Tabăra Engleză Oxford – Ziua 11

Jun 25
Jun 26
Jun 27
Jun 28
Jun 29
Jun 30
Jul 01
Jul 02
Jul 03
Jul 04
Jul 05
Jul 06
Jul 07
Jul 08

Ziua 11 – Cursuri și activități variate

Ziua cu numărul 11 a sosit și, împreună cu ea, o serie de activități special gândite pentru tinerii care participă în această vară în tabăra din Oxford.

După ce au luat micul dejun, o parte din tineri s-au îndreptat către cursurile de engleză, iar alții către activități. Observăm că trezitul de dimineață, cel puțin pentru o parte din ei, este din ce în ce mai dificil. Cu toate acestea, cei care își doresc foarte mult să participe la activități, sunt fără doar și poate gata la ora menționată.

Cea mai norocoasă în această dimineață a fost Teo, deoarece și-a ales o activitate care se desfășoară în parc, iar vremea la ora respectivă a ținut cu toți cei care și-au dorit un moment de relaxare prin creație. Este vorba despre pictură, iar mai jos se poate vedea rezultatul final al muncii.

Cealaltă activitate care s-a desfășurat tot în prima parte a zilei a fost Scavenger Hunt. Aici am avut-o pe Ingrid ca reprezentant din partea noastră, ea făcând echipa cu un tânăr din Italia. S-au descurcat de minune și, în mai puțin de 1 oră, au reușit să bifeze toate task-urile aferente.

Deoarece astăzi până la ora 14:00 era termenul limită pentru susținerea testului de progres, cei care erau datori cu rezolvarea lui au profitat de dimineața liberă pentru a-și aloca ora necesară rezolvării. Părerile au fost împărțite în ceea ce privește dificultatea acestuia. Cu toate aceatea, suntem încrezători că toți tinerii s-au descurcat de minune.

Puțin după ora prânzului ne-am reunit pentru a lua masa. La cantină am putut alege între șnitel de porc, cartofi întregi trași în unt cu mirodenii, brie pane, salate; iar în zona de BBQ s-a servit pizza sau meniu de hotdog cu cartofi prăjiți.

O parte dintre tineri și-au continuat cursurile după prânz, alții în schimb au ales să-și petreacă timpul liber în compania noilor prieteni, alegând în acest sens zona de lounge din cadrul campusului sau o ieșire în oraș.

La întoarcere ne-au povestit că printre altele, au vizitat Muzeul de Istorie a Științei și misteriosul și foarte bătrânul Turn Saxon, care a fost integrat ulterior în biserica St Michael at the North Gate.

Multă vreme nu s-a știut când a fost construit turnul, dacă înainte sau după invazia normandă din 1066, dar un lucru era cert: turnul era foarte vechi (până la urmă se pare că a facut parte din vechile fortificații, datând din anii 1010-1060). Înăuntru am văzut un cufăr care ținea bogățiile orașului, încuiat cu trei chei deținute de trei demnitari diferiți – doar dacă erau toți trei împreună puteau descuia cufărul.

De sus, din turn ne-am putut bucura de o panoramă superbă și am putut identifica multe dintre clădirile vizitate până acum pe parcursul acestei tabere.

Timpul parcă se scurge mult prea repede atunci când te afli în compania prietenilor, și astfel începând cu ora 17:30 ne-am grăbit spre zona de cantină pentru a ne înfrupta din bunătățile pregătite special pentru noi și a ne umple cu energie, deoarece urmează două activități unde avem nevoie de ea: Karaoke și Fotbal.

De la ora 18:30 la 20:30, tinerii au participat la sesiunea de karaoke organizată de EF într-un loc special amenajat pentru astfel de activități – The Mad Hatter. Ne-am reunit în jur de 15 tineri dornici să cântăm și să încântăm publicul. Din partea noastră, la această activitate au ales să participe Ingrid și Rareș. Emoțiile au fost mari pentru toți participanții, însă le-au depășit cu ajutorul publicului.

Din repertoriul ales de tineri nu au lipsit piese ale unor artiști britanici faimoși precum ABBA și Adele. Ingrid ne-a surprins foarte plăcut în această seară cântând 2 melodii ale lui Adele, piese care i-au adus și binemeritata victorie. Bravo, Ingrid!

Dacă la karaoke prezența feminină a fost de 90%, la fotbal lucrurile au stat invers. Începând cu ora 21:00, baieții au încins atmosfera pe terenul de fotbal.

Seara am încheiat-o în lounge room, unde unii tineri au urmărit un film cu Mister Bean, alții au jucat FIFA, alții s-au bucurat de un joc de cărți sau billiard.

Maria și Mihai ne-au împărtășit experiența lor de până acum:

Maria B “Experiența de la EF este una unica, deoarece am avut ocazia sa cunosc persoane noi de diferite naționalități cum ar fi: Italia, Franța, Suedia, Norvegia, Spania etc. Această oportunitate de a studia limba engleză în Oxford alături de profesori nativi și de persoane din mai multe țări nu numai că m-a ajutat să îmi îmbunătățesc engleza, dar și să am mai mult curaj să mă exprim într-o limbă străină. Cursurile sunt foarte interactive, profesorii foarte prietenoși și pricepuți, iar colegii sunt foarte deschiși și primitori.”

Mihai ” Cursul ținut de EF pana acum a fost foarte interesant, începând in fiecare zi cu activității pline de surprize și mai mult de atât m-a ținut in suspans uitând încă și de persoanele dragi de acasă. Profesorii sunt calmi și înțelegători de aceea am înțeles materia foarte ușor. In aceasta zi mi-a plăcut foarte mult jocul inițiat de profesoara de gramatica conținând întrebări.”

Mai multe imagini din tabăra de limba engleză Oxford aici: Album Facebook Tabăra Oxford