Tabere Internaționale Oxford – Ziua 13

Jun 24
Jun 25
Jun 26
Jun 27
Jun 28
Jun 29
Jun 30
Jul 01
Jul 02
Jul 03
Jul 04
Jul 05
Jul 06
Jul 07
Jul 08

Ziua 13 – Ceremonia de absolvire și karaoke!

Iată-ne aproape de sfârșitul celei de a doua săptămâni de tabără, la finalul cursurilor. Astăzi elevii au avut o zi foarte plină, ce a culminat cu o seară distractivă de karaoke! Citiți în continuare pentru a afla tot ceea ce am făcut azi în tabără!

Ziua de astăzi a început în forță pentru elevi, aceștia având cursuri de la 8:45 până la 13:15. Unii dintre ei au preferat sa sară peste micul dejun, resimțindu-se după o săptămână încărcată de cursuri și activități. Ela și Iza au avut o nouă testare de vocabular, pentru care s-au pregătit din plin, Ela repetând și la micul dejun. Vali, împreună cu colegii de curs și-au luat la revedere de la profesoara lor în ultima ei zi la școala EF Oxford, iar Gabi, Roxana și Alexia au fost în centru cu grupa de studiu unde școala le-a organizat, ca parte a cursului lor, o cautare de comori prin oraș.

bonus poza tabara internationala oxford 060718

Au avut diverse obiecte sau cerinte pe care trebuiau să le îndeplinească prin tot centrul – case de schimb valutar, agenții imobiliare, anticariate, librării, muzee și multe altele au fost scena cursului de azi. Pentru îndeplinirea obiectivelor, elevii trebuiau să discute cu persoane din aceste locații, să afle informații despre obiectul căutat și să facă poze cu acesta, pe care mai apoi le trimiteau profesorului pentru a primi următorul indiciu.

3 tabere internationale 060718

La ora 13:20 ne-am reunit la recepția campusului, pentru a merge împreună în amfiteatru, unde a avut loc ceremonia de absolvire a elevilor noștri. Aranjarea tocilor pe cap le-a dat ușoare bătăi de cap, însă până la urmă s-au descurcat admirabil. Cei mai mulți dintre elevi nu au lipsit de la niciun curs, acesta fiind un indicativ suplimentar că școala, respectiv cursurile, au fost pe placul lor. Cu această ocazie, directoarea academică a adresat câteva cuvinte elevilor, întrebându-i despre cele două săptămâni petrecute aici şi amintirile pe care şi le-au făcut. Sara și Reka își vor primi certificatele și diplomele numai la finalul șederii lor, ele rămânând în campus mai multe săptămâni.

4 tabere internationale 060718

5 tabere internationale 060718

6 tabere internationale 060718

Emoționați, rând pe rând, elevii și-au primit diplomele și câte o tocă inscripționată cu inițialele EF, iar apoi a urmat o sesiune scurtă de poze. Elevii au avut parte de surprize plăcute, mulți dintre ei realizând că au avut o notă mai bună la testul de absolvire decât la cel de plasament, chiar dacă după spusele lor, ultimul a fost mai complex și mai complicat.

7 tabere internationale 060718

8 tabere in strainatate 060718

9 tabere in strainatate 060718

După ce toată lumea a primit portofoliul academic, am ieşit în fața campusului pentru a face poze cu diplomele şi tocile de absolvire. Un moment emoționant a fost cel în care, precum absolvenții, au aruncat în sus tocile. Toată lumea era entuziasmată şi fericită, însă fiind deja târziu, iar ei fiind la ore încă de dimineață, foamea își spunea cuvântul, așa că s-au grăbit cu toții spre cantină pentru a-și lua masa de prânz.

10 tabere in strainatate 060718

11 tabere in strainatate 060718

Astăzi, școala a adus în campus un producător local de înghețată, pentru a împăți gratuit elevilor cupe și cornete de înghețată de diverese arome – vanilie, căpșuni cu iaurt, prăjituri cu iaurt, mentă cu ciocolată, caramel sărat și desigur: ciocolată! Delicoasa înghețată de prăjituri și iaurt s-a terminat prima :).

1 tabere internationale 060718

2 tabere internationale 060718

Pentru această după amiază le-am propus elevilor să mă însoțească într-o nouă plimbare la atracțiile din Oxford. Muzeul de Istorie Naturală al Universității din Oxford, împreună cu Muzeu Pitt Rivers, fac parte din cele 7 cele mai importante muzee și obiective din Oxford și mai mult, împart aceeași clădire, așa încât vizitarea lor împreună e un lucru foarte ușor.

12 tabere in strainatate 060718

Din păcate numai 4 elevi au dorit să vadă aceste locații interesante, așa încât am plecat cu Moise, Gabi, Cristina și Ela la ora 14:30 din campus, iar în mai puțin de 30 de minute eram la destinație.

Fondat în anul 1860 ca centru de studiu științific la Universitatea din Oxford, Muzeul de Istorie Naturală deține acum colecții universitare semnificative pe plan international.  Fiind găzduit într-o clădire de arhitectură neogotică, colecțiile în creștere ale Muzeului susțin un program amplu de cercetare, predare și implicare publică în mediul natural.

13 tabere in strainatate 060718

14 tabere in strainatate 060718

Aici elevii au putut admira exponate arheologice și antropologice, iar câteva dintre exponatele importante sunt: Tyrannosaurus Rex, schelete de balene, schelete de dinozauri, insecte vii, păsări, animale împăiate, pietre prețioase și celebrul schelet de pasăre Dodo, împreună cu povestea din spatele dispariției acestei specii.

15 tabara oxford anglia 060718

Muzeul Pitt Rivers este unul dintre cele mai renumite muzee din Oxford, intrarea în muzeu fiind prin Muzeul de Istorie Naturală. Acesta se află pe locul doi în topul atracțiilor turistice din oraș și include colecții remarcabile din întreaga lume, din trecut și din prezent. Muzeul a fost fondat în anul 1884, când generalul Pitt Rivers a donat colecția personală Universității din Oxford, colecție ce includea aproximativ 20,000 de obiecte din întreaga lume. Acum muzeul are de 12 ori mai multe exponate decât la început.

16 tabara oxford anglia 060718

17 tabara oxford anglia 060718

Obiectele din acest muzeu prezintă aspecte ale vieții umane în diverse culturi, de-a lungul timpului și ar putea fi catalogat de către unii ca un cabinet de curiozități, cuprinzând de la arme la capete micșorate, de la obiecte casnice la bijuterii antice și de la cărți și obiecte magice la jucării pentru copii.

18 tabara oxford anglia 060718

19 tabara oxford anglia 060718

De la ora 20 la 22, elevii au putut participa la sesiunea de karaoke organizată în școală în campus. Această activitate a fost foarte populară printre elevi, sala fiind plină. Evenimentul a fost pe placul participanților, aceștia cântând și dansând pe aproape toate melodiile. Pe rând sau împreună, elevii și-au făcut curaj să cânte spre deliciul publicului (în jur de 75 de elevi internaționali) care s-au distrat, au încurajat cântăreții și desigur, i-au aplaudat.

20 tabara oxford anglia 060718

21 tabara internationala anglia 060718

Alexia și Bianca au fost printre cele mai curajoase, cântând la deschiderea evenimentului! Un moment foarte frumos a fost când elevii din tabără au cântat o melodie, iar cei din sală au participat aprinzându-și telefoanele și cântând în cor refrenul!

22 tabara internationala anglia 060718

23 tabara internationala anglia 060718

Ca de obicei, seara s-a încheiat în curtea comună la ping-pong, jocuri de cărți sau alte jocuri distractive alături de colegii internaționali din tabără. Mâine, elevii au avut de ales dintre activitățile disponibile. Astfel, unii dintre ei vor merge în excursia de la Brighton cu școala, alții la piscină și alții vor rămâne în Oxford pentru a-și face cumpărăturile și a se pregăti de plecare.

Pe curând!

Mai multe imagini din ziua 13 a taberei de la Oxford aici: Album Facebook Tabără Oxford

Link YouTube pentru această zi din tabără: YouTube Tabără Oxford 2018 – ziua 13