Tabăra Engleză Oxford – Ziua 11

Jun 23
Jun 24
Jun 25
Jun 26
Jun 27
Jun 28
Jun 29
Jun 30
Jul 01
Jul 02
Jul 03
Jul 04
Jul 05
Jul 06

Ziua 11 – SPIN-uri, test final și Cowley Road

Miercuri este ziua dedicată SPIN-urilor – lecțiile de interes special, iar de data aceasta unii dintre tineri au avut cursuri de dimineață, iar ceilalți după-amiază. Ne-am organizat așadar în funcție de orarul lor și pentru ca aceștia să poată susține testul final de absolvire, înainte de ora 18:00, așa cum ne-a fost solicitat; iar între timp am mai vizitat câteva obiective interesante din oraș sau am participat la diferite activități, după placul fiecăruia.

După micul dejun, mai mult de jumătate dintre elevii grupului nostru au avut cursuri, iar cu ceilalți m-am întâlnit la ora 10:00 în lounge-ul din reședință. David, Andrei, Branka, Maria M. și Maria B. au fost primii care au susținut testul final, restul grupului urmând să îl susțină la ora 13:00, după finalizarea cursurilor și masa de prânz.

Testul a avut o durată de 50 de minute și a conținut două probe, una de citire și cealaltă de ascultare, iar în aproximativ o oră toți elevii primului grup îl finalizaseră. Părerile au fost împărțite despre dificultatea testului, majoritatea susținând că timpul alocat a fost puțin cam scurt, având în vedere cerințele. Cu siguranță acest test a fost dezvoltat pe baza a numeroase cercetări academice riguroase, iar timpul alocat înțelegerii un text, fie scris sau vorbit, are un rol predefinit în examinarea finală a nivelului.

La masa de prânz, cantina a servit: mușchiuleț de porc la cuptor cu sos de mere, legume la grătar, cartofi la cuptor, salate, sendvișuri, boluri cu salate, iar în curtea interioară: pizza și bao bun (chifle chinezești la abur umplute cu carne de vită , ceapă verde, morcov și sos barbecue) cu cartofi prăjiți.

După masa de prânz și puțin timp pentru odihnă, m-am reunit pentru testul final cu grupul numărul doi: Paul, Tudor, Codrin, Patric, Ioana, Ana și Vanessa. 50 de minute mai târziu toată lumea terminase și pentru că cei care aveau cursuri după amiază terminau la ora 18:00, le-am propus celor din acest grup o plimbare prin “cartier” pentru a descoperi câteva locuri interesante din zonă.

În jurul orei 15:00, alături de Ioana, Ana, Codrin și Tudor am pornit în recunoaștere. iar ceilalți au ales să rămână în campus pentru diferite alte activități pe care și le programaseră pentru această după-amiază. După o plimbare plăcută de circa 20 de minute, am ajuns la primul nostru obiectiv: The Headington Shark.

Headington Shark este o statuie bizară a unui rechin ce pare că a plonjat într-una din casele localnicilor. Curios e puțin spus. În orice caz arată interesant, și este una dintre locațiile turistice din Oxford. Noi totuși ne-am întrebat dacă din sufrageria casei se poate vedea capul rechinului. 😎

Și pentru că începuse o ploaie măruntă de vară, am propus grupului să ne oprim la o cafenea din apropiere. Și bine am făcut, mai ales că fiecare a găsit un desert delicios pe care sa-l încerce, încărcându-ne bateriile pntru plimbarea către Cowley Road, în una dintre cele mai diverse și animate zone ale orașului.

Cowley Road este gazda unui festival anual celebru ce are loc aici, tocmai pentru a sărbători varietatea culturală din această zonă a orașului. În jur de 50,000 de oameni sunt așteptați să participe la parada animată și foarte colorată de aici și să se bucure de numeroase standuri de mâncare stradală din jurul lumii, spectacole și concerte.

Strada, ca de altfel întreaga zonă, e faimoasă pentru varietatea de magazine, fiind zona principală pentru cumpărături din estul Oxfordului. La venirea serii locul se transformă într-o scenă foarte animată ce atrage academicieni, studenți și localnici în cafenelele și restaurantele de aici. Am intrat și noi într-un magazin cu produse chinezești, de unde Tudor a încercat o băutură, iar Ana a vrut neapărat să gustăm motchi – mai ales că unii dintre noi nu mai încercaseră înainte. Mulțumim Ana! 💕

Motchi este un desert japonez din orez cu o textură pufoasă, asemănătoare bezelei, și poate avea diferite arome sau umpluturi. Tuturor li s-a părut un produs interesant. Tudor a primit și un ziar gratuit în limba chineză, iar Codrin a remarcat faptul că în această tabără internațională, ei își dezvoltă abilitățile de limba engleză, însă învață cu siguranță câte puțin și din alte limbi sau culturi străine. 😎

15 000 de pași mai târziu eram înapoi în campus. Patric a participat la un meci de fotbal organizat de școală, alături de alți prieteni din Itali și elevi internaționali, iar după cină Maria M. și Ioana ne-au încântat pentru câteva minute, încercând pianul din cantină. La cină am mâncat: pulpă de pui la cuptor, tocăniță de vită sau foietaj cu legume și ou poșat, cartofi și dovlecei la cuptor, salate, iar la desert prăjitură cu ciocolată și căpșuni cu cremă.

În cadrul lecțiilor de interes special de astăzi, Maria B și Maria M au avut de scris un articol despre o decizie politică sau o catastrofă, iar la partea de citire au continuat cu câteva exerciții, Branka și Andrei au lucrat la un podcast cu tema – ingredientele fericirii, iar Tudor și Vanessa au discutat despre diferența dintre teorie și lege în cadrul spin-ului gramatica în context.

Apoi, Branka, Ioana, Vanessa și Maria B. au făcut o plimbare la mall pentru câteva cumpărături, iar ceilalți s-au relaxat în campus, încheind astfel încă o zi frumoasă de tabără.

Astăzi a fost rândul lui Paul și al lui David să ne împărtășească impresiile lor:

The lessons were really interesting today. The course that I attended is named C2 Vocabulary in Context. I learned a lot of useful words that can help me enrich my vocabulary. The teacher is very sweet, one of the best that i have ever had.

During my time here, I got the chance to meet and work with many people. I was surprised to find that every one of my colleagues was friendly, kind and talkative, no matter the country they came from. The majority of my classmates are from South America (Chile, Colombia, Brazil etc.) and the rest are from Europe (Italy, Poland, Spain) and Asia (Japan). Overall, we have done a really good job lately and worked as a team every time.

The most exciting activity, according to me, was the one called “Sports in the Park”. I liked it a lot mainly due to the fact that I managed to spend some time with my friends playing different sports like football, basketball, tennis. At the end of this activity, we played a really interesting game called “catch the flag” in which you have to steal the other team’s flag to get the win. – Paul

Today, we had two hours of classes focused on the speaking and listening parts of the Cambridge exams. Together with my classmates, who came from various countries like Slovakia, Colombia, Japan, and others, we did a variety of exercises that helped us get to know each other better. One of the most interesting exercises was to create a podcast about the elements of happiness. This activity allowed us to listen to and learn about what makes our classmates happy, and it sparked many engaging discussions.

The teacher was very encouraging and provided clear, thorough explanations. She patiently helped us whenever we didn’t understand something, making sure everyone felt confident and supported. We also had the chance to practice our language skills in a real-world context, which was both challenging and rewarding.

Overall, it was a wonderful day. I enjoyed learning about what brings happiness to my international classmates, and I feel that we all grew closer as a group. This experience not only improved our language abilities but also broadened our understanding of each other’s cultures and perspectives. – David

Nu ratați jurnalul de mâine. Pe curând!

Mai multe imagini din a unsprezecea zi de tabără puteți vedea aici: Album Facebook Tabăra Oxford