Tabără în Străinătate Oxford – Ziua 3

Jun 25
Jun 26
Jun 27
Jun 28
Jun 29
Jun 30
Jul 01
Jul 02
Jul 03
Jul 04
Jul 05
Jul 06
Jul 07
Jul 08
Jul 09

Ziua 3 – Plimbare în Oxford și cursuri

Marți elevii au început cursurile de la ora 14, astfel că de dimineață le-am propus o plimbare în centru, pentru a vizita Colegiul Christ Church, renumit în special pentru sala de mese care apare în filmul Harry Potter. Christ Church este cel mai mare colegiu din Oxford si printre cele mai faimoase.

La ora 9, după ce toată lumea a savurat micul dejun, am pornit la drum, iar în scurt timp am ajuns la parcul ce împrejmuiește Colegiul Christ Church. Elevii au îndrăgit această locație, prin care ne-am plimbat agale.

Tabere engleza oxford 270617

Tabara engleza oxford 270617

La colegiu am preferat să ajungem cu puțin timp înainte de deschidere – fiind un obiectiv foarte vizitat, coada poate să se întindă pe câteva ore. Lumea începea să se adune, grupuri mai mari și mai mici, dar la ora 10 ușile colegiului nu s-au deschis. În scurt timp am fost informați că astăzi, mâine și poimâine ușile colegiului vor rămâne închise pentru turiști.

Tabara internationala oxford 270617

Tabere internationale oxford 270617

Nu ne-am întristat, ci am decis să revenim la Christ Church săptămâna viitoare. Astăzi am continuat plimbarea spre Museum of Oxford, care se află în apropiere și unde intrarea este gratuită. În aceeași clădire cu muzeul este și primăria orașului.

Tabara engleza anglia 270617

Acest muzeu este singurul al cărui obiectiv este să împărtășească publicului interesat povestea orașului Oxford și a oamenilor săi. Împărțit în două secțiuni, care prezintă orașul în trecut, respectiv în prezent, muzeul le-a oferit elevilor ocazia să admire un birou Victorian și să vadă evoluția acestuia în ultimii 3000 de ani. De asemenea, elevii au putut afla informații despre diferite personalități din trecutul orașului și despre cum industria, divertismentul, munca și invențiile au dat forma orașului din prezent. Tototdată, elevii au putut face un tur virtual al orașului.

Tabere engleza anglia 270617

Apoi am pornit spre Biserica St. Mary The Virgin, al cărei turn urma să-l vizităm pentru a admira fascinanta panoramă asupra orașului Oxford. Fiind aflată în centrul Oxfordului, Biserica St Mary’s este inima spirituală a celei mai vechi universități din Marea Britanie, datând de peste 700 de ani. Biserica Fecioara Maria este prima clădire a Universității din Oxford și era folosită de către comunitate pentru întâlniri încă din anul 1252, iar de la începutul secolului 13 drept sală de cursuri! Turnul Bisericii are o înălțime de 62 m, datând din secolul 13. Clădirea a fost recondiționată în secolele 15-16 în stilul Perpendicular, iar aici ne-au încântat elementele arhitecturale deosebite, cu influențe baroc. Clopotnița Bisericii este considerată a fi una dintre cele mai frumoase din Anglia.

Tabere anglia 270617

Cele 124 de trepte înguste pe care elevii au trebuit să le urce pentru a ajunge în vârful turnului ne-au dat puține bătăi de cap, dar priveliștea spectaculoasă care ne aștepta la final a fost o recompensă primită cu mult entuziasm. Elevii au recunoscut că a meritat efortul, fiind încântați de panorama orașului și a împrejurimilor acestuia. După ce ne-am făcut câteva poze artistice și am surprins cât am putut de bine detaliile care ne-au captat atenția, am coborât din Turn și am vizitat Biserica.

Tabara in strainatate oxford 270617

Tabere in strainatate oxford 270617

Tabere internationale anglia 270617

Pe drumul înapoi spre campus elevii au mărturisit că sunt încântați de vreme – preferând adierea ușoară a vântului și temperaturile moderate față de căldura de acasă. Am ajuns la timp pentru prânz și am ales să mâncăm în grădina campusului, pentru a profita de vreme. Elevii au optat pentru burger cu cartofi prăjiți, George concluzionând: “Burger is love, burger is life!”. Cezara a mărtursit că, în ciuda faptului că astăzi am făcut deja plimbarea în centru, se simte mult mai puțin obosită față de aceeași oră în cursul zilei de ieri – și într-adevăr, prima zi de prezentări și introducere în sistemul școlii este cea mai obositoare, totul fiind nou, iar informațiile oferite foarte multe. Încet, încet, toți elevii își vor intra în ritmul școlii și al taberei.

Ieri seara elevii au primit orarele pentru săptămâna aceasta și grupele de studiu. Din fericire, orarele au fost pregătite astfel încât toți participanții din România să aibă cursuri în același interval, chiar dacă grupa de studiu este diferită. Elevii au fost încadrați în grupele B2.2, C2.1, C2.2 și C2.3 – acesta fiind cel mai ridicat nivel, la care doar Szombor a ajuns.

Deoarece mai aveau 30 de minute până la începerea cursurilor, o parte dintre elevi au pășit pe terenul de volei, pentru a se relaxa și a prinde puțină energie, iar la ora 14 toți elevii intrau în sălile de curs.

În pauză, elevii au venit foarte încântați de curs, grupele de studiu în care elevii au fost încadrați fiind potrivite (cel puțin în cazul elevilor care au tratat cu seriozitate tesul de plasament). Cei care simt că nu sunt într-o grupă potrivită, au ocazia să discute cu profesorul de la curs pentru a solicita mutarea într-o grupă superioară.

La ora 17 cursurile s-au încheiat și elevii s-au îndreptat spre cantină deoarece la ora 18 începea seara de salsa în amfiteatrul școlii.

Tabara oxford 270617

Tabara in strainatate pentru elevi 270617

Tabere in strainatate pentru elevi 270617

George, Cezara, Zsombor, Sara și Maria s-au distrat copios în timp ce învățau mișcările de salsa. După ce au prins câteva elemente de bază, elevii au fost puși pe perechi, iar la fiecare 2 – 3 minute elevii faceau schimb de parteneri, având astfel ocazia să interacționeze cu câți mai mulți participanți.

Când această activitate de seară s-a încheiat, fiind o seară ploioasă, toată lumea s-a îndreptat spre lounge pentru a se relaxa și a schimba câteva cuvinte cu prietenii internaționali pe care și i-au făcut aici.

Tabere oxford 270617

Puteți vedea mai multe poze din a ziua 3 a taberei din Oxford aici: Facebook Album Tabără Oxford.