Tabără Internațională Oxford – Ziua 10

Jun 24
Jun 25
Jun 26
Jun 27
Jun 28
Jun 29
Jun 30
Jul 01
Jul 02
Jul 03
Jul 04
Jul 05
Jul 06
Jul 07
Jul 08

Ziua 10 – Grădina Botanică, cursuri și Cowley Road

În această dimineață superbă de iulie, elevii din tabăra de limba engleză de la Oxford nu au avut cursuri, în schimb, cei mai mulți dintre ei au ales să se odihnească, bucurându-se de un somn mai lung. Totuși, doi elevi din tabăra internațională au ales să participe la excursia propusă pentru această dimineață: Grădina Botanică. Am plecat așadar la ora 10 pentru a evita căldura prânzului.

1 tabara internationala oxford 030718

Grădina Botanică din Oxford este cea mai veche grădină botanică din Marea Britanie și una dintre cele mai vechi grădini științifice din lume. Fondată în 1621 ca o grădină de plante medicinale, în prezent această conține peste 8.000 de specii diferite de plante, fiind una dintre cele mai diverse și compacte colecții de plante din lume, care include peste 90% din familiile de plante superioare.

2 tabere internationale oxford 030718

3 tabara in strainatate 030718

Grădina a fost frecvent vizitată în anii 1860 de profesorul de matematică al Christ Church College –  Charles Lutwidge Dodgson (cunoscut sub pseudonimul Lewis Carroll) și de copiii decanului Liddell – Alice și surorile sale. La fel ca multe locuri și oameni din Oxford, grădinile au fost o sursă de inspirație pentru poveștile lui Carroll în “Alice în Țara Minunilor”.

4 tabere strainatate oxford 030718

5 tabara oxford 030718

Am vizitat cele cinci sere: cea aridă, cea cu palmieri, cea cu plante carnivore, cea cu crini și cea alpină. Elevii au avut la dispoziție o oră pentru a se plimba pe aleile grădinii și prin serele special amenajate, ocazie cu care au făcut multe poze și au admirat diferite specii de plante. Moise și Ela s-au declarat foarte încântați de grădina botanică și de peștii koi pe care Ela i-a hrănit cu multe bunătăți.

6 tabara in strainatate 030718

Biletul de intrare la Grădina Botanică a fost numai 4 lire sterline, elevii folosindu-se de cardul de student primit de la școală. Multe locuri din oraș oferă reduceri pentru elevii EF, la diverse suveniruri cu Universitatea din Oxford sau la mâncare, Pizza Hut oferind până la 50% reducere. Totuși, nu mulți elevi își comandă mâncare în campus fiindcă ceea ce servește școala este foarte gustos. Spre exemplu, astăzi la prânz, în cantina principală printre alte opțiuni, elevii au putut mânca o friptură delicioasă de porc în sos de piper cu ciuperci și risotto.

După masa de prânz, toți elevii au avut cursuri, iar la ora 17:00 ne-am întâlnit pentru a planifica restul zilei și pentru a lua impresiile elevilor după această zi de lecții în tabăra din Oxford, pe care le veți putea citi mai jos. Planul pentru excursia de mâine la Londra a fost stabilit, la alegerea elevilor ce au votat în funcție de opțiunile prezentate. Pentru această seară le-am propus elevilor din tabără o plimbare în zona Cowley Road, care este una dintre cele mai diverse și animate zone ale orașului. Înainte de plecare, Cristina nu a ratat totuși seara de dansuri latine, la care a participat și săptămâna aceasta!

7 tabere engleza oxford 030718

Cowley Road a fost gazda unui festival celebru ce are loc aici, tocmai pentru a sărbători varietatea culturală din această zonă a orașului. În weekendul ce s-a încheiat, în jur de 50,000 de oameni au participat la parada animată și foarte colorată de aici și s-au bucurat de peste 90 tipuri de mâncare stradală din jurul lumii, în timp ce au urmărit spectacole și concerte.

8 tabara anglia elevi 030718

9 tabere elevi anglia 030718

Strada, ca de altfel toată zona, e faimoasă pentru varietatea de magazine, fiind zona principală pentru cumpărături din estul Oxfordului. La venirea serii locul se transformă într-o scenă foarte animată ce atrage academicieni, studenți și localnici în cafenelele și restaurantele de aici.

10 tabere anglia elevi oxford 030718

La încheierea plimbării, elevii au putut să vadă atmosfera dintr-un pub tradițional, în timpul meciului dintre Anglia și Columbia. Sute de oameni îmbrăcați în culorile naționalei cântau și își încurajau echipa. Am stat pe terasă o parte a reprizei secunde pentru a simți atmosfera din jurul acestei clădiri ce datează din secolul 17.

Revenind la discuția despre cursuri, Cristina are colegi din peste 7 țări diferite, iar profesoara lor se concentrează pe discuții deschise despre multiculturalitate și despre diverse situații specifice țărilor din care vin elevii. Spre exemplu, astăzi au discutat despre criminalitatea din diferite țări și modul în care diversele culturi înțeleg condamnarea ilegalităților. De regulă Cristina are teme pentru ziua următoare, și de cele mai multe ori acestea sunt exerciții de gramatică.

11 tabere oxford pentru elevi 030718

Sarei îi place faptul că profesoara lor e amabilă și arată multă răbdare atunci când explică elevilor. Lui Moise îi place faptul că toți elevii din grupa de studiu – și aici din mai mult de 7 țări diferite – participă în mod activ la ore, iar astăzi au avut un curs de dezbateri. Reka poate enumera 8 naționalități diferite în grupa ei de studiu, iar azi au avut un curs despre educație financiară și finanțe în general, despre veniturile din diferite țări și nivelul de trai din acestea.

12 tabara oxford elevi 030718

Ela a câștigat la numărul de naționalități diferite din grupa de studiu – 11. Profesoara ei este foarte entuziasmată de fiecare dată când vine la curs și are foarte multă energie la cursuri. Cursurile se axează în principal pe vocabular, iar metodele de predare ale profesoarei sunt foarte mult pe placul Elei. Cel mai interesant lucru din cursul ei de azi a fost simularea de examen Cambridge Proficiency.

Gabriel are de făcut un proiect video despre implicarea sa în societate și despre voluntariat, iar Alexiei i-a plăcut jocul despre importanța banilor. Vali ne-a povestit despre un test pe care l-a dat și care i s-a părut interesant.

13 tabara oxford anglia 030718

Finalul meciului l-am prins înapoi în campus unde seara s-a încheiat cu jocuri de ping-pong și desigur, multă emoție în sala comună din campus, ce s-a dovedit neîncăpătoare pentru elevii ce doreau să vizioneze meciul.

14 tabere engleza oxford 030718

Mai multe imagini din ziua 10 a taberei internaționale de la Oxford aici: Album Facebook Tabără Oxford

Link YouTube pentru această zi din tabără: YouTube Tabără Oxford 2018 – ziua 10