Tabăra Internațională Oxford – Ziua 14

Jun 26
Jun 27
Jun 28
Jun 29
Jun 30
Jul 02
Jul 01
Jul 03
Jul 04
Jul 05
Jul 06
Jul 07
Jul 08
Jul 09

Ziua 14 – Final de tabără

Sâmbătă dimineață am eliberat camerele până cel târziu la ora 7:30, pentru că autobuzul rezervat pentru transportul la aeroport urma să ajungă în campus la ora 8:30.

După ce am predat cheile camerelor care ne-au găzduit pentru ultimele două săptămâni, ne-am luat bagajele și ne-am îndreptat spre cantină pentru mic dejun, o doză de energie pentru a ne ajuta să ne pornim la drum.

09072022-2

Ne-am luat la revedere de la prietenii pe care ni i-am făcut aici, acesta fiind un moment destul de emoționant pentru toată lumea, am mai făcut câteva poze, iar apoi am pornit spre locul de întâlnire cu mașina care urma să ne ducă la aeroport.

09072022-3

09072022-4

09072022-5

Din cauza traficului aglomerat și a unei mici neînțelegeri în privința locului de întâlnire, am pornit spre aeroport în jurul orei 10:00.

Călătoria până la Aeroportul Heathrow a durat aproximativ o oră, timp în care elevii au mai avut puțin timp pentru odihnă, dar și pentru completarea unui formular online de evaluare a satisfacției din partea Qdays, pentru a vedea ce impresie au avut despre tabără, cursuri, cazare, activități, mediul internațional. Bineînțeles, pe durata celor două săptămâni elevii au fost întrebați constant despre impresiile lor și întotdeauna au fost foarte bune. Sperăm că acestea să se regăsească și în scris ?.

09072022-9

Ajunși în aeroport înaintea deschiderii birourilor de check-in ale companiei aeriene, am avut timp să ne cântărim și să ne mai aranjăm bagajele, iar mai apoi această etapă s-a desfășurat destul de rapid. Bineînțeles, ne-a ajutat faptul că am avut făcut check-in online.

Chiar dacă inițial ne-am impacientat puțin deoarece coada pentru controlul de securitate era una foarte lungă, fiind o perioadă destul de aglomerată ăn aeroporturi, o oră mai târziu terminasem cu toții controlul. Acesta a decurs fără probleme și pentru că am avut grijă să ne punem aproape toate lichidele în punguțe de plastic și să nu uităm nimic în buzunare. Elevii au avut apoi timp 30 minute pentru a-și lua ceva de mâncare sau a se uita prin magazine, iar la ora 14:10 urma să se afișeze poarta de îmbarcare.

Ne-am îndreptat spre poartă, ne-am îmbarcat, iar pe parcursul zborului am mai povestit și am scris câteva cuvinte pe caietele de amintiri sau steagurile cumpărate de elevi, cu promisiunea că ne vom revedea curând fie în țară sau într-o altă tabără internațională. 

09072022-7

09072022-6

Trei ore mai târziu, aterizam în siguranță în București, entuziasmați că urma să ne întâlnim cu familiile și prietenii.

După ce am recuperat bagajele, am pornit spre porțile de sosire, unde toată lumea ne aștepta cu sufletul la gură, dorind să primească toate detaliile despre experiența de două săptămâni din Oxford. Cu siguranță nu vor fi dezamăgiți, deoarece am avut parte de zile pline!

Ne-am luat rămas bun nu înainte de a mai face încă o fotografie de grup, am plâns și ne-am îmbrățișat, cu speranța că ne vom mai întâlni și în viitor.

09072022-10

09072022-1

09072022-8

Deoarece această tabără din Oxford se adresează doar elevilor de peste 16 ani, este și un mediu excelent de pregătire pentru viața de student, în străinătate sau într-un oraș diferit de cel de reședință. Elevii experimentează viața în cămin, împart camera cu unul sau doi colegi, își stabilesc priorități, inclusiv prin trezitul de dimineață pentru a participa la cursuri. Fiecare copil este diferit și are anumite înclinații și preferințe în petrecerea timpului liber: de aceea, în această tabără activitățile opționale nu au fost obligatorii – după cum le spune și numele. Fiecare a putut alege să participe la ceea ce și-a dorit, fie că a fost vorba de plimbări în oraș, vizite la muzee, activități în campus – astfel, experiența lor a fost potrivită stilului lor. Am fost plăcut surprinsă și bucuroasă în același timp să văd totuși un grad de participare foarte mare la aceste vizite și excursii opționale – în general elevii participând cu toții, excepție făcând doar cei care aveau cursuri în perioada vizitelor. Bineînțeles, aceste două săptămâni au încercat să ofere și o ușoară responsabilizare, management al timpului și maturizare. Dar nu am uitat că este vorba de o tabără în adolescență, pe care elevii și-o vor aduce aminte, sper cu drag, pentru tot restul vieții – de aceea le-am oferit și timp pentru distracție. Sper că am reușit să mulțumesc pe toată lumea, de la elev la părinte, la frați sau prieteni – prin acest jurnal, prin activități și prin pozele postate pe rețelele de socializare.

                                                        Cu drag, Alina – însoțitor de grup tabără Oxford 2022

Mai multe imagini din ziua 14 a taberei internaționale din Oxford aici: Album Facebook Tabăra Oxford