Tabăra Internațională Oxford – Ziua 1

Jun 26
Jun 27
Jun 28
Jun 29
Jun 30
Jul 02
Jul 01
Jul 03
Jul 04
Jul 05
Jul 06
Jul 07
Jul 08
Jul 09

Ziua 1 – Welcome to Oxford!

Iată că după o pauză de 2 ani, Oxford este din nou gazda noastră în prima tabără a sezonului de vară și, ca de obicei, una dintre destinațiile noastre preferate! Reprezentanții școlii sunt bucuroși să revadă participanții în campus, studenții sosesc în număr din ce în ce mai mare din toate colțurile lumii – se pare că weekendul viitor, împreună cu alții 500 de elevi internaționali ni se va alătura și un grup din Argentina –  iar noi suntem cu toții fericiți să fim aici! Se anunță a fi o tabără plină de amintiri frumoase!

Cu mult entuziasm, ne-am întâlnit în aeroport la ora 9:00, unde ne-am cunoscut și în persoană – participanți, părinți și liderii de grup. Am cunoscut așadar noii elevi Qdays alături de care sperăm să petrecem multe veri împreună. Emoțiile elevilor s-au risipit pe parcurs, însă am simțit ușoare emoții și din partea părinților, mai ales că unii dintre elevi călătoresc fără ei pentru prima oară.

26062022-1

După ce am verificat documentele, pentru a ne asigura că nu ne lipsește nimic pentru zborul cu avionul în Marea Britanie, tinerii din tabăra Qdays Oxford au îmbrăcat tricourile de tabără și au ascultat interesați regulile pentru deplasare, cât și câteva informații utile la destinație oferite de colegul meu, Andrei. Chiar dacă am mai călătorit în Oxford, ne-am dorit ca Andrei să fie alături de noi la întâlnirea din aeroport, deoarece Oxford este una dintre destinațiile lui de suflet și desigur, am vrut să cunoașteți persoana cu care ați discutat detaliile despre tabără înainte ca aceasta să aibă loc. De asemenea, ne-am asigurat că nici unul dintre elevi ori părinții acestora nu mai au întrebări sau neclarități, iar când toată lumea a fost pregătită, am imortalizat momentul cu prima poză de grup și am anunțat începerea oficială a acestei tabere!

După ce am îndeplinit toate formalitățile de ieșire din țară și după ce am explorat aeroportul Otopeni timp de 15 minute, ne-am reunit cu toții la poarta de îmbarcare anunțată inițial. Între timp însă, numărul acesteia a fost modificat, așa că a trebuit să ne mutăm la o nouă poartă. Aici totul a decurs destul de rapid și în doar câteva minute autobuzul ne lăsa chiar în fața avionului, unde în scurt timp eram deja pregătiți pentru decolare. 

22062022-5

2 - tabara in strainatate 26062022

În timpul zborului, unii dintre elevi au citit, alții au ascultat muzică sau au urmărit un film pe telefon, în timp ce alții au socializat și s-au amuzat copios discutând pe diferite teme, construind turnulețe din paharele de apă sau jucând diferite jocuri. O serie de turbulențe în timpul aterizării au urcat puțin nivelul de adrenalină, unii dintre elevi spunându-mi că se simt ca într-un roller-coaster. Puțin peste 2,000 de kilometri în linie dreaptă și câteva minute sub 3 ore – am aterizat în siguranță la Londra unde vremea era ceva mai rece decât acasă – dar asta nu ne-a tăiat din buna dispoziție. Nu, nu s-au pierdut bagaje și nici nu am pierdut prea mult timp recuperându-le.

5 - tabara cu insotitor de grup 26062022

7 - tabara oxford 26062022

Nu după mult timp, ne întâlneam cu reprezentantul EF, care ne-a condus la autocarul care urma să ne ducă la reședința EF, aflată la 5 minute distanță de campusul principal EF. La 17:00 ora locală eram cu toții în reședința Cotuit Hall și după o scurtă ședință de înregistrare făcută de angajații școlii, ne-am îndreptat către camerele noastre. Feedbackul referitor la camere este pozitiv, dar oricum nu ne așteptăm să petrecem prea mult timp în camere! Toți elevii sunt cazați în camere twin, destul de mari, comparativ cu camerele din campusul principal, după cum bine remarca o studentă internațională care își vizita o prietenă din clădirea unde suntem și noi cazați.

8 - tabara in strainatate uk 26062022

10 - tabara oxford 26062022

Ne-am dat întâlnire din nou în 15 minute pentru a merge împreună la cină, în cantina școlii, deoarece toată lumea avea un apetit destul de mare după o zi atât de lungă. Așadar, la cină am putut alege între: supă cremă de legume, vită cu sos, pui cu mazăre, cartofi prăjiți, legume, salată coleslaw, plăcintă cu spanac, pâine și vafe ori fructe!

11 - tabara engleza anglia 26062022

După cină, elevii au explorat puțin campusul și au descoperit curtea interioară, unde unii dintre ei au și servit cina, terenul de baschet și zona unde se poate juca tenis de masă. Dornici de interacțiune, elevii au intrat rapid în vorbă cu alți elevi internaționali, spre exemplu Paul a și jucat tenis de masă cu o elevă din Italia, iar săptămâna ce urmează așteptăm un grup din Argentina. ?

12 - tabara engleza in strainatate 26062022

Chiar dacă eram cu toții destul de obosiți, ne-am decis că trebuie să explorăm puțin zona. Ne trebuiau haine suplimentare fiindcă seara aerul este mai rece, așa încât, după ce ne-am echipat adecvat, am pornit într-o scurtă plimbare până la supermarket, de unde elevii și-au luat apă și alte lucruri necesare fiecăruia. Din Headington, cartierul unde este amplasată școala, până la supermarket nu facem mai mult de 15 minute. Astăzi doar am luat puțin pulsul orașului și am admirat casele în stil englezesc, parcurile din apropiere, dar și atmosfera liniștită!

13 - tabara engleza marea britanie 26062022

Seara am încheiat-o în campus, unde am am avut o scurtă recapitulare a regulilor de curfew – ora 23:00 de duminică până joi; ora 00:00 vineri și sâmbătă – și am stabilit detaliile pentru ziua de mâine. Elevii au ales să mai petreacă ceva timp în zona de relaxare pentru studenți – Student Lounge – împreună cu alți elevi internaționali, pe care sunt foarte curioși, dar și bucuroși să îi cunoască și să lege prietenii frumoase.

Mâine dimineață la ora 10:00 începe sesiunea de orientare și ziua va fi destul de plină!

Mai multe imagini din tabăra de limba engleză Oxford aici: Album Facebook Tabăra Oxford