Tabăra Internațională Oxford – Ziua 10

Jun 26
Jun 27
Jun 28
Jun 29
Jun 30
Jul 02
Jul 01
Jul 03
Jul 04
Jul 05
Jul 06
Jul 07
Jul 08
Jul 09

Ziua 10 – Cursuri, muzeu, test final și petrecere

În această dimineață vremea a fost destul de prietenoasă, așadar nu am dorit să ratăm șansa de a vizita muzeul Ashmolean și cu grupul care nu ni s-a putut alătura pentru prima vizită. Ne place să combinăm cursurile de limba engleză cu activitățile culturale și distracția, astfel încât și ziua de astăzi a fost o zi plină și frumoasă pentru toți elevii din tabăra în Oxford.

Elevii care au avut cursuri, s-au trezit dis de dimineață pentru mic dejun și mai apoi au participat la cursuri. Majoritatea a avut de pregătit câte un eseu la alegere. Spre exemplu, Alexandru a ales să scrie despre inflație – consecințe și acțiuni guvernamentale, în timp ce Valentin mi-a povestit că profesorul lor i-a dus într-o vizită la muzeul Pitt Rivers și i-a îndrumat ca subiectul ales pentru eseul lor să aibă legătură cu exponatele. Muzeul Pitt Rivers expune obiecte reprezentative pentru aspecte ale vieții umane în diverse culturi, de-a lungul timpului; astfel că Valentin a ales ca subiect globalizarea.

La ora 10:20, am pornit să vizităm Muzeul Ashmolean, despre care v-am povestit și într-un din zilele precedente că este un muzeu deosebit care găzduiește o colecție impresionantă de obiecte din multe colțuri ale lumii, aparținând unor diferite perioade istorice. Unele dintre acestea au fost descoperite de arheologi, altele au fost special făcute pentru muzeu sau au fost donate muzeului de către oameni obișnuiți, turiști sau iubitori de artă. 

06072022-3

Ne-am bucurat să descoperim împreună exponate de tot felul, inclusiv unele interactive care ne făceau să înțelegem mai bine anumite elemente, spre exemplu mecanismul simplu al pârghiei – cu cât punctul de sprijin era mai aproape de piatră, cu atât mai ușor de ridicat era piatra.

06072022-5

Elevii au avut o oră la dispoziție să se plimbe prin muzeu pe cont propriu și să admire în voie cele mai interesante dintre picturi, sculpturi, vase de ceramică sau porțelan, bijuterii, monede etc. 06072022-8
06072022-6

Timpul a trecut foarte repede așa că a trebuit să ne întoarcem spre campus, deoarece elevii aveau cursuri după-amiază și doream să ajungem la masa de prânz. Eram cu toții puțin obosiți, așa că ne-am întors cu autobuzul și am avut astfel timp suficient pentru prânz. Am putut alege între chilli con carne și orez, varianta vegetariană de chilli con carne cu fasole în loc de carne, salate, o băutură răcoritoare la alegere în cantină și hot-dog și cartofi prăjiți sau pizza în curtea interioară.

Din păcate, mai sunt doar câteva zile până la sfârșitul taberei și astăzi am aflat că elevii trebuie să susțină testul final. Am încercat să ne organizăm cât mai bine pentru ca ei să aibă acces la laptopuri și căști pentru proba de listening, astfel că aceștia au fost împărțiți în două grupe. Bogdan, Tudor, Leona, Alexia J., Raluca, Dominic și Alexandru au susținut testul de absolvire astăzi la ora 17:00; urmând ca ceilalți să îl susțină joi dimineață. Testul a fost destul de greu după spusele elevilor – dar rezultatele le vom vedea doar în cadrul ceremoniei de absolvire.

06072022-9

Petru ne-a mărturisit și el câteva impresii din tabără:

De când sunt în Oxford am descoperit multe lucruri noi despre multe naționalități și despre universitățile de aici. Însă, cel mai interesant lucru mi se pare felul cum profesorii folosesc numeroase metode să predea pentru a ne capta interesul în timp ce sunt și ei entuziasmați. Este complet diferit de sistemul de învățământ din România și eu cred că tabăra merită încercată măcar o dată pentru a remarca aceasta diferența. Încă un lucru care mi-a plăcut a fost excursia la Londra, unde am fost ghidați de un membru de la EF pentru a putea face cât mai multe lucruri și pentru a putea petrece timpul cât mai eficient. Croaziera pe Tamisa a fost o experiență unică deoarece puteai să vezi cele mai importante si spectaculoase clădiri și obiective turistice. În ziua în care am fost în Londra a fost Pride Parade, însă eu am ales să mă duc la muzeu în loc să stau să îl văd, lucru pe care l-am regretat atunci când am văzut poze de acolo.

Ne-am regrupat rapid la ora 18:20 după terminarea testului, pentru a mânca cina unde am putut alege între paste cu sos de roșii, copănele de pui la cuptor sau cotlet de porc la grătar, morcovi fierți, Quesadilla, pepene roșu, plăcintă cu mere. 

Unii dintre elevi au reușit să fie gata la timp, însă altora le-a luat puțin mai mult timp în a se decide ce ținută să poarte la petrecerea din această seară – Midsummer Party. Am decis așadar să pornim într-o plimbare lejeră spre locația unde avea să aibă loc petrecerea – The Bullingdon, situată la 20 de minute distanță de mers pe jos de campus; urmând ca și restul elevilor să ni se alăture, când erau gata.

06072022-10

06072022-13

Și pentru că am fost punctuali am primit și niște coronițe drăguțe cu flori, care completau ținutele frumoase pe care elevii le-au ales pentru această seară. Ajunși înăuntru, elevii s-au bucurat de muzica bună, dansând, cântând și socializând cu ceilalți elevi. Toată lumea s-a simțit bine, profitând din plin de cele trei ore și jumătate puse la dispoziție. La ora 22:30 luminile s-au aprins și muzica s-a oprit, acesta fiind semnalul că petrecerea s-a terminat pentru elevii sub 18 ani, care trebuiau să fie în campus la ora 23 pentru controlul camerelor. Elevii de peste 18 ani mai puteau rămâne la petrecere până la ora 01, însă în grupul nostru sunt doar elevi minori, astfel că ne-am îndreptat cu toții spre campus! 

06072022-11

06072022-12

06072022-1

Chiar dacă am întârziat puțin, la ora 23:15, toți elevii erau în campus. Mâine este ziua mult așteptată a excursiei în Cambridge. Suntem cu toții fericiți că școala a găsit o soluție pentru ca această excursie să aibă loc, așadar pe mâine!

Mai multe imagini din ziua 10 a taberei internaționale din Oxford aici: Album Facebook Tabăra Oxford