Tabără în Străinătate Oxford – Ziua 8

Jun 25
Jun 26
Jun 27
Jun 28
Jun 29
Jun 30
Jul 01
Jul 02
Jul 03
Jul 04
Jul 05
Jul 06
Jul 07
Jul 08
Jul 09

Ziua 8 – Excursie în Londra

Soarele ne-a trezit în această frumoasă zi, dimineața devreme, pentru a avea timp să ne pregătim de excursia la Londra. La ora 8:00 elevii luau micul dejun, iar până la plecare au avut timp să își schimbe la recepție prosoapele dacă au dorit. La mic dejun am avut ouă, bacon, roșii pe grătar, cereale cu lapte, Nutella, iaurt, fructe, gem, suc de portocale sau mere, cafea sau ceai. Cei care nu s-au trezit la timp, au putut lua micul dejun la pachet.

La ora 8:45 eram deja în drum spre stația unde ne aștepta autocarul ce urma să ne conducă la destinație. În stație ne-am întâlnit cu alți elevi internaționali care au optat pentru această excursie: 57 de elevi și 3 însoțitori din partea școlii așteptau entuziasmați excursia în metropola britanică, unde vremea se anunța însorită, cu 22 – 23 de grade Celsius.

Am plecat puțin după ora 9:00, iar durata călătoriei a fost de aproximativ 90 de minute din cauza traficului aglomerat, de weekend. Unii dintre elevi s-au așezat comfortabil în scaune și au mai tras un pui de somn, în timp ce alții au socializat și au făcut planuri pentru restul zilei.

Tabara in strainatate 020717

Cu peste 8.7 milioane de locuitori și peste 31 de milioane de vizitatori anual, Londra este una dintre cele mai îndrăgite destinații turistice din întreaga lume și a doua cea mai vizitată, aceasta fiind o excursie pe  care nu o puteam rata.

Tabere internationale anglia 020717

Autocarul a oprit lângă Houses of Parliament, iar de aici a început și turul nostru pe jos. Am trecut pe lângă Westminster Abbey, Big Ben, 10 Downing Street (unde locuiește prim-ministrul Londrei), Horse Guards Parade (una dintre garnizoanele garzilor regale), iar apoi prin St James’ Park.

Am avut noroc să prindem și o părticică din renumita schimbare a gărzii, care atrage în fiecare zi sute de spectatori. Odată ajunși lângă Buckingham Palace am avut timp liber 20 de minute pentru poze și pentru a admira împrejurimile.

Tabere engleza anglia 020717

Tabara engleza anglia 020717

Tabara internationala in strainatate

De aici am continuat plimbarea spre Westminster Pier, care urma să fie locul nostru de întâlnire peste 50 de minute pentru a ne urca în vaporaș. Cu ocazia acestei pauze, am făcut o scurtă plimbare pe jos pe malul fluviului și ne-am oprit să mâncăm în parc, bucurându-ne de soarele blând.

De la London Eye Pier ne-am suit pe barca cu care urma să facem plimbarea pe Tamisa. Din păcate nu am mai găsit locuri la etaj în partea descoperită, dar am stat foarte confortabil în partea acoperită de la parter, admirând orașul în toată splendoarea sa: de la London Eye Pier până la Tower of London și înapoi.

Tabere in strainatate 020717

Pe durată călătoriei am putut admira metropola în toată splendoarea sa: sediul MI6, London Eye, OXO Tower, Muzeul Tate Modern, Westminster Bridge, Millenium Bridge, St Paul’s Cathedral, the Shard, London Bridge, vasul HMS Belfast, primăria, Tower of London și multe alte puncte faimoase de pe cele două maluri ale Tamisei. Am aflat o multitudine de lucruri interesante, cum ar fi faptul că podurile Tower Bridge și London Bridge sunt foarte des confundate, Tower Bridge fiind renumitul obiectiv pe care îl întâlnim și pe cărțile poștale.

Tabere internationale in strainatate 020717

După plimbarea cu vaporașul elevii au avut două ore program de voie: Ana și Amalia au ales să meargă la Acvariu, Cezara și Zsombor au optat pentru The London Eye, iar George, Maria, Sara și cei doi prieteni internaționali au continuat plimbarea pe jos.

Tabere anglia 020717

Ne-am îndreptat spre renumita Trafalgar Square, unde se găseşte statuia admiralului Nelson, iar de aici am continuat spre de Leicester Square, Piccadilly Circus, și înapoi prin St James’ Park spre Big Ben și Houses of Parliament. În parc, am urmărit o veveriță foarte curajoasă care își căuta de mâncare – în multe dintre parcurile din Londra veverițele vin să ia din mâna oamenilor diverse nuci și semințe. Am ajuns în timp util la punctul de întâlnire, unde ne-am reunit cu ceilalți elevi și astfel ne-am putut îndrepta spre autocar.

Tabara engleza in strainatate 020717

Tabara anglia 020717

La ora 17:00 am plecat din Londra, iar la ora 19:00 eram în campus, la timp pentru cină, unde am putut alege supă cremă de roșii, cartofi wedges, pui la grătar, fish fingers sau dovlecel umplut, salată, iar la desert ecler, fructe sau iaurt. După ce am mâncat pe săturate, unii dintre elevi au ales să meargă la o scurtă plimbare prin oraș, iar ceilalți au optat să rămână în campus, respectiv în camerele lor sau în lounge, pentru a se odihni și a-și recăpăta forțele necesare.

Mâine începe o nouă săptămână de cursuri de limba engleză, activități și multă voie bună. Reveniți să citiți în jurnal o descriere detaliată a fiecărei zile!

Puteți vedea mai multe poze din ziua 8 a taberei din Oxford aici: Facebook Album Tabără Oxford.