Tabere în Străinătate Oxford – Ziua 9

Jun 24
Jun 25
Jun 26
Jun 27
Jun 28
Jun 29
Jun 30
Jul 01
Jul 02
Jul 03
Jul 04
Jul 05
Jul 06
Jul 07
Jul 08

Ziua 9 – Christ Church College, tort și petrecere

A doua săptămână a început în forță pentru elevi, aceștia având cursuri de la ora 08:45 până la 11:40. După micul dejun, elevii au urmat orarul de studiu, urmând să ne întâlnim după terminarea cursurilor pentru a vizita împreună alte obiective turistice interesante din Oxford. Încă de dimineață am putut observa școala mult mai plină decât de obicei și asta pentru că în acest weekend au sosit peste 300 de elevi internaționali.

1 tabara internationala oxford 020718

2 tabere internationale anglia 020718

Deoarece ne place să combinăm cursurile de limba engleză cu activitățile culturale și distracția, după cursuri, le-am propus elevilor să vizităm renumitul Christ Church College. Vizita la acesta nu a fost obligatorie, astfel că unii dintre elevi au ales să rămână în campus să se odihnească, alții să meargă la cumpărături pentru petrecerea de diseară, iar cu ceilalți ne-am reunit la ora 14:00 la recepție.  Nu am ratat ocazia să ne facem câteva poze cu familia regală, sosită special în campus pentru a discuta cu elevii. A venit și unul din membrii formației Beatles. Ne-am făcut poză și cu el, desigur.

3 tabara oxford anglia 020718

Am pornit să vizităm Christ Church College și Museum of Oxford, fiind dezamăgiți să aflăm că cel din urmă este închis deoarece orașul construiește unul nou, care să-l înlocuiască, dar urma să revenim la timp pentru cină și pentru a le oferi elevilor timp berechet să se pregătească de petrecerea de diseară organizată de către școală.

4 tabara oxford elevi 020718

A fost o plimbare foarte relaxantă și plăcută pentru toți, mai ales că soarele ne-a răsfățat câte puțin pe parcursul drumului. După aproximativ 20 de minute, am ajuns la Christ Church College. Acesta este unul dintre cele mai mari colegii din Oxford, cu aproximativ 430 de studenți care urmează cursurile de licență și 215 pe cele de masterat. Pe parcursul studiilor, Colegiul devine casa studenților, acesta fiind locul unde studiază, trăiesc și mănâncă. Diferite părți ale clădirilor care formează Colegiul Christ Church au fost folosite pentru anumite scene din filmul “Harry Potter și Piatra Filozofală”, iar pe unele dintre acestea le-am putut admira și noi. Încăperile au o arhitectură deosebită, desprinsă parcă din alte lumi, astfel că am înțeles acum de unde și inspirația pentru romanul “Alice în Țara Minunilor”, Lewis Caroll – autorul cărții – fiind unul dintre studenții de la Christ Church.

6 tabara engleza oxford 020718

7 tabara internationala oxford 020718

Am vizitat așadar Sala de Mese, care este și centrul vieții la colegiu, unde studenții și profesorii se adună pentru a mânca cina în fiecare zi, iar cu diferite ocazii este locul care găzduiește diferite evenimente speciale.

8 tabere in strainatate 020718

9 tabara internationala in strainatate 020718

Christ Church College este un obiectiv foarte important pentru toți fanii Harry Potter, ce nu trebuie ratat! Motiv pentru care colegiul era plin de turiști din toate colțurile lumii, cei mai mulți fiind atrași datorită seriei Harry Potter. Conform misiunii colegiului, chiar dacă anual mii de vizitatori le trec pragul, scopul lor rămâne învățătura și adorarea lui Dumnezeu.

10 tabere in anglia oxford 020718

11 tabara strainatate internationala 020718

Am ajuns apoi în grădina din interiorul campusului, care are un design autentic, conturat de o fântână arteziană în centrul căreia se găsește statuia zeului roman Mercur. Am continuat turul până în Catedrala Christ Church, mare parte fiind reconstruită între anii 1170 și 1190. Este unică în lume prin faptul că este atât o catedrală episcopală, cât și capela Colegiului Christ Church.

12 tabara internationala anglia 020718

13 tabere anglia elevi oxford 020718

La ora 17:00 toți elevii erau în campus, având timp suficient pentru cină: roșii umplute cu carne de vită, ravioli cu sos de brânză iute, și porc dulce-acrișor. Garniturile de orez, salată și porumb fiert au completat meniul, iar la desert prăjitură cu ciocolată!

Aranjați și pregătiți de petrecere, la ora 19:00, ne-am reîntâlnit în fața campusului. Înainte de a pleca spre petrecere, i-am urat, și cântat “La Mulți Ani” Elei, ce a și primit un tort și o felicitare din partea noastră și a școlii. A fost un moment frumos, de care sperăm să își aducă aminte cu drag!

14 tabara anglia oxford 020718

15 tabere elevi anglia 020718

16 tabara engleza oxford 020718

Am pornit spre petrecere cu autobuzul. Astăzi a fost prima petrecere din aceată vară, iar tema a fost Semafor: verde pentru elevii care sunt deschiși la socializare, portocaliu pentru cei care nu sunt siguri și roșu pentru cei care nu doresc să fie derajați. Am ajuns în aproximativ 30 de minute și ne-am așezat la coada care se formase în fața clubului, deoarece erau verificate la intrare ID-urile elevilor.

17 tabara limba engleza 020718

Ajunși înăuntru, elevii s-au bucurat de muzica bună, dansând, cântând și socializând cu ceilalți elevi. Toată lumea s-a simțit bine, profitând din plin de cele două ore și jumătate puse la dispoziție. La ora 22:30 luminile s-au aprins și muzica s-a oprit, acesta fiind semnalul că petrecerea s-a terminat pentru elevii sub 18 ani, care trebuiau să fie în campus la ora 23 pentru controlul camerelor. Elevii de peste 18 ani mai puteau rămâne la petrecere până la ora 01, însă în grupul nostru sunt doar elevi minori, astfel că ne-am îndreptat cu toții spre campus, unde Ela a împărțit tort colegilor!

18 tabere engleza oxford 020718

19 tabara in strainatate anglia 020718

Pe mâine!

Pentru mai multe imagini din ziua 9 a taberei internaționale Oxford accesați acest link: Album Facebook Tabără în Străinătate Oxford

Link YouTube pentru această zi din tabără: YouTube Tabără Oxford 2018 – ziua 9