Tabără în Străinătate Oxford – Ziua 1

Jun 24
Jun 25
Jun 26
Jun 27
Jun 28
Jun 29
Jun 30
Jul 01
Jul 02
Jul 03
Jul 04
Jul 05
Jul 06
Jul 07
Jul 08

Ziua 1 – A început tabăra din Oxford!

Iată-ne la începutul unei noi tabere internaționale la Oxford, pregătiți de experiențe minunate, de amintiri frumoase și de prieteni dragi.

Sentimentul avut în această dimineață a fost unul de căldură, bună dispoziție și entuziasm. Am simțit faptul că elevii din această tabără internațională au așteptat cu nerăbdare sfârșitul școlii pentru a-și putea începe vacanța în această tabără și că sunt și ei, asemenea nouă, entuziasmați și dornici de această aventură.

Tabara internationala Oxford 240618-1

Ca de obicei, atunci când ne pregătim de plecarea în tabără, ne-am întâlnit dis-de-dimineată și fiindcă elevii Qdays se adună din toate colțurile țării pentru a veni în tabără, unii au avut ceva drum de parcurs până la aeroport. Cu zâmbetul pe buze și ușoare emoții, participanții la tabăra din acest an s-au cunoscut și în persoană fiindcă mulți dintre ei au discutat până acum numai online. Ușoare emoții am  simțit și din partea părinților, unii dintre elevi plecând fără ei pentru prima oară.

Tinerii din tabăra Qdays Oxford au îmbrăcat tricourile de tabără și au ascultat interesați regulile pentru deplasare, iar atunci când ne-am asigurat că nici unul dintre elevi ori părinții acestora nu mai au întrebări ori neclarități, am anunțat începerea acestei tabere!

Tabara internationala Oxford 240618-2

Formalitățile odată îndeplinite ne-am luat locurile la poarta de îmbarcare și după o ușoară întârziere (recuperată pe drum) am decolat. Am aflat că unii elevi sunt la prima călătorie cu avionul, însă cu siguranță nu vor mai fi emoționați de acum. Zbor lin, fără turbulențe, timp recuperat, o masă caldă și desigur – somn – rețeta pefectă pentru a transforma un tânăr curios și emoționat într-un călător înfocat!

Tabara internationala Oxford 240618-3

Tabara internationala Oxford 240618-4

2105 km în linie dreaptă. Cam aceasta a fost distanța parcursă în puțin sub 3 ore. Pentru unii dintre noi pare că suntem la capătul pământului, departe de casă și de ai noștri. Însă, curând vom începe aventura ce se va transforma probabil în cea mai frumoasă vară de până acum.  Nu, nu s-au pierdut bagaje și nici prea mult timp recuperându-le. De altfel, în numai 50 de minute ne întâlneam cu unul dintre șoferii ce aveau să ne ducă în campus, celălalt șofer fiind imediat în urma sa. La 16:30 ora locală eram cu toții în campus și după o scurtă ședință de înregistrare, ne-am îndreptat către camerele noastre.

Tabara internationala Oxford 240618-6

Toți elevii sunt cazați în camere multi, cu baie proprie, unii dintre ei având colegi internaționali (de cameră). Sunt 8 clădiri de dormitoare în campus, iar elevii noștri sunt cazați în 4 dintre acestea. Feedbackul referitor la camere este pozitiv dar oricum, nu ne așteptăm să petrecem prea mult timp în camere!

La 18:30 am avut parte de un tur al campusului, așa încât elevii din tabără au găsit sala cu mașinile de spălat și uscat, spațiile comune, terenul de volei și baschet, locurile de unde își pot lua apă (gratis), mesele de ping-pong, sala de fitness și diversele birouri din școală. Apoi am luat cu toții cina în curtea campusului: friptură de curcan sau de vită, legume la cuptor cu orez, cartofi wedges, broccoli, salată coleslaw și supă de morcovi. La desert, elevii au putut alege dintre vafe cu ciocolată, fructe proaspete sau iaurt.

Tabara internationala Oxford 240618-7

Tabara internationala Oxford 240618-8

Imediat după cină am ieșit la plimbarea de seara prin Oxford și în prima incursiune în oraș. Din Headington, cartierul unde este amplasată școala, până în centrul orașului, nu facem mai mult de 10-15 minute. Centrul fiind zona unde sunt amplasate colegiile istorice ale orașului. Astăzi doar am luat puțin pulsul orașului și am rătăcit pe străduțele pline de istorie și luminate azi parcă special pentru noi de un apus superb!

Tabara internationala Oxford 240618-10

Tabara internationala Oxford 240618-11

Seara am încheiat-o în campus, unde cei mai mulți dintre elevi au ales să se odihnească. Totuși, unii s-au distrat la ping-pong, ori în sala comună, începând să își cunoască viitorii colegi internaționali, dar cu toții au fost în camere pentru controlul de seară făcut de angajații școlii, la ora 23.

Tabara internationala Oxford 240618-12

Mâine dimineață la ora 8:30 începe sesiunea de orientare și ziua va fi destul de plină!

Mai multe imagini din tabăra de limba engleză Oxford aici: Album Facebook Tabără Oxford

Link YouTube pentru această zi din tabără: YouTube Tabără Oxford 2018 – ziua 1