căutată de elevi pe perioada verii, când majoritatea elevilor sunt elevi de liceu, de 16 și 17 ani. De altfel, vârsta minimă pentru participare la școala EF Oxford este de 16 ani împliniți la data începerii cursurilor.

Tabara oxford 080717

Tabere internationale anglia 080717

Tot zone de socializare sunt lounge-ul (cu masa pentru fussball), unde de obicei seara se adună cei mai mulți elevi, fiind deschis până la ora 2. Tot de aici elevii își pot cumpăra înghețată și cafea. Există şi două mese de ping pong lângă sala de fitness şi biroul de cazare.

Tabara limba engleza oxford 080717

Maria, Ana și Amalia au petrecut ziua în oraș, la plimbare prin parc, sau făcând mici cumpărături. Maria și-a achiziționat câteva cărți interesante în limba engleză, mărturisind că nu i-a venit să creadă cât de mare și impresionantă este librăria în care a intrat. Ajungând în campus înaintea elevilor, a profitat de răgaz pentru a savura niște înghețată.

Elevii s-au întors foarte încântați din excursie, mărturisind faptul că au făcut foarte multe poze. Ne-am reunit apoi pentru a îi ura “La Mulți Ani” lui Zsombor, care astăzi împlinește 17 ani. Acesta a primit din partea școlii o felicitare semnată de către angajați, împreună cu o insignă „It’s My Birthday” – pe care a purtat-o pentru restul zilei, iar din partea noastră o felicitare pe care s-a semnat tot grupul. Totodată, câțiva dintre elevi, i-au achiziționat și un cadou care are legătură cu Star Wars – a cărui serie Zsombor s-a declarat fan.

Tabere limba engleza anglia 080717

Tabere oxford 080717

Seara a fost petrecută pe terenul de volei sau în lounge, alături de alți elevi internaționali, sau la o plimbare prin centrul orașului, iar apoi toată lumea a terminat de împachetat bagajele fiindcă duminică se încheie super experiența noastră din campusul EF Oxford!

Puteți vedea mai multe poze din ziua 14 a taberei din Oxford aici: Facebook Album Tabără Oxford.

« Ziua 13: O zi norocoasă