Tabăra Engleză Oxford – Ziua 2

Jun 25
Jun 26
Jun 27
Jun 28
Jun 29
Jun 30
Jul 01
Jul 02
Jul 03
Jul 04
Jul 05
Jul 06
Jul 07
Jul 08

Ziua 2 – Prezentarea școlii și turul orașului

După ziua destul de obositoare de ieri, astăzi am început în forță cu micul dejun… dar la ora 8:00, ca să prindem cât mai mult din somnul dulce de dimineață. Copiii au putut alege: fructe, patru tipuri de cereale, lapte si alternative din plante, iaurt simplu sau cu căpșune, pâine cu unt, gem, Nutella sau cașcaval, ouă fierte, brioșe, ceai și suc de portocale și de mere.

După micul dejun, de la ora 9 până la 10 au putut da testul de speaking cei care nu au reușit să-l termine din diverse motive (sau nu au fost multumiți de rezultat), și ni s-au explicat nivelurile, create să corespundă cu scala CEFR. Testul a constat dintr-un interviu în care studenții noștri au fost întrebați diferite lucruri despre ei înșiși, preferințele și aspirațiile lor, ce își doresc să facă aici la Oxford etc. De fapt, nu că trăgeam cu urechea, însă am auzit un evaluator cum îl lăuda pe unul dintre tinerii din grupul nostru pentru nivelul ridicat de limbă engleză.

După teste și emoțiile aferente am avut o pauză de 30 de minute și apoi întâlnirea de bun venit in care ni s-au explicat regulile școlii si diversele tipuri de activități, precum și procedura de înscriere la ele și alte mici aspecte de bucătărie internă. Regulile de comportament sunt bazate pe legislația Marii Britanii și evident pornesc din dorința de a le asigura tuturor un mediu sigur și protejat (de exemplu, tinerii sub 18 ani nu au voie să consume alcool și tutun, prin urmare în campus alcoolul este strict interzis). Regulile spun că studenții minori nu au voie să părăsească campusul după o oră stabilită și anunțată în prealabil, pentru siguranța lor. Și, deși sigur nu poate fi vorba în grupul nostru de așa ceva, nu avem voie să chiulim de la cursuri, oricât de tentantă ar fi vremea superbă de afară! În rest, se încurajează desigur interacțiunea cu studenții de pretutindeni, iar toată lumea trebuie să vorbească exclusiv în limba engleză în spațiile comune.

După întâlnire, o parte din tineri s-au dus să ia masa de prânz, și poate pentru că deja era plin clubul de debate pe ziua de azi, fetele noastre au creat ele un grup de discutii impromptu, comparând sistemele de educație din diverse țări împreună cu studente din Germania și Italia.

La prânz, copiii au avut de ales între mâncarea caldă de la cantină, adică piept de pui sau burger vegetal cu paste și sos de roșii, cu salată de roșii și castraveți și apoi fructe ca desert, sau burgers și pizza din mini-cafenelele de afară.

După desert am avut puțin timp de relaxare, cu condiția să ne revedem la 1:15 în fața recepției, pentru că înainte de plecarea în Oxford ne aștepta o surpriză care s-a dovedit a fi un camion cu multe sortimente de înghețată delicioasă.

La 13:30 am plecat spre Oxford. Pe drum ne-au ghidat Jess, Charlotte și Aine. Jess e una din cele mai volubile și simpatice lidere de activități din tabără, așa că ne-am bucurat că ne-a plimbat prin orașul plin de istorie și clădiri impunătoare și superbe, pline de umbrele marilor scriitori și oameni politici.

Ne-am oprit să admirăm frumuseți arhitecturale despre care Jess mai avea și câte o mică poveste – de exemplu, legenda spune că C.S. Lewis a fost inspirat de o anumită usă când a inventat Narnia și pe Aslan, iar când am ajuns la Bodleian Library și apoi la colegiul Christ Church, ne-a povestit inclusiv ce părți ale clădirilor au inspirat diverse scene din seria Harry Potter.

Printre altele am traversat Podul Magdalen vis-a-vis de Grădina Botanică și am admirat Colegiul Magdalen (pronunțat /ˈmɔːdlɪn/), Radcliffe Camera, The University Church of St Mary the Virgin, Bodleian Library, Bridge of Sighs – varianta din Oxford a vestitului Pod al Suspinelor venețian (din fericire, spre deosebire de aceasta din urmă este doar o punte de legătură folosită des și cu plăcere de studenții din colegiul Hertford), Divinity School și Carfax Tower.


După tur, vremea fiind superbă (știu că am mai menționat, dar chiar a fost neașteptat de frumos), ne-am dat întâlnire pentru ora 18:30 la Carfax Tower, după care ne-am plimbat în grupuri mai mici.

La aproape 19:00 am luat un autobuz spre casă și evident că ne-am suit la etaj, ca să admirăm mai bine peisajele.

Masa de seară a constat în salată asortată, curcan sau chifteluțe cu sos, pentru vegetarieni o plăcintă cu legume și ou, cu garnitură de conopidă și cartofi fierți în coajă; ca desert am avut carrot cake cu glazură de ciocolată.

După masă fiecare și-a găsit ceva interesant de făcut, fie jocul de biliard cu studenți internaționali, plimbare până la universitatea de alături (Oxford Brookes University) unde biblioteca e deschisă non-stop și au programe de sport etc.

Mâine încep cursurile așa că mergem să ne odihnim și să fim gata de muncă devreme. 😊

Mai multe imagini din tabăra de limba engleză Oxford aici: Album Facebook Tabăra Oxford