Tabăra Engleză Oxford – Ziua 12

Jun 25
Jun 26
Jun 27
Jun 28
Jun 29
Jun 30
Jul 01
Jul 02
Jul 03
Jul 04
Jul 05
Jul 06
Jul 07
Jul 08

Ziua 12 – Muzeul Ashomlean, punting și teatru în aer liber

Astăzi a fost ziua în care am revizitat cele mai interesante locuri și cele mai frumoase experiențe, pentru a le da șansa celor care încă nu au apucat aceste activități să o poată face.

Oboseala celor două săptămâni intense, pline de activități a început să-și arate colții, mai ales că săptămâna aceasta o parte din copii încep orele la 8:15. Bine că locuiesc la o aruncătură de băț depărtare de școală. 😊

La micul dejun am avut pe lângă cereale, toast cu unt și gem sau Nutella și fructe, covrigi pufoși și cremă de brânză cu somon afumat și ouă fierte, cu suc de fructe. După ce am savurat mâncarea, ne-am grăbit care încotro la cursuri, înapoi în camere sau la plimbare prin oraș.

Un grup mic ne-am dus la Ashmolean, unde am admirat iar bogățiile din lumea antică, Orientul Mijlociu și Îndepărtat și multele exponate. Ștefan a pozat cu interes multe exponate, iar Edit i-a pus urechi lui Sobek (nu vă îngrijorați, a fost de la distanță). Am învățat tehnici de construcție din neolitic – cum folosești pârghii ca să ridici greutăți, și am văzut unelte și arme, pe lângă ceramica veche.

După muzeu am dat o fugă până la Ben’s Cookies după un Triple Chocolate Chunk, și apoi ne-am dus acasă pentru prânz, unde am ales între pulpă de pui la cuptor sau pita vegetariană cu brânză și mirodenii, cu garnitură de paste cu sos tomat și bineînțeles un fruct. Astăzi de afară am putut alege burger cu cartofi pai, pizza sau salate consistente.

Cei care aveau cursuri au plecat spre ele, iar ceilalți și-au făcut temele sau au tras un pui de somn. Din fericire, orele par să fie foarte interesante, pentru că Mădă și o altă colegă de clasă erau în curte și aveau o listă cu obiective de atins și lucrau cu spor. Scarlett și Rareș au mers la atelierul de confecționat brățări din fire colorate înnodate în diverse modele, și păreau că se descurcă de minune.

Tot atunci, campioana noastră la Karaoke Ingrid și-a primit premiul pentru prestația de ieri seară.

Când s-au terminat orele, am pornit voioși pe jos spre podul Magdalen, cam jumătate din grupă, câtiva spre programarea la tuns, însă majoritatea gata de o nouă sesiune de punting. Ajunși sub pod le-am asteptat pe Mădă și Diana, care au adus gogoși foarte drăguț colorate, și ne-am grupat pentru a urca în bărcuțe. Cei care mai fuseseră pe râu aveau deja strategia gata gândită și au fost foarte eficienți și rapizi, reușind să parcurgă traseul complet de două ori în timpul alocat.


O să vă scutim de toate detaliile, dar deși rezultatul expediției a fost eminamente pozitiv, față de săptămâna trecută traseul a venit cu mici surprize care au culminat când cineva a făcut o mică baie și a fost „salvat” (apa era foarte puțin adâncă) de ceilalți. Însă totul e bine când se termină cu bine.

După punting, unii au cumpărat suveniruri și hanorace pentru acasă, alții au mers în oraș sau în campus. Începuse să se facă seară deși nu se întunecase, așa că din trupa noastră doar Edit a reușit să ajungă și la Romeo și Julieta jucată în aer liber, pe o scenă în curtea castelului temniță din Oxford. Piesa a fost jucată superb, cu mici schimbări moderne dar respectând spiritul lui Shakespeare și suntem sigure că deciziile regizorale și reacțiile publicului oglindesc spiritul evenimentelor de acum patru sute de ani.

Mâine este ultima zi întreagă petrecută în Oxford, dar vom avea ceremonia de absolvire și în rest probabil că vom împacheta și încerca din greu să facem loc cărților și cumpărăturilor.

Mai multe imagini din tabăra de limba engleză Oxford aici: Album Facebook Tabăra Oxford