
Jun 25

Jun 26

Jun 27

Jun 28

Jun 29

Jun 30

Jul 01

Jul 02

Jul 03

Jul 04

Jul 05

Jul 06

Jul 07

Jul 08
Ziua 13 – Ultimele cursuri de engleză și ceremonia de absolvire
Vineri, 7 iulie, a fost o zi dulce (doar este Ziua Internațională a Ciocolatei 😊), dar în același timp și nostalgică și plină de emoții atât pentru tinerii noștri, cât și pentru prietenii lor internaționali! De ce? Pentru că este penultima zi din tabăra de la Oxford.
Cu toate acestea, ziua a început în forță pentru unii dintre ei, aceștia având cursuri de dimineață. Alții au dormit mai mult în această dimineață sau au început încet încet să își pregătească bagajele.
Pentru a avea energie întrega zi, reprezentanții EF le-au făcut tinerilor din tabără o supriză plăcută, undeva în jurul orei prânzului, și au serbat cu fântâni de ciocolată, tablete de ciocolată și marshmallows ….. Ziua Internațională a Ciocolatei. Data de 7 iulie indică momentul introducerii în Europa, în 1550, a băuturii pe bază de cacao. Prima Zi Mondială a Ciocolatei a fost celebrată în 2009. Ciocolata se prepară din seminţele arborelui tropical Theobroma cacao, acest arbore de cacao fiind cultivat de cel puţin trei milenii.
Cuvântul modern „ciocolată” ar proveni de la două cuvinte ale unei limbi vorbite de azteci numită Nahuatl: „xocolatl”, care în traducere directă înseamnă „apă fierbinte” şi „cacahuatl”, care se referea la o băutură amară din cacao servită la ceremoniile religioase.
Numeroşi producători de ciocolată din prezent şi-au început activitatea încă din secolul XIX. In Anglia, Cadbury a început să producă ciocolată anului 1868.
Și pentru că eram dulci și plini de energie, la ora 13:30 ne-am reunit în Sala de Conferințe, pentru a participa la ceremonia de absolvire. Împreună cu grupul nostru la festivitate au participat și alți aproximativ 100 de tineri internaționali, printre care și prieteni și colegi ai grupului nostru. După un scurt discurs ținut de reprezentanții EF, rând pe rând tinerii și-au primit portofoliile academice. Cei mai mulți dintre ei nu au lipsit de la niciun curs, acesta fiind un indicativ suplimentar că școala, respectiv cursurile, au fost pe placul lor.
Rezultatele obținute de tineri au fost foarte bune, unii dintre ei fiind surprinși de nivelul obținut în urma testărilor finale – probabil că aveau nevoie de puțină încredere in ei și de ceva încurajare la ore pentru a-și atinge potențialul lingvistic – iar asta este exact ceea ce au primit aici.
Proaspeții absolvenți au profitat la maxim de ultima după-amiază în Oxford. Unii au mers la o scurtă sesiune de cumpărături de suveniruri pentru cei dragi de acasă, alții au mers la punting sau au făcut o ultimă mică incursiune până la Ashmolean, muzeul care la propriu i-a fermecat.
De data aceasta au vizitat expoziția temporară Labyrinth – Knossos, Myth and Reality. Recomandata de The Times si Stephen Fry, expoziția se concentrează pe existența îndelung disputată a labirintului care a găzduit Minotaurul, creatura feroce jumătate om jumătate taur. În mitul grecesc, labirintul a fost creația lui Dedal, comandată de regele Minos care voia să ascundă secretul soției sale, Pasifae. Monstrul devora animale și chiar oameni, fiind în cele din urmă rapus de eroul Tezeu, cu ajutorul fiicei lui Minos, Ariadna, care se îndrăgostise de tânăr.
Multă vreme s-a crezut că labirintul a fost doar o poveste, însă Sir Arthur Evans, director al muzeului Ashmolean, a fost parte din expedițiile erheologice în care a fost găsit fostul palat regal… care se pare că era chiar labirintul. Fără monstru, dar intortocheat și misterios. 🙂
Seara am rezervat-o pentru o scurtă înâlnire în care să punem la punct câteva detalii ale zilei de mâine. Ingrid ne-a surprins plăcut, din nou, cu un moment artistic la nai și un steag din pânză al Marii Britanii, pe care toți tinerii și-au așternut gândurile și urările de bine.
A venit rândul lui Ștefan si al Teodorei să ne împărtășească impresiile. Iată ce ne-au spus:
Teodora “Cursurile au fost toate interactive și interesante, având un profesor foarte fain. colegii erau de mai multe naționalități (din franta, italia, polonia, mexic, etc.) și ne-am înțeles destul de bine.
In ultimele zile am încercat sa vizitez cat mai mult din oxford, ca sa nu regret ceva când voi pleca.”
Stefan ” As vrea sa incep cu faptul ca deja imi pare rau ca voi pleca. Mi-a placut foarte mult tot ce am facut, am cunoscut multi oameni faini si a fost o experienta de neuitat. Referitor la scoala, am avut cursuri atat de dimineata cat si de dupa amiaza mai interactive decat ma asteptam adica cu mult speaking intre noi colegi de cursuri. Eu personal am avut ore SPIN de speaking si listening si s-au ridicat la nivelul asteptarilor adica au fost multe discutii interactive si listening uri pe tema sporturilor. Am interactionat cel mai mult cu niste argentinieni, un spaniol si un chinez din Shanghai. Colegii de la cursurile zilnice mi s au parut oameni faini, din multe tari: Polonia, Spania, Italia, Mexic, Olanda, Suedia. Profesorii pe care I am avut ai fost exemplari, no comments. Ca si activitati extracurriculare au fost: multe vizite in orasul Oxford (un oras minunat, linistit si plin de istorie si de universitati), am vizitat muzeul Ashmolean plin de arta si de arheologie, muzeul de istorie Iarasi foarte captivant cu multitudinea de specii de animale, punting ul minunat, fotbalul cam dezorganizat dar per total fain, vizita orasului Bath si Londra mi au placut foarte mult, am vazut o gramada de locuri. Probabil mai sunt multe lucruri de zis dar asta mi au ramas in minte.”
Mai multe imagini din tabăra de limba engleză Oxford aici: Album Facebook Tabăra Oxford