Tabără Internațională Oxford – Ziua 3

Jun 24
Jun 25
Jun 26
Jun 27
Jun 28
Jun 29
Jun 30
Jul 01
Jul 02
Jul 03
Jul 04
Jul 05
Jul 06
Jul 07
Jul 08

Ziua 3 – Prima zi de cursuri și o plimbare frumoasă

Marți, elevii din tabăra de limba engleză de la Oxford au început cursurile numai de la ora 14:00, ceea ce ne-a oferit timp suficient să ne odihnim, să mâncăm și să bifăm două dintre obiectivele noastre de aici înainte de a ne duce la ore.

1 Tabara internationala engleza 260618

La 9:30, cu forțe proaspete, am pornit spre centru însoțiți de unul dintre elevii internaționali ai școlii ce a dorit să vină cu noi. Ne-am îndreptat spre centru pentru a vizita University Church of St. Mary, principala biserică a Universității din Oxford. Multe dintre colegiile întâlnite pe drum erau închise fiindcă se pregăteau pentru evenimentele legate de Zilele Porților Deschise, așa încât străzile erau pline de turiști și de tineri, viitori studenți, cu părinții lor.

2 tabara in strainatate 260618

Biserica aceasta este ”inima” Universității din Oxford, fiind prima sa clădire, locul de unde a început formarea faimoasei instituții academice. Încă de la începutul secolului al 13-lea, aici se întâlnea conducerea universității, se acordau distincțiile și tot aici se țineau cursuri. Se spune despre biserica aceasta că este printre cele mai frumoase din Anglia.

3 tabere engleza anglia 260618

Cele 124 de trepte înguste pe care elevii au trebuit să le urce pentru a ajunge în vârful turnului ne-au dat puține bătăi de cap, dar priveliștea spectaculoasă care ne aștepta la final a fost o recompensă primită cu mult entuziasm. Elevii au recunoscut că a meritat efortul, fiind încântați de panorama orașului și a împrejurimilor acestuia. După ce ne-am făcut câteva poze artistice și am surprins cât am putut de bine detaliile care ne-au captat atenția, am coborât din Turn și am vizitat Biserica.

4 tabara in strainatate 260618

5 tabara internationala 260618

Elevii au aflat de la Vali până și strategia urmarită în arhitectura anumitor elemente precum turnurile medievale. Așadar, treptele acestor turnuri sunt spiralate spre dreapta la urcare deoarece eventualii atacatori care urcau în turn nu puteau folosi săbiile cu mâna dreaptă, facilitându-se astfel apărarea acestuia. Puncte pentru Vali la capitolul cultură generală!

6 tabara in oxford 260618

7 tabere internationale elevi 260618

Ne-am lăsat pierduți puțin pe străduțele întortocheate și aleile medievale ale orașului vechi, pe lângă universități și cămine, ajungând în cele din urma pe Longwall Street (Strada Peretelung). În stilul specific britanic, desigur, pe toata lungimea acestei străzi se află zidul ce împrejmuiește Magdalen College – așadar un perete lung. Nici nu ne așteptam la alt fel de umor subtil din partea englezilor.

8 tabara engleza oxford 260618

Tot grupul, inclusiv Andreas din Italia ce li s-a alăturat, și-a dorit să încerce punting, așa încât am închiriat trei bărci. Gabriel, Cristina, Reka și Sara au fost în prima barcă – Gabriel fiind cârmaciul. Alex, Alexia, Andreas, Izabella și Bianca au fost în barca doi, băieții conducând, iar Moise cu Vali le-au plimbat pe Ela și pe Cristina. Aproape o oră s-au plimbat cu bărcile pe brațul liniștitului râu Cherwell – acesta se varsă în Tamisa nu departe de locul unde au închiriat ei bărcile.

9 tabere elevi oxford anglia 260618

Nu a fost ușor, dar este una dintre activitățile specifice orașului, așa cum e și pentru Cambridge ?. Da, și acolo le voi propune elevilor să mergem la punting, însă cu vâslaș! După o oră, atunci când toate cele trei bărci s-au întors, unele mai greu decât altele ?, ne-am grăbit să ajungem înapoi în campus. Începeau cursurile și mai aveam de luat masa! Am avut timp suficient să ne relaxăm puțin după prânz, iar de la ora 14 toți elevii erau în sălile de curs. O scurtă pauză după o oră și 20 de minute urmată de a doua sesiune, iar la ora 17 s-au încheiat cursurile pe ziua de azi.

10 tabere engleza anglia 260618

Am avut o întâlnire cu elevii pentru a asculta părerile lor despre cursuri. Feedback-ul este bun și foarte bun! Cursurile sunt interactive, profesorii sunt interesanți și foarte implicați, iar mini proiectele la care participă elevii sunt distractive. Spre exemplu, Roxana, Reka și Alexia au trebuit să intervieveze persoane din curte, iar apoi să discute despre asta și să prezinte rezultatele profesorului. Izabella și Ela au avut o simulare de examen Cambridge, iar Vali a avut și cursuri de gramatică, dar și de comunicare. În general lecțiile li se par suficient de dificile, iar acolo unde ele vor deveni simple, pot discuta întotdeauna cu profesorul pentru a-i cere o re-evaluare.

11 tabere internationale engleza 260618

În această seară școala a organizat lecții de dans latin, Fernando fiind instructorul. Doar Cristina a dorit să participe, și știind din timp despre această activitate, a venit pregătită de acasă cu pantofi speciali de dans. S-a distrat și mi-a spus că i s-a părut o activitate foarte interesantă. În același timp începuse să fie servită cina: minestrone, vită cu sos de piper, quesadilla cu cartofi dulci sau cordon bleu de porc cu garnitura de linte și conopidă și salată. O tartă delicioasă cu fructe de pădure a completat meniul.

12 tabara in strainatate 260618

13 tabere internationale 260618

Observ cum participanții își intră în ritm și se integrează în viața socială a campusului. Încep să cunoască elevi noi, din alte țări și încep să își facă noi prieteni. Seara, cei mai mulți dintre ei au petrecut-o în campus participând la diverse jocuri, sau au ieșit la scurte plimbări alături de acești noi colegi. În camera comună pentru elevi, se adună în fiecare seară diverse naționalități pentru a urmări cupa mondială. În această seară Argentina a avut destul de mulți susținători iar toată curtea a răsunat la fazele mai palpitante.

14 tabere in anglia oxford 260618

Mâine este o zi dedicată în principal vizitării colegiilor, în cadrul evenimentului Zilelor Porților Deschise!

Mai multe imagini din ziua 3 de tabără aici: Album Facebook Tabără Oxford 2018

Link YouTube pentru această zi din tabără: YouTube Tabără Oxford 2018 – ziua 3