Tabăra Engleză Oxford – Ziua 10

Jun 25
Jun 26
Jun 27
Jun 28
Jun 29
Jun 30
Jul 01
Jul 02
Jul 03
Jul 04
Jul 05
Jul 06
Jul 07
Jul 08

Ziua 10 – The Story Museum și jocuri în campus

Știam noi de cu seară că urma să plouă toată ziua de azi, dar am sperat, oricum. 😊

Azi dimineață ne-am trezit în prima noastră zi cu adevarat tipic britanică, mai mult noroasă decât cu soare. După micul dejun, la care am așteptat puțin mai mult decât înainte pentru că în weekend ni s-au alăturat o mulțime de colegi noi: tineri din Spania, Franța, Argentina, Mexic și nu numai, cam jumătate s-au grăbit spre cursuri și restul am așteptat să vedem dacă se ține campionatul de frisbee.

Din păcate vremea ne-a încurcat planurile, așa că am profitat de timpul respectiv în alte moduri și unii și-au făcut temele, alții au mai tras un pui de somn (după petrecerea de aseară, se cam cuvenea) și alții s-au jucat sau au discutat cu colegii.

Mai spre prânz, un grup mic a făcut o incursiune spre Cowley Street, străduța cochetă de care v-am mai povestit, unde au admirat arta stradală și, de ce să nu recunoaștem, magazinele diverse.

La prânz am avut chilli con carne, chilli cu fasole, orez și salată, iar în curte am putut alege salate, pizza și burger de vită sau de pui cu cartofi pai.

După prânz ne-am împărțit iar. Speram să mai facem o rundă de punting, însă ploua prea tare, așa că unii s-au apucat iar de teme – ne-au administrat chiar un sondaj făcut de ei înșiși cu grupul de lucru din clasă, alții au ieșit cu prietenii prin oraș, sau pe la muzee.

Unul din obiectivele zilei de azi a fost The Story Museum – un muzeu interactiv, plin de activități și surprize pentru toți copiii, inclusiv cel interior. 😊 Am găsit iepurașul cel alb, am ascultat povești spuse de copaci bătrâni și înțelepți, ne-am rătăcit puțin, apoi am salvat o colonie de furnici, am încercat să scoatem sabia din stâncă, am pus o fundiță la copacul dorințelor și mai ales ne-am uitat cu încântare la expoziția de cărți ale copilăriei: seria Cronicilor din Narnia, Ursulețul Winnie-Puh, Hobbitul, poveștile fraților Grimm și aventuri mai noi, dar tot minunate. Ne-am plimbat prin pădurea celor 100 de acri și am pătruns printre hainele agățate în dulapul care ducea în tărâmul Narniei. La final, ne-am reamintit ce am fi vrut să devenim când eram mici, și am stat să medităm la ce ne place cel mai mult la noi.

Nu ne-am putut abține să nu savurăm câte o brioșă cu tematică de povești, și la una din ele s-au strâns micile noastre jucării din dotare, gata de un asalt dulce.

 

După muzeu, abia ni se deschisese apetitul pentru povești, așa că am intrat în The Alice Shop, magazinul de suveniruri cu tematica Alice în Țara Minunilor, denumit așa de aproape 150 de ani, deoarece cel mai probabil a fost magazinul în care adevărata Alice Lidell s-a strecurat adesea cu câteva monede în mână, gata să cumpere bomboane și dulciuri.

Apoi am vizitat un anticariat în care am privit cu jind la cărți rare, ediții limitate (chiar o primă ediție a cărții „Creștinism pur și simplu” a lui C.S. Lewis) și multe alte comori. Diana a zăbovit asupra unei ediții cartonate și foarte drăguțe a Portretului lui Dorian Gray, în timp ce Teo admira rafturile pline de cărți vechi și grele.

Evident că tot la cărți am ajuns mai târziu – dacă aveți ocazia, trebuie neapărat să intrați în librăria Blackwell de lângă muzeul de Istorie a Științei – din afară pare un mic butic cu discuri muzicale și partituri… până cobori la subsol, unde se află un adevărat labirint de cărți, raiul oricărui iubitor de lectură.

Seara am mâncat supă cremă de legume, paste cu sos de roșii, ciocănele de pui în sos barbeque, mușchiuleț de porc sau quesadilla vegetariană, salată și ca desert plăcintă cu mere, iaurt sau fruct.

Dar adevărata distracție a început seara, când ne-am răzbunat pentru toate activitățile pe care le-am ratat azi: ne-am jucat jocuri de societate, biliard, fotbal de masă și mai ales am râs o grămadă. Nu ne-am oprit înainte să se dea stingerea la 23:00, când ne-am retras în camere pentru că mâine o luăm de la capăt. 😊

Azi ne împărtășește din impresiile ei Diana L:

Diana L: Cursurile la EF sunt captivante si m-au ajutat sa-mi dezvolt abilitatile de comunicare in limba engleza.

In cadrul orelor am avut ocazia sa cunosc persoane din toata lumea, precum Spania, Olanda, Coreea de Sud si Germania.

Saptamana aceasta am inceput sa vizitam muzeele din Oxford, cel mai mult mi-a placut Story Museum datorita originalitatii sale; nu am mai vizitat niciodata un muzeu cu tematica povesti din copilarie.

 

Mai multe imagini din tabăra de limba engleză Oxford aici: Album Facebook Tabăra Oxford