Tabără Internațională Oxford – Ziua 12

Jun 24
Jun 25
Jun 26
Jun 27
Jun 28
Jun 29
Jun 30
Jul 01
Jul 02
Jul 03
Jul 04
Jul 05
Jul 06
Jul 07
Jul 08

Ziua 12 – Testul final și Rounders in the Park

Astăzi, în penultima zi de cursuri elevii au avut o zi foarte plină, iar seara au încheiat-o relaxant în campus sau la plimbări ușoare prin centrul orașului. Elevii au avut atât seminarul academic, cât și testarea finală, dar și cursuri până seara.

La ora 10:20 peste 100 de elevi din campus au umplut sala dedicată seminariilor săptămânale. Astăzi, a fost rândul profesorului Stuart, iar elevii au găsit seminarul acesta ca fiind mult mai captivant decât cel de săptămâna trecută! Stuart, echipat cu un megafon ne-a condus printr-o aventură interesantă despre apocalipsa zombi – o poveste gândită de el, la care elevii trebuiau să participe în mod activ.

1 tabără strainatate 050718

Așadar cu toții ne-am instalat aplicația Kahoot, o aplicație ce permite unei săli întregi să răspundă la diverse întrebări folosindu-și telefoanele mobile. Răspunsurile ajung prin intermediul internetului la cel care ține prezentarea, fiind gata centralizate. Desigur, aventura a pornit din campus și ne-a dus prin Oxford, în încercarea de a scăpa de zombi ce atacau pe toată lumea. Elevii au trebuit să răspundă la 10 întrebări, ce erau de fapt opțiuni pentru cum și-ar dori să continue aventura.

2 tabără strainatate 050718

Pentru a deveni și mai interesant, la fiecare dintre aceste întrebări, câte doi elevi din public trebuiau să vină în fața tuturor și să argumenteze varianta lor, existând așadar doar două variante de răspuns. Moise, Vali și Izabella au fost printre cei curajoși care și-au și exersat astfel aptitudinile de public speaking. În funcție de rezultatul votului, elevii ce au argumentat primeau fie o “pedeapsă”, fie bomboane. Pedeapsa era un exercițiu de vocabular sau un exercițiu fizic. Spre exemplu, Izabella și colegul ei au trebuit în două minute să găsească: dulciuri, o șosetă, o stică de apă și un pahar de plastic. Simplu, nu? Atâta tot că nu avea voie să fie șoseta lor. 🙂

3 tabără strainatate 050718

După ce au găsit arme și refugiu pentru noapte, după ce și-au abandonat în mod greșit profesorii pentru a scăpa mai repede de zombi, după ce au găsit mâncare și au refuzat să salveze un mecanic, participanții au ajuns la capătul călătoriei virtuale și s-au salvat! A fost distractiv și totodată educațional – elevii au exersat ascultarea activă, public speaking-ul și exercițiile de citire, totodată discutând în permanență cu colegii de lângă ei, în limba engleză desigur, despre opțiunile pe care le aveau la dispoziție.

4 tabără strainatate 050718

De la ora 13:20 cu toții ne-am reunit la iLab, mai puțin Reka și Sara ce mai rămân în campus după plecarea noastră, pentru a susține testul de absolvire. Testul durează aproximativ 50 de minute și este o combinație de exerciții de citire, ascultare și gramatică. Este un test foarte bine fundamentat, gândit special pentru a evalua abilitățile reale ale elevilor atunci când perioada lor de ședere se apropie de sfârșit. Reka și Sara vor susține și ele acest test la finalul șederii lor în școala din Oxford. Testul a fost destul de greu după spusele unora dintre elevi – iar mâine vom putea să vedem și rezultatele în cadrul ceremoniei de absolvire.

5 tabără strainatate 050718

6 tabără internationala 050718

7 tabără internationala 050718

Pe durata mesei de prânz, școala a invitat un artist local care a interpretat timp de aproape o oră mai multe melodii celebre din repertoriul internațional, timp în care elevii s-au bucurat de vremea excelentă și de mâncarea gustoasă de la cantină, de la chioșcul de hamburgeri, din cafenea sau de la nou deschisa tarabă de mâncare stradală.

9 tabără internationala 050718

10 tabără internationala 050718

Pentru elevii din tabără au continuat cursurile până la ora 17, așa încât la finalul zilei cei mai mulți dintre ei erau epuizați – unii chiar alegând să se culce puțin pentru a avea energie în timpul serii. Nici unul dintre elevii din tabără nu a fost atras de lecțiile de Zumba organizate de către școală, însă Moise și Ela și-au dorit să vină la cealaltă activitate din această seară – Rounders in the Park. Acesta este un joc britanic, similar cu baseball-ul, în care jucătorii trebuie să lovescă mingea aruncată de echipa adversă, iar apoi să alerge în jurul terenului înainte ca echipa adversă să recupereze mingea.

11 tabără internationala 050718

12 tabără internationala 050718

Sună complicat și așa ni s-a părut și nouă, până când am prins gustul jocului care de altfel este și foarte solicitant din punct de vedere fizic, fiind vorba de multe sprinturi foarte dese. Ca în toate jocurile există învingători și învinși însă nimeni nu s-a supărat – jocul a fost frumos, vremea foarte bună și o metodă plăcută de petrecere a unei părți a serii.

13 tabără internationala 050718

14 tabără internationala 050718

15 tabără internationala 050718

Înapoi în campus, Roxana, Izabella, Bianca și Alexia au ieșit la o plimbare și s-au bucurat de sucuri la apus pe una dintre multele terase din Oxford. Reka și Sara s-au plimbat prin centru împreună cu noua lor prietenă din Turcia, iar Vali, Moise, Ela, Cristina, Alex și Gabi au încins un campionat de ping-pong urmat imediat de un joc de volei. Moise s-a declarat învins de către Ela, care de fapt a cam câștigat cele mai multe dintre partidele de azi, doar Alex putând să îi țină piept.

Per total o zi foarte lungă, dar foarte frumoasă!

17 tabără internationala 050718

16 tabără internationala 050718

Mai multe imagini din ziua 12 a taberei internaționale găsiți aici: Album Facebook Tabără Oxford

Link YouTube pentru această zi din tabără: YouTube Tabără Oxford 2018 – ziua 12