Tabere în Străinătate Oxford – Ziua 14

Jun 24
Jun 25
Jun 26
Jun 27
Jun 28
Jun 29
Jun 30
Jul 01
Jul 02
Jul 03
Jul 04
Jul 05
Jul 06
Jul 07
Jul 08

Ziua 14 – Brighton, piscină sau shopping?

Astăzi a fost ultima zi plină din tabăra de limba engleză Qdays Oxford, așa încât elevii și-au ales felul în care doresc să își petreacă ziua. Unii au ales să călătorească, iar alții au optat pentru activități locale.

O parte dintre elevi s-au înscris încă de săptămâna trecută la excursia din Brighton pe care au efectuat-o azi împreună cu școala, așa încât la ora 7:45 erau în recepție pregătiți de drum. Brighton e la aproape două ore sud de Oxford, pe coasta Angliei și este o stațiune foarte căutată din Anglia. Plaja sa lată este delimitată de diverse atracții distractive, iar faimosul Brighton Pier a fost inaugurat în 1899 și de atunci e atracția centrală a orașului cu roller coastere și alte diverse moduri de petrecere a timpului liber.

8 tabere in strainatate 070718

13 tabere in strainatate 070718

Brighton este numit și London-By-The-Sea, deoarece, într-o oarecare măsură, orașul reamintește vizitatorilor de Londra. Brighton e foarte animat și foarte colorat, având inclusiv o zonă de magazine cu produse fabricate manual, ce pot fi cumpărate numai de aici. Tot aici elevii au întâlnit diverși artiști stradali, care, în competiția lor pentru a atrage atenția turiștilor, recurg la tot felul de trucuri.

9 tabere in strainatate 070718

13 tabere in strainatate 070718

Elevii din tabără au avut timp și pentru a se bucura puțin de plaja lată a orașului, care, chiar dacă e acoperită cu pietre, este foarte curată și atrăgătoare. Brighton este unul dintre cele mai bune 10 orașe cu plajă din Anglia, fiind apreciat de turiști de toate vârstele din întrega lume.

10 tabere in strainatate 0707181

11 tabere in strainatate 070718

Sara și Reka și-au petrecut ziua la piscina în aer liber din Oxford. Hinksey Outdoor Pool este o piscină încălzită, în aer liber, din centrul orașului, aflată la numai 20 de minute de mers pe jos de zona pietonală din Oxford. Biletul de intrare este numai 6,40 lire sterline sau 4,20 lire sterline cu cardul de student de la școală. Desigur, astăzi încălzirea piscinei nu a avut sens fiindcă afară au fost din nou aproape de 30 de grade și nici o urmă de nor pe cer. Fetele și-au petrecut o bună parte a zilei la piscină, iar după ce s-au întors și-au primit noile camere în care vor locui restul șederii lor la Oxford.

3 tabere in strainatate 070718

4 tabere in strainatate 070718

Cotuit House este o altă clădire deținută de EF ce se află pe aceeași stradă cu campusul principal, la numai 3-4 minute de mers pe jos. Aici este campusul de liceu privat cu internat al EF, așadar locul în care pe parcursul anului sute de elevi studiază pentru a-și obține diplomele de Bacalaureat Internațional sau de A-Levels. Fetele au fost repartizate în camere twin, colega Sarei urmând să sosească astăzi sau mâine.

6 tabere in strainatate 070718

7 tabere in strainatate 070718

 

Ca și în campusul principal, și aici camerele twin au băi comune, însă băile din clădire arată foarte bine și sunt relativ noi, fiind renovate recent. Există o recepție unde angajații școlii sunt prezenți în permanență, și, pe timpul nopții, angajați ce locuiesc în aceleași clădiri cu elevii. Bineînțeles este și un spațiu comun pentru elevi cu aceleași ore de funcționare ca cel din campusul principal. Câteva sute de elevi de la școala EF sunt cazați aici, atunci când campusul principal este plin.

51 tabere in strainatate 070718

5 tabere in strainatate 070718

Fetele vor veni în campusul principal pentru cursuri, mese și diverse activități însă la finalul serii, atunci când angajații școlii verifică faptul că elevii sunt în campus, vor trebui să rămână la Cotuit. În continuarea șederii lor la EF Oxford, Sara și Reka se vor înscrie la activitățile propuse de către școală, fiind ajutate în permanență de către angajații zâmbitori din școală.

Alex, Alexia, Iza și Bianca și-au petrecut ziua la cumpărături. După ce s-au odihnit suficient, au pornit aproape de prânz la sesiunea de shopping pe care o așteptau de mult. Până la ora 19 erau înapoi în campus și în acest timp au explorat Westgate Mall, ce cuprinde 125 de magazine pe 74,000 de metri pătrați în centrul orașului. Sigur, și strada pietonală din Oxford are foarte multe magazine și galerii comerciale, însă magazinele cele mai cunoscute sunt în acest mall.

1 tabere in strainatate 070718

2 tabere in strainatate 070718

Chiar dacă Alex nu este foarte pasionat de cumpărături, a putut să se relaxeze la mall urmărind meciurile de tenis de la Wimbledon! Seara am încheiat-o cu toții în campus, elevii din excursia din Brighton sosind la timp înapoi pentru cină.

14 tabere in strainatate 070718

15 tabere in strainatate 070718

16 tabere in strainatate 070718

După cină elevii și-au pregătit bagajele și au petrecut ultima seară alături de colegii internaționali pe care i-au întâlnit în această tabără foarte frumoasă! Printre altele, ne-am reunit cu toții pentru a recapitula ceea ce avem de făcut mâine în vederea plecării și a eliberării camerelor, iar elevii taberei au reușit până la urmă o poză în care cu toții aveau ochii închiși! 🙂

17 tabere in strainatate 070718

18 tabere in strainatate 070718

Mai multe imagini din ziua 14 puteți viziona aici: Album Tabără Oxford

Link YouTube pentru această zi din tabără: YouTube Tabără Oxford 2018 – ziua 14