Tabăra Internațională Oxford – Ziua 8

Jun 26
Jun 27
Jun 28
Jun 29
Jun 30
Jul 02
Jul 01
Jul 03
Jul 04
Jul 05
Jul 06
Jul 07
Jul 08
Jul 09

Ziua 8 – Vizită la Londra – partea a 2-a

Soarele ne-a trezit în această frumoasă zi, dimineața devreme, pentru a avea timp să ne pregătim de excursia la Londra. La ora 8:15 toți elevii luau micul dejun: ouă ochiuri, bacon, cereale cu lapte, Nutella, iaurt, fructe, gem, suc de portocale sau mere, cafea sau ceai.

04072022-2

La ora 8:45 eram deja în drum spre stația de unde trebuia să ne urcăm în autobuzul direct spre Londra – Oxford Tube – ce urma să ne conducă la destinație. În stație ne-am întâlnit cu alți elevi internaționali din campus care mergeau să exploreze Londra.

Am plecat puțin după ora 9:00, iar durata călătoriei a fost de aproape 2 ore din cauza traficului aglomerat, de weekend. Majoritatea elevilor s-au așezat confortabil în scaune și au mai tras un pui de somn, în timp ce alții au socializat.

04072022-3

04072022-7

Autobuzul ne-a lăsat la stația Victoria, la câteva minute distanță de Catedrala Westminster și Palatul Buckingham. Opțiunea de tur aleasă de elevi pentru astăzi se desfășoară în zona South Bank, primul obiectiv la care ne-am oprit fiind The London Dungeon. În drum spre acesta, am trecut pe lângă Catedrala Westminster, Palatul Buckingham – am avut noroc să prindem și o părticică din renumita schimbare a gărzii, care atrage în fiecare zi sute de spectatori –  apoi Big Ben, apoi am traversat podul Westminster și ne-am îndreptat spre London Dungeon și London Eye. Și pentru că astăzi am avut un program mai relaxat, am avut timp și pentru sesiunile nelipsite de poze, de care elevii se bucură de fiecare dată.

04072022-1

The London Dungeon –  primul și cel mai celebru muzeu din lume al ororilor medievale (și nu numai) –  se remarcă prin experiența inedită pe care o oferă – un tur de aproape 90 de minute pe parcursul căruia sunt recreate scene din istoria înfricoșătoare a Londrei. Chiar dacă inițial nu aveam în plan să fac acest tur, m-am lăsat convinsă de elevi, mai ales când am constatat că toți sunt foarte entuziasmați să participe. Trebuie să vă mărturisesc că a fost o experiență mai distractivă decât mă așteptam, cu toții bucurându-ne atât de spectacolul oferit de actorii profesioniști care ne-au purtat parcă în vremurile din trecut pentru fiecare dintre scene, cât și de efectele elaborate care au completat întreaga experiență.

WhatsApp Image 2022-07-03 at 8.33.28 PM (1)

WhatsApp Image 2022-07-03 at 8.33.28 PM

 

După vizita la The London Dungeon, ne-am împărțit în 3 grupuri: Leona, Alecsia și Raluca au plecat la cumpărături pe Oxford Street; Paul, Tudor și Alexia V. au optat pentru London Eye, iar ceilalți ne-am îndreptat împreună spre Borough Market – o piață istorică situată în centrul Londrei, unde regăsim produse de înaltă calitate, producție sustenabilă și conexiune socială într-o ambianță relaxantă și plăcută.

WhatsApp Image 2022-07-03 at 8.49.54 PM (3)

WhatsApp Image 2022-07-03 at 8.49.53 PM

Traseul spre Borough Market, ne-a purtat pe faleza Tamisei de-o parte, iar de cealaltă parte pe lângă Teatrul Național, Studiourile din Londra, mica plajă de lângă Tamisa și Shakespeare’s Globe. 

04072022-4

Elevii s-au decis totuși că ar prefera să mănânce prânzul la un restaurant grecesc situat pe faleză, așadar ne-am decis să ne întâlnim când termină prânzul, pentru a continua plimbarea, care urma să traverseze Podul Southwark, pentru a ne putea întoarce spre stația Victoria de unde urma să luăm autobuzul spre Oxford. Astfel că după aproximativ o oră, ne reîntâlneam în fața restaurantului, unde ni s-au alăturat și Tudor, Paul și Alexia V. , care ne-au mărturisit că le-a plăcut foarte mult experiența în London Eye, care a durat jumătate de oră – mai puțin decât ne așteptam noi ceilalți. Cu fetele care au mers la cumpărături, am stabilit încă de la început că ne vom reîntâlni la ora 17 la stația Victoria.

Însă nu toți elevii au fost încântați să se întoarcă pe jos, astfel că ne-am împărțit din nou în 2 grupuri, unul care a luat metroul și unul care a mers înapoi în plimbare spre stația Victoria, urmând să ne întâlnim cu toții acolo în jurul orei 17.

În timp ce unul dintre grupuri a plecat cu metroul, urmărind linia verde District, noi ne-am continuat plimbarea traversând podul spre Catedrala St. Paul, care din păcate nu era deschisă publicului, și trecând pe lângă numeroase clădiri impresionante prin arhitectura lor.

04072022-5

04072022-6

Chiar dacă am întârziat puțin la punctul de întâlnire, ne-am reunit cu toți ceilalți elevi și astfel ne-am putut îndrepta spre autocar.

La ora 18:00 am plecat din Londra, iar la ora 19:40 eram în campus, la timp pentru cină, unde am putut alege paste cu sos de roșii, pui la grătar, salată coleslaw, iar la desert gogoașă cu gem, fructe sau iaurt. După ce am mâncat pe săturate, unii dintre elevi au ales să meargă la o scurtă plimbare până la supermarket, iar ceilalți au optat să rămână în campus, respectiv în camerele lor sau în lounge, pentru a se odihni și a-și recăpăta forțele necesare.

Mâine începe o nouă săptămână de cursuri de limba engleză, activități și multă voie bună. Reveniți să citiți în jurnal o descriere detaliată a fiecărei zile!

Mai multe imagini din ziua 8 a taberei internaționale din Oxford aici: Album Facebook Tabăra Oxford