Tabăra Engleză Oxford – Ziua 8

Jun 25
Jun 26
Jun 27
Jun 28
Jun 29
Jun 30
Jul 01
Jul 02
Jul 03
Jul 04
Jul 05
Jul 06
Jul 07
Jul 08

Ziua 8 – London, here we come!

Suntem de 8 zile pe pământ britanic, iar astăzi avem în program excursia în Londra, cel mai important centru politic, financiar, cultural și artistic al Regatului Unit și unul din cele mai semnificative orașe ale lumii.

În același timp cu noi au plecat și alți elevi din campus care au ales excursia spre Cambridge.

După o mică întârziere a autocarului, iată-ne ajunși la bord, în jurul orei 08:45. Și pentru că plecarea a fost destul de matinală pentru unii dintre noi, am profitat de cele aproape 90 de minute pentru a ne odihni.

Cu puțin trecut peste ora 10:00 eram în centrul Londrei, iar împreună cu un reprezentant EF am parcurs pentru aproape 2 ore turul celor mai importante atracții turistice.

În Londra există o imensă diversitate de etnii, culturi și religii, fiind unul din cele mai cosmopolite orașe din Europa și din lume, și gazda sediilor a numeroase instituții și corporații de importanță globală; multe clădiri importante: palate, muzee, teatre, săli de concerte, aeroporturi, stații de cale ferată, numeroase ambasade și consulate.

Prima oprire a fost la London Eye (o roată uriașă de observare, localizată în Grădinile Jubileului, pe malul sudic al Tamisei). Structura de 135 de metri înalțime a fost construită ca parte a sărbatoririi noului mileniu în Londra.

Ne-am continuat apoi drumul spre Big Ben, Victoria Tower, Catedrala Westminster Abbey, pentru ca în jurul orei 11 să ne aflăm în fața Buckingham Palace, care este resedința oficială din Londra a suveranului Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord și care a fost deschis pentru prima dată pentru publicul larg în anul 1993. Intrarea la Palatul Buckingham se face prin Curtea Ambasadorilor de pe strada Buckingham Palace. În zilele noastre, Palatul Buckingham este folosit nu numai ca resedință pentru Rege, dar și pentru treburile administrative ale instituției monarhice. În apartamentele și sălile Palatului, Majestatea Sa primește vizitele oficiale ale invitaților la Palat. In momentul cand am ajuns, avea loc schimbarea gărzilor.

Continuam călătoria noastră la pas pe The Mall și ajungem la Trafalgare Square (un spațiu public și de atracție turistică din centrul Londrei). În mijlocul pieței se află Coloana lui Nelson, care este străjuită de patru statui în formă de lei, aflate la baza acesteia. Piața este folosită și pentru demonstrații politice și adunări publice, cum ar fi sărbătorirea Revelionului. Tot aici se află și muzeul de artă National Gallery.

 

Pornim apoi spre o altă piață binecunoscută, Picadilly Circus (denumit și Times Square of London) care a fost creat acum 200 ani pentru a conecta oameni din întreaga Londra, însă în zilele noastre conectează oameni de pe tot mapamondul.

Drumul nostru continuă, tot la pas, pe Regent Street și mai departe spre Oxford Street – unele dintre cele mai renumite zone de cumpărături din Londra. Ne-am aventurat în magazinele aferente bulevardelor pentru a cumpăra suveniruri pentru cei dragi de acasă și nu numai.


La ora 15:15 ne-am reîntâlnit cu reprezentatul EF pentru a urca în London Eye. Chiar dacă o parte dintre noi avem frică de înălțime, am reușit să ne învingem teama și să putem admira de la înălțime Londra în toata splendoarea ei.

Desigur că în fotografiile făcute apar clădiri reprezentative, precum: Palatul Westminster (ce se întinde pe o suprafață de peste 30.000 de metri pătrați, fiind flancat de două turnuri înalte de aproximativ o sută de metri), Victoria Tower și celebrul turn cu ceas, Big Ben, Catedrala Westminster Abbey (aici în mod tradițional sunt încoronați și îngropați regii Angliei). Este mormântul majorității regilor și reginelor engleze, dar și a mai multor oameni celebri, 30 St Mary Axe (cunoscută sub denumirea de The Gherkin, este un zgârie-nori comercial din districtul financiar primar al Londrei, City of London).

 

Deoarece cantina din campus se închide la ora 20:00, ne-am luat la revedere de la Londra și ne-am îmbarcat în autocarul care ne aștepta lângă Big Ben. De data aceasta drumul a fost de peste 2 ore, datorită traficului, dar ne-am încadrat în timp pentru a lua cina în campus. Meniul a fost unul pe placul tinerilor, și anume: carne de porc, pui la grătar, bărcuțe din legume, cartofi wedges, supă de legume, mix de legume, salată de roșii, coleslaw, gogoașă cu ciocolată, iaurt și fructe.

Cristi B “Astazi am avut parte de cea mai speciala zi petrecuta in tabara deoarece am vizitat chintesența Marii Britanii. Londra. A fost fara doar si poate o zi pe care o sa mi-o amintesc pentru mult timp petrecuta intr-un oras pe care o sa mi-l amintesc mereu.

Scarlett “Saying that this camp is really good would be an understatement. This first week here has been amazing, full of fun activities, unforgettable people, and interactive lessons. Today’s activity was visiting London which I really enjoyed. My favourite part was when we all went to the London Eye and rode it together even though I am scared of heights.”

Mâine începe o nouă săptămână de cursuri de limba engleză și activități interesante în tabără!

Mai multe imagini din tabăra de limba engleză Oxford aici: Album Facebook Tabăra Oxford