Tabăra Engleză Oxford – Ziua 7

Jun 25
Jun 26
Jun 27
Jun 28
Jun 29
Jun 30
Jul 01
Jul 02
Jul 03
Jul 04
Jul 05
Jul 06
Jul 07
Jul 08

Ziua 7 – Istorie fermecătoare la Stonehenge și Bath

Sâmbătă, prima zi dintr-un weekend care se anunță cu un program special gândit pentru tinerii participanți la tabără EF de la Oxford, aveam să vizităm două destinații noi și interesante, reprezentative pentru Anglia și pentru istoria acesteia.

După ce am luat micul dejun, ne-am adunat în fața recepției, punctul de întâlnire cu cei doi membrii din partea EF, care ne vor fi alături în excursia de o zi către Stonehenge și Bath.

Deși la plecare câțiva stropi de ploaie voiau să ne însoțească în călătoria noastră, au decis să nu o facă, doar vântul și-a făcut simțită prezența, mai ales în zona de câmp deschis de la Stonehenge.

Așadar, la ora 09:00 eram în autocarul ce ne-a condus până la prima destinație, Stonehenge. Pe perioada călătoriei de aproximativ 90 de minute unii tineri au dormit, alții au ascultat muzică, iar alții au jucat șah pe telefon.

Ajunși la destinație, am primit brățările care ne ofereau accesul în cadrul sitului. Astfel, am așteptat entuziasmați la coada formată la punctul de plecare, punct de unde am fost transportați cu un autocar timp de câteva minute până la „The Stonehenge Avenue”.

Ne-am apropiat de faimoasele pietre cât de mult am putut, fără a merge însă în mijlocul lor din motive de prezervare – fiind mai mult de 1 milion de vizitatori anual, greutatea acestora poate afecta pământul care susține pietrele. Ne-am plimbat în jurul acestui templu antic, pentru a-l putea fotografia din toate unghiurile și pentru a citi informațiile găsite pe traseu.

Așadar, Stonehenge este un templu antic aliniat pe baza mișcărilor soarelui. Pietrele au fost ridicate acum 4500 de ani de către oameni preistorici sofisticați și doar jumătate din ansamblul de pietre a fost excavat până acum. Mai multe despre acest obiectiv turistic vă lăsăm să descoperiți și dumneavoastră la următoarea vizită în Anglia, Stonehenge fiind unul dintre obiectivele turistice care nu trebuie ratat și vă recomandăm să îl vizitați măcar o dată în viață.

Ajunși din nou în autocarul nostru, am pornit spre destinația a doua a acestei zile, iar după un drum de aproximativ 1 oră am ajuns în Bath, unde cei 2 reprezentanți de la EF care ne-au însoțit astăzi ne-au făcut un tur al orașului.

Bath este un oraș din sud-vestul Angliei, renumit pentru izvoarele termale ce au adus aici Romanii care au întemeiat orașul. De asemenea, orașul este faimos pentru arhitectura georgiană din secolul al XVIII-lea și totodată pentru universitatea care îi poartă numele: University of Bath – un centru academic vestit.

După tur am avut la dispoziție 2 ore și 30 minute, reîntâlnirea fiind programată pentru ora 16:30 la Bath Abbey, în centrul orașului. Prima oprire a fost pentru a ne cumpăra mâncare. Am descoperit apoi străduțele înguste și întortocheate din oraș, am admirat clădirile frumos conservate și am făcut poze lângă râul Avon, admirând pescărușii jucăuși și prietenoși.

Tinerii s-au dovedit încântați de ceea ce au văzut și s-au bucurat că au avut această oportunitate. La ora 16:30 ne-am reîntâlnit în fața intrării Bath Abbey și am pornit împreună spre autocar, care ne aștepta în parcarea principală. Am plecat așadar înapoi spre campus, călătoria fiind de aproximativ două ore.

Am ajuns în campus la ora 18:30 în timp util pentru a mânca cina. În această seară am putut alege între carne de vită în sos tikka masala, crochete de pește, ciuperci în sos curry, orez basmati, porumb fiert, salată, supă de ciuperci, iar la desert diferite tipuri de iaurt, fructe și waffles.

Pe seară am avut o scurtă întâlnire pentru a discuta despre programul zilei de mâine și pentru a lua impresii la cald despre ziua de astăzi. Luca și Beatrice chiar le-au așternut pe hârtie, după cum urmează:

Luca “Today was great, we travelled a lot and visited different places that showed us more about UK culture. Something I liked about the day is that I went on a peaceful run with my friend and that the atmosphere was great in Bath. 👍”

Beatrice “Ziua de azi a fost drăguță, mi-a plăcut când am fost la Stonehenge și am cumpărat un suvenir foarte mișto. Mi-a plăcut și Bath foarte mult, clădirile erau foarte frumoase și foarte multe magazine 😂☺️😊”

Reveniți mâine pentru noi detalii din tabăra la Oxford – atunci când veți putea citi despre vizita noastră în Londra!

Mai multe imagini din tabăra de limba engleză Oxford aici: Album Facebook Tabăra Oxford