Tabere în Străinătate Oxford – Ziua 15

Jun 24
Jun 25
Jun 26
Jun 27
Jun 28
Jun 29
Jun 30
Jul 01
Jul 02
Jul 03
Jul 04
Jul 05
Jul 06
Jul 07
Jul 08

Ziua 15 – Ne întoarcem acasă

Duminică dimineață am eliberat camerele până cel târziu la ora 9, lăsându-ne valizele într-o cameră plină ochi cu bagaje ale elevilor care urmau să părăsească astăzi campusul. Apoi ne-am îndreptat spre cantină pentru mic dejun, unde am avut parte de o surpriză: ne aștepta mic dejun englezesc, cu ou, cârnați și fasole. Bineînțeles, cine nu a dorit să încerce, a putut opta pentru cereale cu lapte, iaurt, Nutella, gem și sucuri de portocale și mere.

1 - tabara engleza oxford 080718

Fiecare elev a primit un formular de evaluare a satisfacției din partea Qdays, pentru a vedea ce impresie au avut despre tabără, cursuri, cazare, activități, mediul internațional. Bineînțeles, pe durata celor două săptămâni elevii au fost întrebați constant despre impresiile lor și întotdeauna au fost foarte bune. Sperăm că acestea să se regăsească și în scris ?.

2 - tabara oxford 080718

La ora 11, mașinile care urmau să facă transferul spre aeroport ne așteptau în fața campusului. Ne-am luat la revedere de la prietenii pe care ni i-am făcut aici, inclusiv de la Reka și Sara – care mai rămân câteva săptămâni, am mai făcut câteva poze, iar apoi am încărcat bagajele.

3 - tabara internationala oxfrod 080718

Călătoria până la Aeroportul Heathrow a durat aproximativ o oră, oferindu-ne timp berechet pentru toate formalitățile. Ajunși la scurt timp după deschiderea birourilor de check-in ale companiei aeriene, am avut noroc să nu stăm deloc la coadă. Bineînțeles, ne-a ajutat faptul că am avut făcut check-in online și am printat cărțile de îmbarcare la școală.

Controlul de securitate a decurs fără probleme și pentru că am avut grijă să ne punem aproape toate lichidele în punguțe de plastic și să nu uităm nimic în buzunare. Elevii au avut timp două ore pentru a-și lua ceva de mâncare sau a se uita prin magazine, iar la ora 14 urma să se afișeze poarta de îmbarcare.

4 - tabara in strainatate oxford 080718

5 - tabere oxford 080718

Ne-am îndreptat spre poartă, însă din păcate a fost anunțată o întârziere, astfel că am decolat cu 40 de minute peste ora programată. Trei ore mai târziu, aterizam în siguranță în București, entuziasmați că urma să ne întâlnim cu familiile și prietenii.

După ce am recuperat bagajele, am mai făcut o fotografie de grup, ne-am îmbrățișat, cu speranța că ne vom mai întâlni și în viitor. Am pornit apoi spre porțile de sosire, unde toată lumea ne aștepta cu sufletul la gură, dorind să primească toate detaliile despre experiența de două săptămâni din Oxford. Cu siguranță nu vor fi dezamăgiți, deoarece am avut parte de zile pline!

6 - tabere engleza oxford 080718

Deoarece această tabără din Oxford se adresează doar elevilor de peste 16 ani, este și un mediu excelent de pregătire pentru viața de student, în străinătate sau într-un oraș diferit de cel de reședință. Elevii văd cum este să locuiești în cămin, să împarți camera cu unul sau doi colegi, să îți stabilești prioritățile, inclusiv prin trezitul de dimineață pentru a participa la cursuri. Fiecare copil este diferit și are anumite înclinații și preferințe în petrecerea timpului liber: de aceea, în această tabără activitățile opționale nu au fost obligatorii – după cum le spune și numele. Fiecare a putut alege să participe la ceea ce și-a dorit, fie că e vorba de plimbări în oraș, vizite la muzee, activități în campus – astfel, experiența lor a fost potrivită stilului lor. Bineînțeles, aceste două săptămâni au încercat să ofere și o ușoară responsabilizare, management al timpului și maturizare. Dar nu am uitat că este vorba de o tabără în adolescență, pe care elevii și-o vor aduce aminte, sper cu drag, pentru tot restul vieții – de aceea le-am oferit și timp pentru distracție. Sper că am reușit să mulțumesc pe toată lumea, de la elev la părinte, la frați sau prieteni – prin acest jurnal, prin activități și prin pozele postate pe rețelele de socializare. Cu drag, Andrei – însoțitor de grup tabără Oxford 2018

Puteți vedea mai multe poze din ziua 15 a taberei din Oxford aici: Album Tabără Oxford

Link YouTube pentru această zi din tabără: YouTube Tabără Oxford 2018 – ziua 15