Tabăra Internațională Oxford – Ziua 13

Jun 26
Jun 27
Jun 28
Jun 29
Jun 30
Jul 02
Jul 01
Jul 03
Jul 04
Jul 05
Jul 06
Jul 07
Jul 08
Jul 09

Ziua 13 – Cursuri, absolvire, aniversare și punting

Iată-ne aproape de sfârșitul taberei, la finalul cursurilor. Astăzi a fost o zi frumoasă, dar nostalgică și plină de emoții atât pentru elevii taberei noastre, cât și pentru prietenii lor internaționali! 

Ziua a început în forță pentru unii dintre elevi, aceștia având cursuri de dimineață. Unii dintre ei au preferat sa sară peste micul dejun, resimțindu-se după o săptămână încărcată de cursuri și activități. Alții au mai mers la o scurtă sesiune de cumpărături în oraș sau au început încet să își pregătească bagajele.

La ora 13:15 ne-am reunit în fața recepției din reședința noastră, pentru a participa la ceremonia de absolvire a elevilor noștri, precum și a altor aproximativ 100 de alți elevi internaționali, printre care și prieteni și colegi ai grupului nostru. După o scurtă alocuțiune ținută de Nesma, directoarea pentru servicii academice, rând pe rând elevii și-au primit portofoliile academice. Cei mai mulți dintre elevi nu au lipsit de la niciun curs, acesta fiind un indicativ suplimentar că școala, respectiv cursurile, au fost pe placul lor.

08072022-2

Rezultatele obținute de elevi au fost foarte bune, unii dintre ei fiind surprinși de nivelul obținut în urma testărilor finale – probabil că aveau nevoie de puțină încredere de sine și de ceva încurajare la ore pentru a-și atinge potențialul lingvistic – iar asta este exact ceea ce au primit aici.

După ce toată lumea a primit portofoliul academic, am găsit un loc potrivit pentru a face poze cu diplomele. Elevii au făcut multe poze în grup sau cu noii prieteni internaționali.

08072022-3

08072022-1

Scarlett a avut o idee foarte frumoasă: și-a cumpărat steagul Marii Britanii și i-a rugat pe prietenii ei, mai vechi sau mai noi să ii scrie câteva rânduri pe el, care să îi amintească în timp de această experiență. Cu toții mi-au mărturisit că timpul parcă a trecut prea repede, și chiar dacă sunt nerăbdători să vă revadă, le-ar fi plăcut cu siguranță să mai petreacă puțin timp și în tabără. Dar cine știe ce ne rezervă viitorul? Poate chiar o altă tabără anul viitor. 🙂

08072022-13

La ora 14:30 ne-am adunat cu toții în student lounge pentru a-l felicita pe Paul, care ieri a împlinit 17 ani! La mulți ani, Paul – ne bucurăm că ai ales să îți petreci ziua aceasta specială împreună cu noi! Ieri, colegii l-au surprins pe Paul cu un cadou foarte drăguț, însă datorită programului încărcat abia astăzi am găsit momentul potrivit pentru a-i cânta Happy Birthday. Am mâncat cu toții prăjiturele delicioase de la Ben’s Cookies, după ce Paul și-a pus o dorință și a suflat lumânărica, desigur.

08072022-6

08072022-4

A venit rândul altor elevi să ne împărtășească impresiile… Iată ce ne-au spus:

În această tabără am avut ocazia de a cunoaște o mulțime de persoane noi și de a-mi face prieteni din toate colțurile lumii. A fost o oportunitate minunata de a-mi îmbunătății limba engleză și de a descoperi cultura britanică. Cursurile au fost predate de profesori britanici foarte deschiși și carismatici, care își făceau mereu timp pentru întrebările suplimentare ale elevilor. Pot spune că această tabără mi-a întrecut cu mult așteptările și că aș reveni oricând cu drag. (Raluca)

A fost o plăcere să vin în tabăra din Oxford, mai ales pe faptul că am putut socializa cu o mulțime de persoane din diverse țări. Mi-am făcut tare mulți prieteni și de asemenea multe amintiri. Pe lângă orele interesante și excursiile minunate, orașul în sine m-a încântat. Sper să pot repeta experiența, fiindcă se merită! ? (Dominic)

 

Și pentru că le-am promis elevilor și oricum nu puteam pleca din Oxford fără să încercăm punting și în Oxford, ne-am dat întâlnire la ora 16:30, după terminarea cursurilor, pentru a porni într-o nouă aventură. (Dacă ar trebui să dăm un nume taberei noastre, cred că toți elevii ar fi de acord să îi spunem Tabăra Aventurierilor.?)

08042022-7

08072022-8

Am închiriat așadar 4 bărci și ne-am împărțit în grupulețe mai mici pentru a experimenta această activitate tradițională foarte apreciată în Oxford.  Jan – elevul polonez apropiat grupului nostru s-a alăturat și el activității. Aproape o oră ne-am plimbat cu bărcile pe brațul liniștitului râu Cherwell – acesta se varsă în Tamisa nu departe de locul unde am închiriat bărcile.

Nu a fost ușor, dar este una dintre activitățile specifice orașului, așa cum e și pentru Cambridge, iar elevii nu o puteau rata. După o oră, toate cele patru bărci s-au întors, însă câțiva dintre elevii grupului de tabără erau puțin mai uzi decât la plecare ?. Per total a fost o experiență frumoasă pentru toată lumea și ne-am distrat copios.

08072022-9

08072022-10

După punting, mulți dintre elevi au ales să rămână în centru pentru o sesiune de cumpărături sau pentru a lua o cină ușoară în oraș. Noi, ceilalți, ne-am întors la școală fiindcă în curtea interioară urmau să se servească bezele la foc (marshmallows). Înainte însă am mâncat cina, unde am avut de ales între lasagna cu carne de vită sau lasagna cu spanac și smântână, mix de legume la aburi, ciuperci la tigaie, smoothie, salată, fructe – iar la desert, biscuiți cu ciocolată!

Bogdan s-a arătat încântat de bezelele la foc, degustându-le și experimentând cât de mult trebuie ținute în foc pentru a fi numai bune de mâncat. 🙂

08072022-11

Petru a jucat și în seara aceasta un meci de baschet cu prietenii lui internaționali. Se pricepe foarte bine din câte am văzut și este o plăcere să-i urmărim pe toți când se joacă.

Elevii au încheiat seara cu o ultimă plimbare în parc sau în oraș alături de prietenii lor, iar mai apoi în camere, terminându-și bagajele, deoarece mâine trebuie să eliberăm camerele la ora 07:30.

Mai multe imagini din ziua 13 a taberei internaționale din Oxford aici: Album Facebook Tabăra Oxford