Tabără în Străinătate Oxford – Ziua 2

Jun 25
Jun 26
Jun 27
Jun 28
Jun 29
Jun 30
Jul 01
Jul 02
Jul 03
Jul 04
Jul 05
Jul 06
Jul 07
Jul 08
Jul 09

Ziua 2 – Înregistrarea și turul de oraș

Luni ne-am reunit odihniți la ora 8 pentru mic dejun. Elevii au putut alege între: iaurt, cerelale cu lapte, fructe, cașcaval, Nutella, gem, cafea, ceai, suc de mere sau de portocale.

Tabere engleza Oxford 260617

La ora 08:30 toți elevii care au sosit ieri au coborât în amfiteatrul școlii pentru a fi înregistrați. Înainte de asta, fiecare elev a primit o mapă cu informații utile despre campus, angajați, cursuri, oraș, activități, împreună cu o listă de întrebări frecvente – informații pe care le-am sugerat să le citească atenți. Fiecare elev a primit o brățară pe care este trecut numărul de telefon de urgență al școlii, iar brățările au culori diferite în funcție de vârsta participanților: cei sub 18 ani au brățări albe, iar cei peste 18 ani au brățări albastre. De culori diferite vor fi și cardurile de student pe care elevii le primesc în această după-amiază.

Aceste carduri vor fi folosite de elevi pentru verificarea programului, dar și pentru o identificare cât mai ușoară în interiorul campusului, unde echipele de angajați sunt prezente în permanență, iar paznicii de noapte de la ora 19:00 până dimineață. Școală este supravegheată, toți elevii fiind obligați să prezinte cardurile de elev atunci când ajung în campus. Toți elevii minori trebuie să fie în campus până la ora 23 și nu mai pot părăsi campusul după această oră. De asemenea, la ora 23 are loc o verificare a camerelor, pentru ca reprezentanții campusului să se asigure de respectarea acestei reguli.

Elevii au primit rezultatul de la testul de plasament pe care l-au susținut online înainte de plecare, însă grupa de studiu o vor afla doar la final de zi, după ce rezultatele de la secțiunile de citit și ascultat vor fi combinate cu rezultatul de la evaluarea orală.

Tabere engleza anglia 260617

Tot în această dimineață, pașapoartele și cărțile noastre de identitate au fost lăsate la școală, pentru mai multă siguranță. Elevilor le-au fost înmânate orare pentru restul zilei:

 • La ora 08:30 a avut loc înregistrarea elevilor
 • La ora 09:45 testarea pe partea de comunicare
 • De la ora 12:00 la ora 12:15 pauză
 • La ora 12:15 prezentare de bun venit
 • De la ora 13:45 la ora 14:45 pauză pentru prânz
 • La ora 14:45 elevii vor primi cardurile de studenți
 • La ora 15:00 turul de oraș

Chiar dacă sala era plină de elevi, deoarece au sosit peste 140 de elevi din toate colțurile lumii, înregistrarea a mers destul de rapid, iar după o scurtă pauză în cantină, ne pregăteam pentru activitatea de la ora 09:45.

Tabara engleza oxford 260617

La testarea abilităților conversaționale, elevii au avut un scurt interviu cu unul dintre profesorii școlii (Jamie, Zoe sau Paola). Discuția a fost informală, pentru ca elevii să nu aibă emoții. Au discutat despre orașul din care provin, obiective turistice, mâncarea favorită, hobbiuri, perioada pe care o vor petrece în Oxford și obiectivele pe care le urmăresc în urma acestui curs. Cei mai mulți participanți au recunoscut că doresc să își îmbunătățească abilitățile conversaționale. Directoarea academică a dorit să îmi menționeze că și în acest an, elevii din România au obținut rezultate foarte bune atât la testul de plasament, cât și la abilitățile conversaționale.

Tabara engleza anglia 260617

În timp ce își așteptau rândul pentru interviu, elevii au primit un chestionar cu diferite întrebări despre Regatul Unit al Mării Britanii și al Irlandei de Nord, la care au trebuit să lucreze în echipe internaționale de câte 2 – 3 elevi. În acest fel, au putut interacționa cu ceilalți elevi și s-au putut familiariza cu diferite expresii britanice și alte detalii legate de cultura și așezarea geografică a Regatului Unit. Cu această ocazie, George și Zsombor și-au făcut alte cunoștințe și împreună au discutat despre cele mai bune răspunsuri la întrebări. În școală au sosit deodată cu noi elevi din Italia, Spania, Franța, Germania, Grecia, Republica Cehă, Polonia, Olanda, Japonia, Chile, Danemarca, Mexic, Elvetia, Peru și Portugalia. Suntem singurii elevi din România și singurii elevi care au călătorit ca parte a unui grup.

Bineînțeles, această sesiune nu putea fi încheiată fără prezentarea răspunsurilor corecte la chestionar.

Tabara engleza in strainatate 260617

Pe perioada întregii zilei, pentru a-și menține energia la nivel ridicat, elevii au avut la dispoziție cafea și biscuiți.
La ora 12:15 a început prezentarea din partea angajaților școlii. A început directoarea școlii EF din Oxford, Ruth Chambers, ocazie cu care am aflat cele patru puncte esențiale pe care se axează școala: learning, happy, healthy, safe – acestea trebuie atinse de fiecare elev în parte, iar dacă la unul dintre ele există loc pentru îmbunătățire, elevii sunt încurajați să discute cu un angajatul școlii, iar în cazul nostru, cu însoțitorul de grup.

Tabere engleza in strainatate 260617

Regulile școlii:

 • elevii trebuie să fie respectosi cu ceilalți elevi și angajați ai școlii
 • elevii trebuie să respecte regulile sociale și legile din Marea Britanie
 • în campus nu se consumă alcool, nici de către elevii majori
 • elevii trebuie să vorbească în limba engleză în permanență
 • în cazul alarmei de incendiu, elevii trebuie să părăsească de îndată clădirea

Pullens Lane, aleea semi-privată pe care este amplasată școala este o zonă rezidențială cu case extrem de scumpe, o zonă sigură în care locuiește și mama actriței Emma Watson cunoscută de către elevi mai ales din seria Harry Potter.

Feedback din partea elevilor este cerut constant de către școală și elevii sunt încurajați și discute despre orice problemă pe care au întâmpinat-o. În cazul în care elevii au un șoc cultural sau le este dor de casă, pot să discute cu Memi, responsabila cu bunăstarea elevilor. În ceea ce privește aspectul academic, elevii își pot vedea orarele în aplicația MyEF, acolo unde își pot verifica și prezența la cursuri și progresul. Elevii au absență dacă întârzie 10 minute de la ora începerii cursului, mai puțin elevii care locuiesc în reședință, care nu au voie să întârzie. Mâine, la prima oră, elevii vor primi cărți și materiale de studiu aferente nivelului lor de cunoștințe și a grupei în care au fost repartizați.

Pentru a-și îmbunătăți abilitățile de limbă engleză, elevilor le-a fost recomandat să interacționeze cu ceilalți elevi internaționali, să fie activi la cursuri și să își completeze exercițiile pentru acasă. Școala, cantina și birourile academice sunt zone în care se vorbește exclusiv în limba engleză. De la directoarea academică am aflat că în acest moment sunt în campus peste 70 de naționalități.

Katarina de la biroul de activități ne-a vorbit despre opțiunile de petrecere a timpului liber după încheierea cursurilor, și despre excursii în împrejurimi, pe care elevii le pot face împreună cu școala. Pentru a încuraja și mai mult elevii să participe la activități, în cantină sunt prezentate o parte dintre activitățile care au loc în timpul săptămânii, cât și în weekend. Excursia la Londra, excursia la Cambridge – care sunt incluse în programul nostru de tabără dar și turul Studiourilor Harry Potter din Londra, activitate programată pentru sâmbătă 8 iulie, la care Sara, Zsombor, Cezara și George s-au înscris deja!

Reguli în unitățile de cazare – recepția este deschisă 24 de ore pe zi, doi angajați ai școlii fiind prezenți și pe timpul nopții.  Totodată, pentru siguranța elevilor, au și security staff. La ora 23 de duminică până joi și la oră 24 vineri și sâmbătă elevii trebuie să fie în campus, deoarece toți elevii minori sunt verificați de responsabilul clădirii în care sunt cazați.

Tabara engleza anglia pentru elevi 260617

Tabere engleza anglia pentru elevi 260617

Bucuroși de ziua însorită și călduroasă, am pornit la pas în turul de bun venit. În această săptămână au sosit la școală 140 de elevi noi, astfel că pentru turul orașului am fost împărțiți în 4 grupuri, fiecare grup fiind însoțit de doi reprezentanți ai scolii. Ana și Amalia au fost în grupul al doilea, iar Maria, Sara, Cezara, George și Zsombor în grupul al treilea. Am avut ocazia să aflăm mai multe detalii despre pricipalele obiective ale orașului (podul Magdalen, Radcliffe Camera, The University Church of St Mary the Virgin, Bodleian Library, Bridge of Sighs, Divinity School, Carfax Tower și bineînțeles colegiile – Magdalen, All Souls, Balliol). La finalul turului ne-am reîntâlnit cu ceilalți elevi, ocazie cu care am făcut o poză cu tot grupul.

Tabara internationala anglia 260617

Tabere pentru elevi 260617

Tabara internationala oxford 260617

Până la ora cinei elevii au avut program de voie, astfel că Ana și Amalia au preferat să se întoarcă în campus, în timp ce George, Zsombor, Cezara, Maria și Sara au ales să se mai plimbe prin oraș. Prima oprire: la unele dintre cele mai bune prăjiturele din Oxford: Ben’s Cookies, de care elevii au recunoscut că s-au îndrăgostit. Apoi au dorit să încerce puntingul – activitate de care au fost foarte încântați și pe care speră să o repete cât de curând. De această dată George a fost vâslaș, iar poate data viitoare vor încerca și ceilați.

Tabere in strainatate 260617

Tabere in strainatate pentru elevi 260617

După cină, o parte dintre elevi au ales să participe la activitatea organizată de către școală: crearea de prinzătoare de vise. Trebuie să recunosc că toți participanții s-au descurcat foarte bine, iar rezultatele lor vorbesc de la sine.

Tabere internationale oxford 260617

Puteți vedea mai multe poze din a doua zi a taberei din Oxford aici: Facebook Album Tabără Oxford.