Tabăra Engleză Oxford – Ziua 1

Jun 25
Jun 26
Jun 27
Jun 28
Jun 29
Jun 30
Jul 01
Jul 02
Jul 03
Jul 04
Jul 05
Jul 06
Jul 07
Jul 08

Ziua 1 – A început tabăra din Oxford!

Cine se trezește de dimineață… aaaaa… ajunge departe… cam da… Se aplică bine vorba românească celor 21 de tineri ce urmează să călătorească în UK, și mai exact în tabăra de la Oxford. În mod tradițional prima tabără din sezon este la Oxford, binecunoscutul oraș academic atrăgând mereu elevi curioși și dornici de noi experiențe în această tabară. Urmează două săptămâni în care adolescenții participanți vor învăța multe lucruri noi, atât despre Anglia, despre mediul academic de acolo dar și despre ei înșiși.

Ne-am adunat cu mic, cu mare, în jurul orei 5 dimineața în parcarea Aeroportului Otopeni. După ce organizatorii taberei, împreună cu liderii de grup, Mihaela și Cristina, au verificat faptul că toți tinerii au actele necesare călătoriei spre Anglia și toți au fost ochi și urechi la ultimele indicații date de echipa prezentă la plecarea în tabără, ne-am luat la revedere de la părinți și am pornit spre zonele cu formalități din cadrul aeroportului.

Pentru că totul a mers fără probleme iar operațiunile din aeroport s-au desfășurat repede, până la momentul îmbarcării, tinerii au avut la dispoziție 40 de minute pentru a-și cumpăra ceva de mâncare, apă sau dulciuri… Ne-am reunit la poarta de îmbarcare de unde am fost conduși la aeronavă.

Ne-am identificat rapid locurile, ne-am instalat și ne-am făcut comozi, iar la ora 8:05 toată lumea era pregătită de decolare.

În cele mai bine de 3 ore de zbor, unii dintre adolescenți au ales să se odihnească, având în vedere că emoțiile plecării nu i-au lasat deloc să doarmă înainte… alții au încercat să vizioneze ultimul episod din serialul preferat… alții au scos cărțile – nu de citit – ci de joc și au “încins” un macao.

La 9:30 ora Angliei am aterizat pe aeroportul Heathrow, unde am fost nevoiți să așteptăm aproximativ 40 minute în avion până am debarcat, însă a fost un timp utilizat cu folos de participanții la tabără pentru a socializa. Entuziasmul călătoriei nu i-a părăsit chiar și după orele bune de călătorie deja acumulate.

După ce am trecut de formalitățile din aeroportul Heathrow – verificarea pașapoartelor și recuperarea bagajelor, la ora 11:30 a sosit autocarul ce urma să ne ducă în campus. Pe durata călătoriei, care a durat puțin peste o oră, elevii și-au continuat activitățile din avion, s-au uitat la filme ori au încheiat campionatul de cărți de joc început la altitudine.

Ajunși în tabără in jurul orei 13, am fost întâmpinați de angajații EF care ne-au ajutat să completăm un formular cu diverse informații necesare pentru șederea noastră în tabără din Oxford de două săptămâni.

După câteva peripeții legate de acomodarea în camere, lucruri rezolvate cu ajutorul angajaților școlii, ne-am reunit la 17:30 pentru a lua cina. Pentru prima vizită la cantina școlii EF Oxford, opțiunile au fost variate: pulpă de pui la cuptor, vita cu sos, pui cu năut, orez și morcovi, pe care le-am asezonat cu salată verde și roșii. Dulcele din seara aceasta a fost gogoașă cu gem și patru sortimente de fructe la alegere.

După masa copioasă, am decis să mergem la o plimbare spre centrul cartierului Headington, gazdă a campusului EF Oxford. Headington este o zonă rezidențială a orașului Oxford, la câteva minute de centrul orașului. Aici putem găsi o mică zonă comercială foarte utilă pentru cumpărăturile necesare de zi cu zi, restaurante și cafenele dar și faimoasele Boarding Schools britanice, școli generale ori licee cu internat.

Pentru că oboseala acumulată în timpul zilei începe să se simtă pentru toți, plimbarea a fost una scurtă și folosită pentru mici cumpărături. Vremea a ținut cu noi în continuare pe tot parcursul zilei, iar asta nu a putut să fie decât pe placul nostru.

La 21 eram înapoi în campus, iar după o sedință scurtă în care am rediscutat programul zilei de mâine și ne-am asigurat că toți elevii din tabără sunt pregătiți pentru începerea primei săptămâni, unii adolescenți au mers să se odihnească, iar alții au decis să mai petreacă împreună câteva momente în student lounge.

Prima zi de tabără, o zi maraton, dar care a setat pulsul pentru ce va urma – două săptămâni pline de activități, lecții, experiențe noi și desigur, prieteni noi și interesanți. We cannot wait!

Mai multe imagini din tabăra de limba engleză Oxford aici: Album Facebook Tabăra Oxford