Tabăra Internațională Oxford – Ziua 7

Jun 26
Jun 27
Jun 28
Jun 29
Jun 30
Jul 02
Jul 01
Jul 03
Jul 04
Jul 05
Jul 06
Jul 07
Jul 08
Jul 09

Ziua 7 – Vizită la Londra – partea 1

Astăzi elevii din tabăra de limba engleză de la Oxford au explorat capitala Angliei – Londra! Chiar dacă a fost o zi lungă, am avut parte de o zi minunată, cu soare și multe experiențe frumoase, de care cu siguranță ne vom aminti mult timp de acum înainte. Seara am petrecut-o înapoi în campus, odihnindu-ne sau socializând cu ceilalți elevi, unii dintre ei ajunși chiar astăzi cu grupul din Argentina!

02072022-2

Așadar astăzi ne-am întâlnit odihniți și cu forțe proaspete dis-de-dimineață, încă de la ora 7, pentru a ne asigura că vom ajunge la timp la stația de tren din Oxford, unde era stabilit punctul de întâlnire cu Jo – liderul de grup  EF ce avea să ne conducă în această nouă aventură. Și pentru că astăzi avea loc cea mai mare și mai diversă paradă Pride din UK, după o pauză de 3 ani din cauza pandemiei, Jo ne-a informat că Londra va fi foarte aglomerată mai ales în zona paradei și a obiectivelor principale; acesta fiind și motivul principal pentru care am decis să plecăm atât de devreme. Pentru a evita aglomerația, am decis să schimbăm puțin traseul, însă nu fără a bifa măcar în trecere câteva obiective principale din Londra, precum: Buckingham Palace și Parlamentul cu Big Ben.

02072022-4

Astfel încât la ora 8:32 porneam din gara din Oxford spre stația London Paddington. Pe drum, elevii au dormit, au socializat sau și-au mâncat micul dejun primit la pachet.

Se spune că în Londra se vorbesc în jur de 300 de limbi străine diferite – atât de variat este orașul din punct de vedere cultural! Orașul este și foarte aglomerat de obicei, cu atât mai mult astăzi din cauza paradei Pride. Vremea se anunța a fi caldă și foarte frumoasă, însă adierea vântului și umbra clădirilor aveau să ne protejeze de soarele cel mai puternic.

Cu peste 8.7 milioane de locuitori și peste 31 de milioane de vizitatori anual, Londra este una dintre cele mai îndrăgite destinații turistice din întreaga lume și a doua cea mai vizitată, aceasta fiind o excursie pe care nu o puteam rata.

02072022-5

După o călătorie de 53 de minute cu trenul, am ajuns la Londra la ora 09:35.  2 metrouri mai târziu ajungeam la Green Park, de unde începea traseul nostru. Turul ne-a purtat prin Green Park, prin fața Palatului Buckingham – care se pregătea deja de schimbarea gărzilor – și până în apropiere de London Eye, faimoasa roată din Londra și unul dintre cele mai ușor recunoscute obiective. Având programată o plimbare cu vaporașul pe Tamisa, am avut un timp destul de scurt pentru a ajunge la punctul de îmbarcare așa că ne-am grăbit puțin și bine am făcut, pentru că am ajuns exact la ora exactă plecării vaporașului. ? Ne-am bucurat însă foarte tare că am putut vedea zona centrală unde se află Buckingham Palace, cât și Parlamentul cu Big Ben, care spre norocul nostru, nu mai este acoperit pentru lucrările de renovare, elevii putându-l admira în toată splendoarea lui. Este într-adevăr o clădire impresionantă!

10BBB263-6C21-4F87-AF2D-28E0BD331B9C

02072022-1

De pe vaporaș, bucurându-ne de vremea frumoasă, am putut să admirăm obiectivele majore ale orașului precum Primăria, Tate Modern, Shakespeare’s Globe, Millenium Bridge, Westminster Bridge, Tower Bridge, St. Paul’s Cathedral, National Theatre, dar și London Eye și într-un final Parlamentul cu Big Ben. Priveliștea a fost spectaculoasă, iar ghidul ne-a povestit lucruri interesante despre fiecare dintre aceste clădiri, ca spre exemplu faptul că în Buckingham Palace există peste 700 de camere.

02072022-7

După terminarea plimbării ne-am împărțit în două grupuri, unii elevi dorind să vizioneze parada Pride, iar ceilalți Muzeul Național de Istorie. Pentru că parada era aproape de zona unde ne aflam deja, i-am lăsat pe colegii noștri să se bucure de atmosfera veselă și relaxantă, și am pornit spre zona muzeelor, obiectivul principal fiind o vizită la Muzeul Național de Istorie Naturală.

 

Muzeul Național de Istorie Naturală din Londra este unul dintre cele mai mari muzee naturale din lume. Acesta a fost construit în anul 1860 și prezintă pe lângă exponate geologice și schelete, mulaje de animale fosile, ca și schelete ale omului preistoric. Muzeul se vizează gratuit, iar ceea ce ni s-a părut foarte interesant a fost ceea ce ne-a spus Dominic – și anume că ar dura 3 zile să vizităm tot muzeul și că există posibilitatea să poți dormi peste noapte la muzeu dacă dorești să îți continui vizita a doua zi dis de dimineață. Ni s-a părut tuturor o idee foarte faină și îndrăzneață, care ne-a oferit un exercițiu de imaginație pe parcursul vizitei în muzeu. ?

02072022-8

02072022-9

După aceea, elevii s-au arătat interesați să viziteze The London Dungeon, astfel că ne-am organizat să ne întâlnim și cu grupul plecat la plimbare pentru parada Pride. Ne-am oprit desigur pe traseu să ne cumpărăm câte ceva de mâncare pentru prânz, urmând să ne întâlnim cu restul grupului la locul de întâlnire stabilit – parcul situat lângă clădirea The London Dungeon. Desigur că elevii nu ratează niciun moment pentru a se simți bine, cum a fost caruselul, de această dată, și asta nu poate decât să mă bucure foarte mult.
WhatsApp Image 2022-07-02 at 10.46.03 PM

WhatsApp Image 2022-07-02 at 10.46.04 PM (1)
Reunindu-ne cu toții și discutând despre planul nostru, am realizat că nu este neapărat o idee bună pentru vizita la The London Dungeon, pentru că timpul rămas era foarte scurt. Elevii participanți la paradă s-au arătat foarte încântați de spectacolul văzut și de atmosfera diversă și relaxată atât în Londra, și nu numai. O atmosferă de sărbătoare, cu muzică și voie bună, care parcă nu te lăsa să mai pleci. Asta au simțit și elevii probabil, pentru că până la urmă am decis împreună să mai prelungim vizita cu încă 2 ore pentru a putea avea timp să explorăm puțin zona Leicester Square, Piccadilly Circus și China Town.

La ora 19:00 ne-am reîntâlnit în Leicester Square, de unde am pornit înapoi spre campus. Traseul cu metroul până la stația de tren a fost o adevărată aventură, iar după ce unii dintre noi și-au cumpărat sushi sau snackuri pentru cină, ne-am îmbarcat în trenul care urma să ne ducă înapoi în Oxford.

02072022-10

4424358A-642F-47F7-8F39-65B5F0B3611A 2

Trebuie să recunosc că unii dintre elevi mi-au mărturisit că nu au mai mers de ceva timp atât de mult pe jos, însă considerăm că ziua aceasta a meritat tot efortul, pentru că la final eram toți cu zâmbetul pe buze, obosiți, dar puși pe șotii, planificând următoarea noastră aventură. Și dacă vă întrebați unde și când va fi următoarea aventură, răspunsul este: mâine, la Londra.?? 

Din păcate, având în vedere criza de șoferi din Marea Britanie la momentul actual, autocarul care trebuia să ne ducă în excursia din Cambridge a fost anulat. Și pentru că timpul a fost mult prea scurt pentru a putea fi înlocuit, a trebuit să ne reorganizăm puțin. Astfel că, miercuri fiind o zi liberă de la cursuri – vom muta excursia la Cambridge (sau într-o altă destinație în funcție de disponibilitate) în ziua respectivă, iar mâine vom porni într-o nouă aventură la Londra.

Orașul acesta este fascinant, unii elevi gândindu-se deja la studii universitare urmate aici, iar alții la următoarea excursie. Nu ratați jurnalul de mâine!

Mai multe imagini din ziua 7 a taberei internaționale din Oxford aici: Album Facebook Tabăra Oxford