Tabăra Internațională Oxford – Ziua 6

Jun 26
Jun 27
Jun 28
Jun 29
Jun 30
Jul 02
Jul 01
Jul 03
Jul 04
Jul 05
Jul 06
Jul 07
Jul 08
Jul 09

Ziua 6 – Ashmolean, cursuri și Grafitti Tour pe Cowley Road

Pentru că astăzi cei mai mulți dintre elevi aveau cursurile după-amiaza, le-am propus ca întâlnirea să aibă loc la ora 10:00, pentru a se putea odihni puțin mai mult după atâtea zile pline de cursuri și activități. Așadar, cei care au reușit să se trezească pentru micul dejun au avut parte de o surpriză plăcută adăugată la meniul obișnuit: avocado și bacon. ?

La ora 10:15, împreună cu Alexia V., Paul, Petru, Alecsia, Alexia J., Scarlett și Denisa am pornit la drum spre cel mai mare muzeu din Oxford – Ashmolean. A fost o plimbare plăcută până în centrul orașului, când elevii au simțit nevoie de un plus de energie, așadar am făcut o scurtă oprire la Ben’s Cookies, care se pare că sunt prăjiturelele favorite ale tuturor.? Denisa s-a decis să încerce și Moo-Moo’s Milkshakes, de care s-a arătat foarte încântată, cel puțin inițial. ?

01072022-2

01072022-3

Ne-am regrupat în scurt timp și în 5 minute am ajuns la Ashmolean Museum.

Ashmolean Museum (cu numele complet “Ashmolean Museum of Art and Archaeology”) de pe strada Beaumont, este primul muzeu universitar din lume și cel mai vechi muzeu public din Marea Britanie. Muzeul Ashmolean își are originile într-un „cabinet de curiozități”, fiind compus dintr-o colecție de obiecte rare din jurul lumii.  A fost înființat în anul 1683 și redeschis în anul 2009 după o reamenajare majoră, iar în luna noiembrie 2011, au fost deschise noi galerii despre Egipt și regiunea de-a lungul râului Nil din nordul Sudanului și sudul Egiptului, cunoscută în antichitate drept Nubia.

01072022-5

Muzeul Ashmolean găzduiește o colecție impresionantă de obiecte din multe colțuri ale lumii, aparținând unor diferite perioade istorice. Unele dintre acestea au fost descoperite de arheologi, altele au fost special făcute pentru muzeu sau au fost donate muzeului de către oameni obișnuiți, turiști sau iubitori de artă. Întreaga colecție a muzeului reprezintă o adevărată comoară culturală pentru Oxford.

01072022-6

Fiind parte a Universității din Oxford, cunoașterea și educația sunt principiile cheie pe baza cărora funcționează muzeul, iar grupul nostru de elevi a fost entuziasmat de varietatea exponatelor pe care le-au putut studia: picturi de artă modernă din diferite perioade; obiecte aparținând culturii din Japonia, China, India, Egipt; instrumente muzicale și tapițerii; diferite tipuri de bijuterii, sculpturi și alte obiecte fascinante, pe care elevii au fost curioși să le descopere. 

01072022-10

01072022-9

Pentru că am fost fascinați de obiectele regăsite în muzeu, am decis să petrecem cu jumătate de oră mai mult chiar decât timpul inițial alocat, chiar dacă asta a însemnat că a trebuit să ne grăbim la revenirea în campus pentru ca elevii să poată mânca și prânzul înainte de începerea cursurilor. Am ajuns exact la timp pentru o porție delicioasă de fish&chips (pește cu cartofi prăjiți) sau hot-dog cu cartofi prăjiți în curtea interioară.

01072022-11

Ceilalți elevi terminaseră cursurile și chiar dacă s-au arătat interesați de o vizită la muzeu, ne-am decis împreună să o lăsăm pe altă zi pentru a avea timp suficient să explorăm muzeul așa cum se cuvine. I-am rugat totuși pe câțiva dintre elevi să ne spună impresiile lor despre cursuri.

Iată ce ne-a spus Alexia V.:

Dupa câteva zile de cursuri aici la Oxford, pot spune că sunt uimită. Grupa mea îl are ca profesor pe domnul Dan Silver, care este unul dintre cei mai plăcuți oameni pe care i am cunoscut. Ceea ce apreciez cel mai mult la dânsul este faptul că ne tratează de la egal la egal și astfel, ne simțim foarte comfortabil în preajma lui . Putem vorbi absolut orice cu el datorită faptului că este o persoană foarte deschisă. În cadrul cursurilor, am realizat mai multe activități precum jocuri interactive cu scopul de a ne cunoaște unul pe altul. De asemenea, unele au avut scopul de a folosi anumiți termeni învățați pentru a îi reține mai ușor. În plus, am realizat diferite exerciții de speaking, listening, writing și use of english.

 

Tudor era foarte entuziasmat de proiectul avut la cursul de astăzi pentru care a trebuit să creeze un poster urmărind indicațiile profesorului. A fost foarte interesant faptul că Tudor, neavând laptopul cu el, a improvizat făcând posterul pe o coală de hârtie și s-a descurcat de minune. Iată ce ne-a spus el:

A fost o experiență de neuitat, pentru că nu numai am simțit profesorii că sunt mult mai atașați și mult mai “relatable” dar am participat și la un proiect despre sporturi extreme unde trebuie să ne promovăm propriul nostru club.

01072022-12

Bogdan ne-a spus și el cum s-a simțit astăzi la cursuri: 

Am avut o experiență satisfăcătoare, pe parcursul orelor am dezvoltat nu numai engleza dar și cultura generală prin lucrul în echipă și comunicarea cu restul colegilor.

La ora 17 ne-am adunat cu toții în recepția școlii, unde alături de alți elevi internaționali am participat la o activitate propusă de școală, și anume un tur al desenelor Grafitti în zona Cowley Road, una dintre cele mai diverse și animate zone ale orașului. 

01072022-13

01072022-17

Strada, ca de altfel toată zona, e faimoasă pentru varietatea de magazine, fiind zona principală pentru cumpărături din estul Oxfordului. La venirea serii locul se transformă într-o scenă foarte animată ce atrage academicieni, studenți și localnici în cafenelele și restaurantele de aici.

În timpul turului, am putut admira 9 lucrări de artă stradală, dintre care cel mai tare ne-a impresionat The tenth anniversary of the Horns of Plenty – creată de Andrew Manson pe parcursul a 5 zile pentru a celebra cea de-a zecea aniversare a trupei de muzică stradală – Horns of Plenty – o trupă care cântă anual în cadrul Carnavalului Cowley Road. 

01072022-15

La fel de mult ne-a plăcut și The floating RadCliffe Camera, al cărei element central îl recunoașteți cu siguranță ca fiind unul dintre simbolurile orașului Oxford.

01072022-14

01072022-16

După încheierea turului, elevii au mai avut ceva timp liber pentru a explora zona Cowley Road. Pentru masa de seară am avut de ales între spaghete carbonara, spaghete cu ton și spaghete cu sos alfredo, mix de broccoli și conopidă, morcovi și smoothies și salată, iar la desert jeleu cu căpșuni sau iaurt cu fructe. Unii dintre elevi au ales să mănânce la un restaurant în Cowley Road, în timp ce alții au mâncat la cantina școlii. 

După masă, ne-am reunit cu toții în student lounge pentru că am vrut să le amintesc elevilor planul pentru ziua de mâine, când vom porni dis de dimineață către Londra. Și pentru că plecăm deja la ora 7, școala ne-a pregătit un mic dejun la pachet, astfel că fiecare elev a primit în seara asta câte un fruct, o cutie cu suc, un baton cu cereale, o pâine cu ciocolată (pain au chocolat) și un iaurt mic de băut. 

Seara, elevii au petrecut-o în mare parte în campusul principal, alături de alți elevi internaționali! Abia aștept să vă povestesc și mâine noutăți din tabăra din Oxford! Pe curând!

Mai multe imagini din ziua 6 a taberei internaționale din Oxford aici: Album Facebook Tabăra Oxford