Tabăra Engleză Oxford – Ziua 3

Jun 25
Jun 26
Jun 27
Jun 28
Jun 29
Jun 30
Jul 01
Jul 02
Jul 03
Jul 04
Jul 05
Jul 06
Jul 07
Jul 08

Ziua 3 – Primele cursuri și plimbare la Grădina Botanică

Iată-ne în prima zi de cursuri a acestei tabere – o zi plină de lecții interesante, activități și locuri noi numai bune de descoperit. A fost o zi lungă, mai răcoroasă dar foarte interesantă!

Tinerii sunt entuziasmați de faptul că urmează să participare la cursurile de engleză care încep de astăzi, aceștia fiind repartizați în grupele de studiu în funcție de nivelul lor de cunoștințe. Cum s-a stabilit acest nivel? Să recapitulăm: Înaintea sosirii în tabără, elevii au susținut un test de plasament, ce consta într-o secțiune de ascultare dar și una de scriere unde se evaluează atât modul în care folosesc vocabularul cât și gramatica. Testarea durează până la 50 de minute și se poate face de acasă. Fiindcă tehnologia poate juca unori feste, elevii care au întâmpinat dificultăți cu testul, au fost evaluați din nou luni, în cadrul sesiunii de introducere din partea școlii. Un test de vorbire făcut cu unul dintre profesorii școlii a reglat rezultatele de la testarea de plasament. Aici s-a evaluat ușurința cu care elevii din tabără folosesc limba engleză și fluența lor în conversație. În funcție de rezultatele acestor testări de engleză, elevii au fost împărțiți pe grupe de studiu, în cazul grupului nostru, de la nivel B1 la nivel C2.

De asemenea, cursurile sunt gândite a se desfășura în prima parte a zilei în intervalul 08:45 – 14:00 sau după prânz in intervalul 13:20 – 17:00. Fiecare participă la cursuri în această saptămână atât pe programul de dimineață, cât și pe cel de după-amiază.

După ce au luat micul dejun, ne-am dat punct de întâlnire în Student Lounge pentru a merge la Grădina Botanică, iar timpul de așteptare a fost din nou fructificat prin socializare și joacă, adică băieții au jucat biliard, iar fetele Dobble. În timp ce unii elevi erau la cursuri, în jurul orei 10 am pornit la drum împreună cu Maria, Raisa, Maria, Ingrid, Edit, Teo, Bogdan, Patric, Stefan și Mihai spre Grădină Botanică și University Church of St Mary the Virgin.

Grădina Botanică din Oxford este cea mai veche grădină botanică din Marea Britanie și una dintre cele mai vechi grădini științifice din lume. Fondată în 1621 ca o grădină de plante medicinale, în prezent aceasta conține peste 8.000 de specii diferite de plante, fiind una dintre cele mai diverse și compacte colecții de plante din lume, care include peste 90% din familiile de plante superioare.

Grădina a fost frecvent vizitată în anii 1860 de profesorul de matematică al Christ Church College – Charles Lutwidge Dodgson (cunoscut sub pseudonimul Lewis Carroll) și de copiii decanului Liddell – Alice și surorile sale. La fel ca multe locuri și oameni din Oxford, grădinile au fost o sursă de inspirație pentru poveștile lui Carroll în “Alice în Țara Minunilor”.

Am vizitat patru dintre cele cinci sere: cea aridă, cea cu nuferi, cea cu plante carnivore, și cea alpină, însă nu am putut intra în cea cu palmieri, deoarece era închisă pentru întreținere.

Dupa aproximativ 1 h si 30 de minute petrecute în grădină, ne-am îndreptat catre University Church of St Mary the Virgin. Fiind aflată în centrul Oxfordului, biserica este inima spirituală a celei mai vechi universități din Marea Britanie, datând de peste 700 de ani. De asemenea, este prima clădire a Universității din Oxford și era folosită de către comunitate pentru întâlniri încă din anul 1252, iar de la începutul secolului 13 drept sală de cursuri!

Turnul Bisericii are o înălțime de 62 m, datând din secolul 13. Clădirea a fost recondiționată în secolele 15-16 în stilul Perpendicular, iar aici ne-au încântat elementele arhitecturale deosebite, cu influențe baroc. Clopotnița Bisericii este considerată a fi una dintre cele mai frumoase din Anglia.

 

Nu puteam încheia vizita la biserică fara a urca cele 124 de trepte înguste pentru a ajunge în vârful turnului. Chiar daca urcatul a fost unul anevoios, priveliștea spectaculoasă care ne-a așteptat sus a fost o recompensă primită cu mult entuziasm de toata lumea și evident efortul a meritat maxim, cei 4 curajoși care au urcat fiind încântați de panorama orașului și a împrejurimilor acestuia.


Prânzul ne-a așteptat ca de fiecare dată începând cu ora 11:30, iar astazi am avut de ales între friptură de vită cu cartofi și ceapă caramelizată la cuptor sau mâncărică de dovlecel cu sos pesto și rosii cherry trase în tigaie. Salata de roșii, ardei și salata verde s-au alăturat la meniul oferit la cantină. De asemenea, în curtea interioară există garden BBQ de unde tinerii se pot delecta cu pizza, hotdog, burger, sandviciuri sau salate.

După prânz, tinerii care au fost în oraș în prima parte a zilei acum urmează să participe la cursurile de engleză. Feedback-ul după prima zi de cursuri este unul pozitiv în proporție de 80%. Se pare că cele 3 sesiuni a câte 80 minute, cu pauză de 15 minute între ele, îi obligă pe elevi să fie concentrați și atenți la ore pentru o perioadă destul de lungă de timp. De asemenea, lucrurile sunt cât se poate de serioase, în sensul în care au primit manuale de studiu și evident teme.

Per total, tinerii s-au declarat încântați de prima zi de cursuri. Mai jos regăsiți primele impresii despre amprenta pusa de Oxford în primele 3 zile de cand suntem în tabără:

Maria D. “Mi-a plăcut faptul ca am explorat mai mult orașul. Am descoperit un magazin care vinde ciocolată extraordinară. Nu mi-a plăcut faptul ca am fost pusa în grupa greșita (C1.2.) însă cursurile au fost interactive. Și ma bucur ca nu a plouat!”

Horia “Am cunoscut mulți elevi internationali cu care a fost o plăcere sa socializez. Am reușit sa combin utilul cu plăcutul, am mers la cursuri și am avut parte și de timp liber și distractie.”

Deoarece mâine și poimâine sunt Zilele Porților Deschise la Universitatea Oxford, ne-am reunit cu toții în student lounge pentru a planifica în detaliu cele 2 zile, astfel încât să putem fructifica la maxim acest moment.

Așadar, stați aproape deoarece mâine revenim cu detalii interesante și poze pe măsură.

Mai multe imagini din tabăra de limba engleză Oxford aici: Album Facebook Tabăra Oxford