Tabăra Internațională Oxford – Ziua 12

Jun 26
Jun 27
Jun 28
Jun 29
Jun 30
Jul 02
Jul 01
Jul 03
Jul 04
Jul 05
Jul 06
Jul 07
Jul 08
Jul 09

Ziua 12 – Cursuri, test final, muzeu și teatru

Wow, și astăzi am avut o zi plină în tabăra din Oxford! Deoarece marți doar 7 dintre elevi au susținut testul de absolvire, astăzi a fost rândul celorlalți să facă același lucru. Așadar, ne-am trezit dis-de-dimineață, unii pentru a merge la cursuri, iar ceilalți pentru testare. 

La ora 8:30 primul grup susținea deja testul, care a avut o durată de 50 de minute și a conținut două probe, una presupunând citit și cealaltă ascultat, iar la ora 11:20 toți elevii îl finalizaseră.

07072022-2

07072022-3

Ne-am reîntâlnit la masa de prânz, când școala ne anunțase că astăzi avem și opțiunea de fish&chips la un food truck în fața școlii. De asemenea, elevii au putut alege între hot-dog cu cartofi prăjiți în curtea interioară, paste cu sos de roșii, copănele de pui la cuptor, salată, sendviș vegetarian.

După masa de prânz, le-am propus elevilor o vizită la Muzeul de Istorie Naturală și Muzeul Pitt Rivers. Mi s-au alăturat Petru, Alexandru, Denisa, Paul, Alexia V., Alecsia și mai târziu, Maia B. și Maia P. Ceilalți au avut cursuri după amiază sau au ales să meargă în oraș pentru a mai cumpăra suveniruri pentru cei dragi.

07072022-4

Muzeul de Istorie Naturală al Universității din Oxford, împreună cu Muzeu Pitt Rivers, fac parte din cele 7 cele mai importante muzee și obiective din Oxford și mai mult, împart aceeași clădire, așa încât vizitarea lor împreună e un lucru foarte ușor.

Fondat în anul 1860 ca centru de studiu științific la Universitatea din Oxford, Muzeul de Istorie Naturală deține acum colecții universitare semnificative pe plan internațional. Fiind găzduit într-o clădire de arhitectură neogotică, colecțiile în creștere ale Muzeului susțin un program amplu de cercetare, predare și implicare publică în mediul natural.

07072022-5

Aici elevii au putut admira exponate arheologice și antropologice, iar câteva dintre exponatele importante sunt: Tyrannosaurus Rex, schelete de balene, schelete de dinozauri, insecte vii, păsări, animale împăiate, pietre prețioase și celebrul schelet de pasăre Dodo, împreună cu povestea din spatele dispariției acestei specii.

07072022-6

Astăzi a venit și rândul câtorva dintre fete să ne împărtășească impresiile lor generale. Iată ce ne-au transmis:

Cel mai mult in aceasta tabara mi-au placut oportunitatile in care am putut sa invat lucruri noi, la cursuri dar si din vizitele la muzee sau in alte orase. In excursia de la Cambridge am invatat istoria unora dintre cele mai vechi cladiri din oras dar si informatii mai putin stiute despre colegiile Cambridge. De asemenea, mi-am facut amintiri de neuitat si am cunoscut o multime de persoane extraordinare. (Alexia J.)

În tabăra de la Oxford la care am participat cel mai mult mi-au plăcut excursiile făcute la Londra când am vizitat un muzeu și cea la Cambridge în care am experimentat pentru prima dată punting. M-am simțit foarte bine la grădina botanică și la Open Days când am vizitat facultățile din Oxford. (Denisa)

Mi-a placut mult ca am avut cursuri relaxate, unde am putut sa vorbim deschis cu profesorii si sa ne intelegem bine. Am adorat faptul ca in fiecare zi am avut activitati noi, astfel ca niciodata nu ne-am plictisit. Mi-au placut de asemenea si excursiile in Londra si Cambridge, unde privelistile si timpul petrecut cu prietenii mi-au creat amintiri de neuitat. (Maia B.)

Aceste doua săptămâni au fost cele mai frumoase. Am făcut multe activități dar preferatele mele au fost karaoke și Midsummer party. Mi-am făcut mulți prieteni noi aici și sper sa ma întorc și anul viitor. (Scarlett)

Mi-a plăcut foarte mult programul pe care l-am avut, în special ideea de cursuri jumătate de zi și cealaltă alte activități. Pe lângă cele din Oxford mi-au plăcut mai ales cele două zile în Londra, unde am avut destulă libertate pentru a explora și a descoperi pe cont propriu orașul. (Maia P.)

Această tabără mi-a oferit oportunitatea de a cunoaște o mulțime de oameni noi și de a-mi face prieteni atât internaționali cât și naționali. Pot spune că am observat îmbunătățirea nivelului meu de engleză cu fiecare curs, predat de profesori foarte empatici și înțelegători. Aș reveni oricând cu drag! (Bianca)

07072022-13

Revenind la vizita noastră de astăzi, Muzeul Pitt Rivers este unul dintre cele mai renumite muzee din Oxford, intrarea în muzeu fiind prin Muzeul de Istorie Naturală. Acesta se află pe locul doi în topul atracțiilor turistice din oraș și include colecții remarcabile din întreaga lume, din trecut și din prezent. Muzeul a fost fondat în anul 1884, când generalul Pitt Rivers a donat colecția personală Universității din Oxford, colecție ce includea aproximativ 20,000 de obiecte din întreaga lume. Acum muzeul are de 12 ori mai multe exponate decât la început.

07072022-10

07072022-7

Obiectele din acest muzeu prezintă aspecte ale vieții umane în diverse culturi, de-a lungul timpului și ar putea fi catalogat de către unii ca un cabinet de curiozități, cuprinzând de la arme la capete micșorate, de la obiecte casnice la bijuterii antice și de la cărți și obiecte magice la jucării pentru copii.

07072022-8

07072022-9

Elevii au putut vizita muzeul în propriul ritm,  iar apoi s-au îndreptat spre magazine, urmând să ne reunim în campus pentru cină, iar mai apoi pentru piesa de teatru.

La ora 18:40, după cină, am pornit spre centrul orașului pentru a viziona piesa de teatru – Visul unei nopți de vară (A Midsummer Night’s Dream) – o comedie romantică a dramaturgului englez William Shakespeare. Acțiunea prezintă aventurile a patru iubiți din Atena și a unui grup de actori amatori într-o pădure luminată feeric de Lună și relațiile care se creează între personajele umane și zânele care locuiesc în pădure. 

07062022-1

Au fost și câțiva elevi care nu au reușit să se înscrie la timp pentru piesa de teatru, și din păcate școala nu ne-a mai putut oferi decât două locuri suplimentare. M-am bucurat totuși să aud că Petru s-a înscris la o activitate organizată de școală în acest timp – o sesiune de tenis cu alți elevi internaționali. De asemenea, el a jucat o partidă de baschet în pauza de prânz cu alți elevi din Hong Kong, Italia, Danemarca. Ni s-a părut interesant să aflăm că elevul din Hong Kong era aici de 1 an de zile, pregătindu-se de plecare peste o săptămână. 

Am ajuns așadar la destinație la ora 19:10, chiar la fix pentru a prinde unele dintre cele mai bune locuri. Decorul a fost simplu, dar fascinant prin zidurile castelului Oxford care îl înconjurau, oferindu-i o eleganță aparte. Piesa a început la ora 19:30 și a durat aproximativ 2 ore cu o pauză de 20 de minute.

Atmosfera creată a fost desprinsă din vremurile shakespeariene, dar în același timp îmbinată cu elemente de actualitate, lucru care nu a făcut decât să ne captiveze în profunzime. Ne-am amuzat copios la unele dintre scene, ne-am bucurat de muzica bună, de dansurile actorilor, cât și de interpretarea lor foarte bună. Și chiar dacă la jumătatea piesei, unii dintre elevi au preferat să se întoarcă în campus, ne-am bucurat și ne-am delectat cu toți de această seară minunată. 

07072022-12

Piesa de teatru s-a terminat la ora 22, astfel că am plecat grăbiți spre campus pentru ca elevii să ajungă la timp pentru controlul camerelor. Am luat cu toții autobuzul și am ajuns în campus exact la timp. A fost o călătorie foarte plăcută, elevii cântând melodiile preferate în limba engleză pe tot parcursul drumului. 

Maine elevii vor avea ceremonia de absolvire, pe care o așteptăm cu toții nerăbdători, chiar dacă primele păreri de rău că tabăra se află deja la final au început să apară. Pe curând!

Mai multe imagini din ziua 12 a taberei internaționale din Oxford aici: Album Facebook Tabăra Oxford