Tabără Internațională Oxford – Ziua 5

Jun 24
Jun 25
Jun 26
Jun 27
Jun 28
Jun 29
Jun 30
Jul 01
Jul 02
Jul 03
Jul 04
Jul 05
Jul 06
Jul 07
Jul 08

Ziua 5 – Cursuri și teatru!

Astăzi a fost o zi mai ușoară pentru elevi, cel puțin din punct de vedere al activităților propuse. Prima parte a zilei am rezervat-o unui moment de odihnă, astfel încât elevii să se poată  bucura de vremea frumoasă, încărcându-se astfel cu energie pentru seminarul academic la care au participat începând cu ora 10:20.

1 tabara internationala oxford 280618

Așa cum vă spuneam și ieri, seminarul academic este o lecție dublă pe diverse teme, care are loc o dată pe săptămână. Unii elevi au avut ieri seminarul, iar ceilalți îl au astăzi. Ca și ieri, seminarul a fost despre desene animate. De fapt, acesta a fost mai degrabă despre evoluția muzicii în industria desenelor animate. Elevii din tabără au avut ocazia să învețe despre modul în care muzica a revoluționat desenele animate din anii 1920 și cum aceasta a evoluat alături de filmele de animație până în zilele noastre.

2 tabere in strainatate 280618

La masa de prânz elevii din această tabără internațională au putut alege dintr-o varietate culinară destul de mare, însă cei mai mulți au optat fie pentru hamburgerii din curte sau tradiționalul Fish ‘n Chips cu mazăre și sos tartar. Fileul de cod a fost chiar foarte bun! În timpul pauzei de prânz curtea prinde viață, sute de elevi luându-și masa în aer liber fiindcă școala nu organizează cursuri între 12 și 14, tocmai pentru a le da șansa elevilor să ia masa în liniște.

3 tabere engleza oxford 280618

Tot azi, elevii din grupul nostru de tabără au început să se înscrie la excursia organizată săptămâna viitoare la Brighton, denumit London by the Sea, un oraș foarte frumos pe care școala îl va explora în data de 7 iulie. Fiind o excursie organizată de către școală, se va merge cu autocare împreună cu alți elevi internaționali din campus.

Așa cum probabil știți deja, în școala din Oxford unde are loc această tabără, nu sunt foarte multe grupuri, elevii călătorind mai degrabă individual. De altfel, dacă nu mă înșel, la ora actuală suntem singurul grup din școală – așadar elevilor le este foarte ușor să cunoască alți tineri de vârsta lor, populația campusul nefiind segmentată în multe grupuri mici.

4 tabere anglia oxford 280618

De la 14 la 17 toți elevii au avut cursuri, iar la finalul lor am discutat cu cei mai mulți dintre ei pentru a le lua opinia legată de lecții. Alex și Bianca au avut un curs axat pe exerciții de ascultare, iar apoi un curs ce s-a concentrat pe comunicare distractivă, sub forma unor jocuri la care au trebuit să lucreze în echipe.

12 tabere engleza 280618

Alexia și Roxana au lucrat tot la listening, iar mai apoi au făcut diverse exerciții folosindu-se de manualele primite din partea școlii. Elevii păstrează aceste manuale, iar la întoarcerea în țară își pot continua studiile folosindu-se de ele. Acest lucru e mai ales în beneficiul elevilor ce reușesc să dea dovadă de spirit autodidact ?.

10 tabere internationale studiu 280618

Gabriel e foarte încântat de cursuri – a lucrat la vocabular și la exerciții de vorbit în public. Pentru mâine trebuie să inventeze un produs interesant pe care să îl prezinte în fața colegilor dintr-o altă clasă, pentru a-și exersa tehnicile de Public Speaking.

Cristina și Moise au avut un curs de vocabular în care s-au obișnuit cu adjective comparative, pe care mai apoi au trebuit să le folosească în cadrul unui joc distractiv ce le solicita și aptitudinile de vorbire. Moise a câștigat jocul iar ca premiu, nu trebuie să facă teme pentru mâine.

Izabella și Ela au fost și ele foarte impresionate de lecțiile de astăzi, iar săptămâna viitoare vor avea o simulare de examinare, pentru a le ajuta să se pregătească de eventuale examene lingvistice.

11 tabere de studiu anglia 280618

Avem mare noroc cu vremea de aici! Chiar dacă dimineața este mai răcoare, până acum zilele au fost în general frumoase și călduroase, ceea ce înseamnă că și la masa de cină i-am găsit pe elevi tot afară, în curtea campusului. Cina a fost din nou variată – pui picant, friptură de porc, fajita vegetariană, supă, orez cu roșii uscate și desigur desert delicios!

5 tabara internationala limba engleza 280618

La ora 18:15 am pornit spre centrul orașului pentru a viziona piesa de teatru, sau mai bine zis piesele Othello și Much Ado About Nothing (Mult Zgomot pentru Nimic) de William Shakespeare – versiuni de câte o oră a fiecărei piese au fost jucate una după alta pe scena în aer liber de la Oxford Castle, o clădire medievală foarte bine păstrată ce este acum un centru cultural.

6 tabere elevi oxford 280618

Piesele au fost foarte interesante, iar actorii au încercat să evidențieze teme repetitive din operele lui Shakespeare – dragoste, gelozie, prietenie, răzbunare, trădare și mândrie într-un contrast interesant între tragedie și comedie romantică. Modul în care au fost puse în scenă, în variante comprimate de numai o oră fiecare și faptul că au fost jucate una după alta au fost totodată unice pentru cei ce sunt consumatori de teatru.

7 tabere internationale oxford anglia 280618

8 tabara in strainatate oxford 280618

Artiștii fac parte dintr-un teatru particular independent și sunt localnici, mulți dintre ei organizând și seminarii de pregătire sau fiind chiar profesori de teatru în Oxford. Per total a fost o seară foarte frumoasă și ne bucurăm că am avut ocazia să participăm la spectacolele acestea!

13 tabere limba engleza anglia 280618

La ora 22:30 eram înapoi în campus, iar elevii s-au retras în camere pentru verificarea pe care angajații școlii o fac în fiecare seară. Mâine toți elevii au cursuri de la 8:45 până la prânz! Pe curând!

Mai multe imagini din ziua 5 puteți găsi aici: Album Tabără Oxford 2018

Link YouTube pentru această zi din tabără: YouTube Tabără Oxford 2018 – ziua 5