Tabăra Internațională Oxford – Ziua 2

Jun 26
Jun 27
Jun 28
Jun 29
Jun 30
Jul 02
Jul 01
Jul 03
Jul 04
Jul 05
Jul 06
Jul 07
Jul 08
Jul 09

Ziua 2 – Prezentarea școlii și turul orașului

Luni ne-am reîntâlnit odihniți începând cu ora 7:45 pentru mic dejun. Avea să fie o zi plină, așa încât m-am bucurat să aud că elevii din grupul de tabără au reușit să se odihnească, chiar dacă au mai petrecut ceva timp aseară în student lounge cunoscându-se mai bine unii cu ceilalți, dar și cu alți elevi internaționali care locuiesc în aceeași reședință cu noi. La masa de dimineață elevii au putut alege între: iaurt natural sau cu căpșuni, diferite tipuri de cereale cu lapte, granola, fructe, baton proteic, brioșă cu stafide, Nutella, gem, cafea, ceai, suc de mere sau de portocale. Leona a ales să sară peste mic dejun astăzi, însă ni s-a alăturat începând cu ora 10:00.

1 - tabara engleza Oxford 27062022

Grupul nostru a avut sesiunea de înregistrare ieri, la sosirea în campus, când fiecare elev a primit mapa cu informații utile despre regulile ce trebuie urmate în reședința în care locuim. De asemenea, fiecare a primit o brățară pe care este trecut numărul de telefon de urgență al școlii pentru a-l avea mereu la îndemână. Tot acum s-a făcut și înregistrarea pentru cardurile de student, la care elevii au acces prin platforma campus connect. Testul de plasament, precum și cel de comunicare au fost susținute online de majoritatea elevilor înainte de venirea în tabără, așadar programul nostru a început la ora 10:00 în campusul principal. Aici ne-am reunit cu toții în Lecture Room, unde cei care nu susținuseră proba de comunicare au putut să o facă, urmând ca apoi să urmărim prezentările programate de școală:

  • La ora 10:30 prezentarea programului academic
  • La ora 12:00 prezentarea de bun venit
  • De la ora 13:30 până la ora 14:15 pauza pentru masa de prânz
  • La ora 14:15 turul de oraș

2 - tabara in strainatate 27062022

Cardurile digitale vor fi folosite de elevi pentru accesul la cantină, pentru a beneficia de reduceri la comercianții din Oxford, dar și pentru o identificare cât mai ușoară în interiorul campusului, unde echipele de angajați sunt prezente în permanență, iar paznicii de noapte de la ora 18:00 până dimineață. Școală este supravegheată, toți elevii fiind obligați să prezinte cardurile de elev atunci când ajung în campus. Toți elevii minori trebuie să fie în campus până la ora 23 și nu mai pot părăsi campusul după această oră. De asemenea, la ora 23 are loc o verificare a camerelor, pentru ca reprezentanții campusului să se asigure de respectarea acestei reguli.

La testarea abilităților conversaționale, elevii au avut un scurt interviu cu unul dintre profesorii școlii. Discuția a fost informală, pentru ca elevii să nu aibă emoții. Au discutat despre ei înșiși, despre interesele lor, mâncarea favorită, hobbyuri, perioada pe care o vor petrece în Oxford și obiectivele pe care le urmăresc în urma acestui curs. Cei mai mulți participanți au recunoscut că doresc să își îmbunătățească abilitățile conversaționale. Rezultatul acestei evaluări ajustează rezultatul testului de plasament, așa încât echipa academică să poată plasa elevii pe nivelul potrivit lor.

3 - tabara marea britanie 27062022

A urmat prezentarea biroului academic. Pentru a-și îmbunătăți abilitățile de limbă engleză, elevilor le-a fost recomandat să interacționeze cu ceilalți elevi internaționali, să fie activi la cursuri și să își completeze temele. Școala, cantina și birourile academice sunt zone în care se vorbește exclusiv în limba engleză.

Pentru că totul a decurs destul de rapid în prima parte a zilei, am avut timp și de o scurtă pauză. În acest timp, Dominic ne-a surprins foarte plăcut cu câteva melodii cântate la chitară, iar elevii din grup i s-au alăturat cu vocile, creând astfel o atmosferă foarte frumoasă chiar în cantina școlii, și mai apoi în curtea interioară. ?

4 - tabara anglia 27062022

La ora 12:00 a început prezentarea școlii, deschisă de către Cinta, parte din echipa serviciilor pentru studenți din Oxford care ne-a vorbit despre campus, despre echipă și despre lucrurile esențiale pe care elevii trebuie să le cunoască. În toate aspectele serviciilor oferite de către școală, dacă există loc pentru îmbunătățire, elevii sunt încurajați să discute cu un angajat școlii, iar în cazul nostru, cu însoțitorul de grup.

5 - tabara engleza marea britanie 27062022

Iată și câteva dintre regulile școlii:

  • elevii trebuie să fie respectuoși cu ceilalți elevi și angajați ai școlii
  • elevii trebuie să respecte regulile sociale și legile din Marea Britanie
  • în campus nu se consumă alcool, nici de către elevii majori
  • elevii trebuie să vorbească în limba engleză în permanență
  • în cazul alarmei de incendiu, elevii trebuie să părăsească de îndată clădirea

Pullens Lane, aleea semi-privată pe care este amplasată școala este o zonă rezidențială cu case extrem de scumpe, o zonă sigură în care locuiește și mama actriței Emma Watson cunoscută de către elevi mai ales din seria Harry Potter.

6 - tabara engleza anglia 27062022

Feedback din partea elevilor este cerut constant de către școală și elevii sunt încurajați să discute despre orice problemă pe care au întâmpinat-o. În ceea ce privește aspectul academic, elevii își pot vedea orarele în aplicația Campus Connect, acolo unde își pot verifica și prezența la cursuri și progresul. Elevii au absență dacă întârzie 10 minute de la ora începerii cursului, mai puțin elevii care locuiesc în reședință, care nu au voie să întârzie. Mâine, la prima oră, elevii vor primi cărți și materiale de studiu aferente nivelului lor de cunoștințe și a grupei în care au fost repartizați.

7 - tabara cu insotitor de grup 27062022

Jo de la biroul de activități ne-a vorbit despre opțiunile de petrecere a timpului liber după încheierea cursurilor, și despre excursii în împrejurimi, pe care elevii le pot face împreună cu școala. Pentru a încuraja și mai mult elevii să participe la activități, în cantină sunt prezentate o parte dintre activitățile care au loc atât în timpul săptămânii, cât și în weekend. Excursia la Londra și excursia la Cambridge – care sunt incluse în programul nostru de tabără – vor avea loc în weekend.

Regulile în unitățile de cazare ne-au fost prezentate de către Yasmine, membră a echipei ce se ocupă de cazarea elevilor – recepția este deschisă 24 de ore pe zi, doi angajați ai școlii fiind prezenți și pe timpul nopții.  Totodată, pentru siguranța elevilor, există și o firmă de pază prezentă de la ora 18. La ora 23 de duminică până joi și la oră 24 vineri și sâmbătă elevii trebuie să fie în campus, deoarece toți elevii minori sunt verificați de responsabilul clădirii în care sunt cazați.

27062022-8

Elevii au servit masa de prânz la cantina școlii, alături de alți elevi internaționali. Trebuie să vă mărturisesc că majoritatea celor din grupul nostru sunt foarte deschiși și dornici să cunoască oameni noi și apreciez foarte mult acest lucru la ei. Din păcate, pentru masa de prânz elevii au fost nevoiți să plătească, din cauza unei mici neînțelegeri, care a fost rezolvată ulterior. Acum fiecare dintre ei are un voucher de masă care trebuie folosit pentru masă de prânz, iar pentru mic dejun și cină vom folosi cardurile digitale, iar banii cheltuiți astăzi pentru prânz vor fi rambursați. M-am bucurat să aud de la Tudor că spaghetele cu sos au fost gustoase.

Bucuroși că norii începuseră să se risipească ușor, anunțând o după-amiază perfectă pentru plimbare, am pornit la pas în turul de bun venit. În această săptămână au sosit la școală aproximativ 160 de elevi noi (urmând ca în weekend să ni se alăture încă 500), astfel că pentru turul orașului am fost împărțiți în 4 grupuri, fiecare grup fiind însoțit de trei reprezentanți ai școlii. Noi am fost norocoși să fim însoțiți chiar de Jo de la biroul de activități, astfel încât am avut ocazia să aflăm mai multe detalii despre principalele obiective ale orașului (podul Magdalen, Radcliffe Camera, The University Church of St Mary the Virgin, Bodleian Library, Bridge of Sighs, Divinity School, Carfax Tower și bineînțeles colegiile – Magdalen, All Souls, Balliol).

9 - tabara oxford 27062022

10 - tabara oxford cu insotitor 27062022

11 - tabara engleza Oxford 27062022

12 - tabara in strainatate 27062022

Și pentru că deja s-au legat prietenii și elevii erau dornici să viziteze anumite locații, am stabilit program de voie până la momentul cinei. Astfel, ei au avut timp suficient pentru a descoperi pe cont propriu centrul orașului, plin de biblioteci și mici magazine, cafenele și mall-uri, cât și pentru plimbarea înapoi în campus, pe jos sau cu autobuzul.

Cina a fost destul de variată cu piept de pui la grătar, salată asortată, carne de porc cu sos de miere și usturoi, piure de cartofi, broccoli la abur și smoothie și prăjitură cu morcovi. Obosiți după plimbare, dar încă dornici de socializare, elevii au servit cina în cantina școlii sau la mesele din curtea interioară alături de noi prieteni din țări precum Italia, Polonia, Elveția etc. 

13 - tabara marea britanie 27062022

Seara am încheiat-o în spațiile comune din campus și reședință sau în camere, povestind sau pregătindu-ne pentru prima zi de cursuri! Nu ratați jurnalul de mâine!

Puteți vedea mai multe poze din a doua zi a taberei din Oxford aici: Album Facebook Tabăra Oxford