Tabăra Engleză Oxford – Ziua 5

Jun 25
Jun 26
Jun 27
Jun 28
Jun 29
Jun 30
Jul 01
Jul 02
Jul 03
Jul 04
Jul 05
Jul 06
Jul 07
Jul 08

Ziua 5 – Continuăm vizitele la Colegii

A doua zi din Zilele Porților Deschise a venit cu un program plin de evenimente desfășurate în cadrul diferitelor departamente ale Universității Oxford.

Dupa ce am mâncat micul dejun, cei care au cursurile de dimineață au ramas în campus, iar ceilalti ne-am îndreptat catre centrul Oxfordului, prima oprire fiind în jurul orei 9:45 la Centrul de Informare. Aici am fost întâmpinați de oameni dornici să ne ofere și sa ne confirme informațiile legate de locurile unde găsim cele mai interesante prezentări funcție de interesele de studiu pentru elevii care iau în calcul ideea de a studia la Oxford.

Din acest punct ne-am împărțit pe domeniile de interes. Edit și Teo s-au îndreptat către Andrew Wiles Building unde au participat la “Pure Mathematics at Oxford talk”, iar apoi către Wolfson Building unde există Departamentul Computer Science. Aici au avut ocazia să ia parte la prezentări și întâlniri cu studenții. Ulterior s-au întreptat și către Colegiul Balliol.

Un alt grup compus din Ingrid, Maria și Patric s-a îndreptat către Colegiul Brasenose.

Ne-am întors la timp pentru prânz, unde am avut de ales la cantină între spaghete carbonara sau spaghete cu sos picant napolitan, mixt de legume, pâine cu usturoi, brânză, baby spanac, salată de sfeclă rosie și fructe. În zona de Garden BBQ, tinerii au putut să se delecteze cu un meniu ce cuprinde hotdog și cartofi prăjiți, pizza sau diferite tipuri de salate asortate.


Dupa prânz, am profitat de vremea frumoasă și am pornit din nou la drum către colegii, de data aceasta cu alți tineri.

Meda, Alma, Valentina și Diana au vizitat Colegiul Trinity si au participat la o prezentare legată de ce înseamnă sa fii student la Medicină și cum se desfășoară procedura de admitere.

Trinity College a fost fondat ca o casă de pregătire pentru preoții catolici în secolul al XVI-lea, acesta devenind un pilon al instituției anglicane în secolele al XVII-lea și al XVIII-lea și un centru de reformă educațională în secolul al XIX-lea. Ultimii 100 de ani au cunoscut o mare expansiune a numărului de bursieri și studenți, clădirile și terenurile colegiului schimbându-se constant pentru a satisface nevoile comunității rezidente.


Ultima prezentare la care am participat a fost la Laboratorul de Chimie Anorganică, ce a cuprins și o sesiune de Q&A 30, unde tinerii au putut să afle răspunsuri la întrebările pe care le mai aveau.

După o nouă zi în care am încercat să bifăm cât mai multe participări la prezentările oferite de diverse departamente cu ocazia Zilelor Porților Deschise, am revenit în campus pentru cină.

În seara aceasta am putut alege între mancărică de pui cu fasole verde; ruladă cu brânză și ou; ciabatta cu roșii, brânză, prosciutto și rucola; banana bread, iaurt, fructe și smoothie.

Activitățile de seară – Bingo, Conversation Club și Nail Art Club – deși variate, nu au fost pe placul tuturor, la ele participând o parte dintre tineri, și anume la clubul de conversație s-au alăturat Rareș, Diana S și Scarlett, unul dintre subiectele de discuție fiind consumerismul. Ingrid a ales să participe la Nail Art, iar ceilalți au decis să meargă în oraș sau să se relaxeze în lounge jucând board games sau biliard.

Mai jos regăsiți așternute pe hârtie impresiile despre tabără și cursuri ale Ioanei și ale lui Bogdan.

Ioana: “In aceasta tabara am avut oportunitatea sa cunosc oameni noi, atat din Romania cat si din alte tari. Oxford este un oras cu o arhitectura superba, in special cea a colegiilor. Oamenii au fost foarte deschisi si am putut sa comunic cu usurinta cu oricine, inclusiv profesorii. Am avut chiar si o ora speciala unde profesorul a povestit si a creat un fel de scena comica.”

Bogdan “Astazi am avut cursuri care au fost super cool, profesoara (Thomais Vlami) a fost foarte draguta si chiar am invatat lucruri noi. Astazi am avut si un lecture care a fost super. A fost o imbinare dintre o povestire despre calatoria sa in Africa si un stand-up comedy. Toata lumea a fost atenta pe tot parcursul lecture-ului datorita modului glumet al speaker-ului de a-si prezenta intamplarile din Africa.”

Mâine vom merge la punting și vom vizita Museum of Natural History și Carfax Tower. Stay tuned!

Mai multe imagini din tabăra de limba engleză Oxford aici: Album Facebook Tabăra Oxford