Tabere în Străinătate Oxford – Ziua 8

Jun 24
Jun 25
Jun 26
Jun 27
Jun 28
Jun 29
Jun 30
Jul 01
Jul 02
Jul 03
Jul 04
Jul 05
Jul 06
Jul 07
Jul 08

Ziua 8 – Excursie la Londra

Și astăzi ne-am întâlnit odihniți și cu forțe proaspete dis-de-dimineață, de la ora 7:30. Autocarul era pregătit pentru noi și puțin după ora 8 am plecat spre Londra! Urma să explorăm superba metropolă de pe râul Thames. Însoțiți de Daniel și Harry, aproximativ 35 de elevi au plecat în această dimineață la Londra.

1 tabara in strainatate 010718

Vremea se anunța și astăzi a fi foarte caldă, însă adierea vântului și umbra clădirilor aveau să ne protejeze de soarele cel mai puternic. Pe drum, profesorul care ne-a însoțit ne-a vorbit despre Londra și despre cât de divers este orașul. Se spune că în Londra se vorbesc în jur de 300 de limbi străine diferite – atât de variat este orașul din punct de vedere cultural!

2 tabere internationale 010718

3 tabere in anglia 010718

Autocarul ne-a lăsat în West End – zona faimoasă pentru teatrele sale, locul unde se țin musical-uri renumite – echivalentul Broadway-ului din New York. Școala organizează periodic excursii la aceste musical-uri, iar elevii se pot înscrie apelând la biroul de activități. În centrul Londrei era încă destul de liniște, orașul părând a se pregăti parcă pentru multitudinea de turiști pe care urma să o vadă.

3 tabere limba engleza oxford 010718

4 tabee engleza 010718

Cu peste 8.7 milioane de locuitori și peste 31 de milioane de vizitatori anual, Londra este una dintre cele mai îndrăgite destinații turistice din întreaga lume și a doua cea mai vizitată, aceasta fiind o excursie pe care nu o puteam rata. Turul nostru ne-a dus până la Trafalgar Square, unde scena se pregătea pentru un concert destul de mare. Apoi am pășit pe faimosul drum The Mall, locul care leagă Trafalgar de Buckingham Palace.

5 tabara in strainatate anglia

6 tabere internationale anglia 010718

Am prins un loc foarte bun pentru schimbarea gărzii și am văzut atât gărzi pe cai, cât și gărzile cu fanfara. Plimbarea ne-a dus apoi prin St. James Park, unul dintre cele mai frumoase parcuri din Londra, un loc ce atrage turiștii în căutarea unui loc verde și liniștit, un loc plin de rațe, gâște, lebede (inclusiv negre), multe alte păsări și desigur, veverițe.

7 tabara engleza elevi 010718

8 tabara anglia oxford 010718

9 tabere oxford elevi 010718

Următoarea oprire a fost Royal Horse Guards Parade, una dintre garnizoanele gărzilor regale. Aici avusese loc, cu o zi înainte de sosirea noastră, un spectacol organizat de forțele armate aeriene, așa încât am putut admira avioane de luptă. Pe partea din față a clădirii, gărzi călare pe cai flancau intrarea, iar turiștii se înghesuiau să facă poze cu ei. Plimbarea a continuat pe Whitehall pe lângă ministere și reședința prim-ministrului.

10 tabere limba engleza elevi 010718

11 tabara in strainatate 010718

De aici am continuat plimbarea spre Westminster Abbey, locul unde sunt încoronați regi, unde se căsătoresc persoane din familia regală și unde sunt înmormântate multe celebrități, cel mai recent fiind Stephen Hawking, un omagiu adus de către Anglia geniului recent plecat dintre noi.

12 tabara anglia oxford 010718

Big Ben, dar și o bună parte din Parlament sunt acoperite – fiind în lucrări de reconstrucție și consolidare astfel că nu am putut să le admirăm în toată splendoarea lor. Însă, pe partea cealaltă a râului, ne-am urcat în London Eye unde preț de o jumătate de oră ne-am bucurat de priveliștile extraordinare pe care ni le-a oferit Londra. Foarte mult încă se construiește în oraș și se pare că tot mai mult, orașul se dezvoltă pe verticală ridicându-se noi zgârie-nori.

13 tabere oxford engleza elevi 010718

14 tabara in anglia 010718

15 tabara limba engleza oxford 010718

De aici am plecat peste Jubilee Bridge înapoi în Trafalgar, piață pe care am traversat-o pentru a ajunge la Picadilly Circus. Elevii au avut aproximativ o oră liberă pentru a mânca, pentru a face mici cumpărături sau pentru a explora împrejurimile. Picadilly Circus e una dintre cele mai faimoase piețe din Londra. Îngerul cu arc din vârful fântânii, piesa centrală a pieței, este Anteros – adesea încurcat cu fratele lui Eros, sau Cupid – confuzia se face ușor ?.

16 tabere internationale anglia 010718

Leicester Square a fost ultima oprire, locul unde se lansează cele mai mari producții cinematografice și o nouă oază de umbră și răcoare în această zi plină. La ora 17:00 am plecat din Londra, iar la ora 19:00 eram în campus, la timp pentru cină, unde am putut alege supă cremă de linte roșie, tocană de vită, pui marocan sau bulete vegetariene, couscous cu roșii uscate și salată coleslaw. La desert, înghețată de ciocolată!

17 tabara limba engleza oxford 010718

Se vede că azi au venit în campus 300 de elevi noi, curtea fiind extrem de animată – elevii ocupând multe dintre mesele de aici, jucând cărți, Monoply sau relaxându-se pe scaunele de plajă. În student lounge alți elevi urmăresc meciurile campionatului mondial de fotbal, iar comunitatea din Rusia a fost în culmea fericirii astăzi! La recepția școlii se pot pune chiar și pronosticuri, iar câștigătorii primesc un premiu în fiecare zi cu meciuri. Da, avem și teme în tabără – motiv pentru care Alex, Bianca și Izabella au folosit calculatoarele din student lounge, lucrând la proiectele primite la ore.

19 tabere internationale oxford 010718

20 tabere anglia oxfod 010718

Mâine începe o nouă săptămână de cursuri de limba engleză, activități și multă voie bună. Reveniți să citiți în jurnal o descriere detaliată a fiecărei zile!

Mai multe imagini din ziua 8 a taberei internaționale din Oxford puteți găsi aici: Album Facebook Tabără Oxford

Link YouTube pentru această zi din tabără: YouTube Tabără Oxford 2018 – ziua 8