Tabără în Străinătate Oxford – Ziua 6

Jun 25
Jun 26
Jun 27
Jun 28
Jun 29
Jun 30
Jul 01
Jul 02
Jul 03
Jul 04
Jul 05
Jul 06
Jul 07
Jul 08
Jul 09

Ziua 6 – Cursuri, Grădina Botanică și Muzeul Istoriei Științei

Vineri, toți elevii taberei au avut cursuri de la ora 08:45, astfel că la ora 8 cei mai mulți dintre ei erau deja prezenți în cantină pentru a lua micul dejun și a prinde energie pentru prima parte a zilei. Cursurile de limba engleză s-au încheiat la ora 13:15, iar până la ora 14:00 toată lumea a profitat de pauza de prânz, pe care au petrecut-o în grădina campusului, profitând de razele soarelui care luminau și încălzeau curtea.

Cezara a avut astăzi un curs mai special. În loc ca acesta să se desfășoare în sala de curs, elevii și profesorul au mers în oraș unde au participat la un vânătoare de comori, unde cele mai importante obiective din Oxford trebuiau identificate cu fotografii de tip selfie. Fiecare echipă a avut un chestionar cu 14 întrebări, fiecare răspuns corect oferind indiciu pentru următorul obiectiv.

Tabara in strainatate 300617

Szombor are teme pentru luni: un eseu în care trebuie să motiveze ce este mai important – un salariu mare sau îndrăgirea locului de muncă. Iar la cursul de astăzi a trebuit să facă un plan de afaceri, plan la care trebuia sa lucreze cu alți colegi din grupă – elevii au decis să își deschidă un restaurant în spațiu.

Ne-am reunit apoi la recepție pentru a porni spre centrul orașului – astăzi urma să vizităm Grădina Botanică și Muzeul Istoriei Științei din Oxford. Din fericire, temperaturile au crescut puțin față de ziua anterioară, astfel că plimbarea a fost foarte plăcută.

Tabere in strainatate 300617

Grădina Botanică din Oxford este cea mai veche grădină botanică din Marea Britanie și una dintre cele mai vechi grădini științifice din lume. Fondată în 1621 ca o grădină de plante medicinale, în prezent această conține peste 8.000 de specii diferite de plante, fiind una dintre cele mai diverse și compacte colecții de plante din lume, care include peste 90% din familiile de plante superioare.

Tabara engleza oxford 300617

Grădina a fost frecvent vizitată în anii 1860 de profesorul de matematică al Christ Church College –  Charles Lutwidge Dodgson (cunoscut sub pseudonimul Lewis Carroll) și de copiii decanului Liddell – Alice și surorile sale. La fel ca multe locuri și oameni din Oxford, grădinile au fost o sursă de inspirație pentru poveștile lui Carroll în “Alice în Țara Minunilor”.

Tabara oxford 300617

Tabere oxford 300617

Am vizitat cele cinci sere: cea aridă, cea cu palmieri, cea cu plante carnivore, cea cu crini și cea alpină. Elevii au avut la dispoziție o oră pentru a se plimba pe aleile grădinii și prin serele special amenajate, ocazie cu care au făcut multe poze și au admirat diferite specii de plante. Cezara s-a declarat foarte încântată de vizita la Grădina Botanică, fâcând zeci de poze.

Tabara internationala oxford 300617

Biletul de intrare este 3.5 lire sterline, folosind cardul de student pe care elevii l-au primit de la școală.

Tabere engleza oxford 300617

Tabara limba engleza in strainatate 300617

La 5 minute distanță se află Muzeul Istoriei Științei, unde accesul este gratuit; însă elevii sub 18 ani au trebuie să fie însoțiți de un adult. Muzeul găzduiește o colecție inegalabilă de instrumente științifice timpurii în cea mai veche clădire muzeală construită care este încă în funcțiune, Vechiul Ashmolean pe Broad Street, Oxford. Muzeul este atât un departament al Universității din Oxford, cât și un activ muzeu deschis publicului, oferind evenimente pentru întreaga familie, tururi ale galeriei, discuții pe diverse teme, împreună cu lecții pentru școli.

Tabere internationale oxford 300617

Tabere pentru elevi oxford 300617

Pentru persoanele care nu pot călători în Oxford, muzeul a pregătit o versiune online a expozițiilor. Mai multe detalii accesând următorul link: http://www.mhs.ox.ac.uk/exhibits/

Tabara pentru elevi oxford 300617

După vizita la muzeu, elevii au avut program de voie până la cină. Unii dintre ei au ales să mai rămână în centru (Maria, Cezara si Sara s-au oprit la binecunoscuta librarie Blackwell), alții s-au îndreptat spre campus deoarece la ora 17:45 începea ora de fotbal – și se pare că avem în grup atât jucători, cât și spectatori.

La cină elevii au putut alege supă cremă, salată, paste, mămăligă cu ciuperci, copănele de pui în sos cu legume, friptură de porc cu bacon, iar la desert căpșuni cu frișcă.

După cină, de la ora 18:30 elevii au putut participa în campus, pe terenul de basket, la un joc similar cu Rațele și Vânătorii, împreună cu ceilalți elevi internaționali. George, Zsombor și alți prieteni de-ai lor au participat la joc, asta după ce în prealabil le-au fost explicate regulile.

Tabara engleza in strainatate 300617

Elevii au ales să încheie seara destul de repede deorece mâine urmeză să ne reunim la ora 7 pentru a pleca în excursia din Cambridge.

Puteți vedea mai multe poze din ziua 6 a taberei din Oxford aici: Facebook Album Tabără Oxford.