Tabăra Engleză Oxford – Ziua 13

Jun 23
Jun 24
Jun 25
Jun 26
Jun 27
Jun 28
Jun 29
Jun 30
Jul 01
Jul 02
Jul 03
Jul 04
Jul 05
Jul 06

Ziua 13 – Cursuri, absolvire și ultimele plimbări în Oxford

Iată-ne aproape de sfârșitul taberei, la finalul cursurilor. Astăzi a fost o zi frumoasă, dar nostalgică și plină de emoții atât pentru elevii taberei noastre, cât și pentru prietenii lor internaționali!

Ziua a început în forță pentru elevi, aceștia având cursuri de la 8:15 sau 9:00. Unii dintre ei au preferat sa sară peste micul dejun, resimțindu-se după o săptămână încărcată de cursuri și activități. Noi ceilalți am mâncat la mic-dejun avocado, bacon, pâine albă sau cu seminție, unt, gemuri, diferite tipuri de cereale cu lapte, iaurt simplu sau cu fructe, clătite americane cu ciocolată, fructe, suc de mere sau portocale, ceai sau cafea.

După micul dejun, majoritatea elevilor au mers la cursuri, profitând de ultima zi pentru a-și lua rămas bun atât de la profesori, cât și de la colegii internaționali.

Cu unii dintre elevi m-am revăzut la masa de prânz, unde au putut alege între fish&chips la cantină, hot-dog cu cartofi prăjiți și pizza în curtea interioară, iar la desert fructe. Ceilalți, care au terminat cursurile mai târziu, au schimbat voucherul pe un sendviș.

La ora 13:20 ne-am reunit în fața recepției din campus, pentru a porni împreună spre amfiteatrul Universității Brookes – situată la 10 minute de mers pe jos de campusul nostru, acolo unde urma să participăm la ceremonia de absolvire a elevilor noștri, precum și a altor aproximativ 150 de alți elevi internaționali, printre care și prieteni și colegi ai grupului nostru.

După o scurtă alocuțiune ținută de Maura Marconi, directoarea pentru servicii academice, rând pe rând elevii au primit câte o diplomă simbolică de absolvire. În cadrul ceremoniei, am aflat că în toate școlile EF se dorește implementarea treptată a portofoliilor academice în format digital, astfel că totți elevii pot vedea toate certificatele obținute în aplicația Campus Connect. La cerere desigur, acestea pot fi printate, așadar ne-am asigurat că elevii din grupul nostru le vor primi și în format fizic.

Desigur că, la finalul ceremoniei, am profitat de ocazie și am făcut căteva poze cu tocile EF de absolvire, am povestit puțin despre cursurile de azi și am stabilit că ne reunim la ora 15:00 pentru o ultimă incursiune în Oxford. Ne-a felicitat și ne-a ajutat să facem o poză de grup – Iasmina, o elevă din România – care participă și ea la un curs individual de limba engleză de 3 săptămâni și venise la ceremonia de absolvire pentru a-i sărbători pe colegii ei internaționali care terminau astăzi. Mulțumim, Iasmina!

Andrei mi-a povestit că astăzi grupa lui de studiu a avut de făcut versuri pentru o melodie deja existentă, exercițiul fiind destul de “fain și poetic” (Andrei’s words ☺️). Vanessa și Maria B. au discutat despre comedie și sarcasm, Ioana a primit un pachet de biscuiți premiu și după vizionarea unui film, au continuat cu exerciții interesante din manual, iar Codrin a lucrat împreună cu un coleg din Italia la un proiect despre tocurile pantofilor de damă, iar Ana și echipa ei au făcut un videoclip despre cum ar trebui să te îmbraci în Anglia, ținând cont de vremea capricioasă britanică. 😎

Și pentru că au fost două săptămâni pline și nici vremea nu ne-a mai ajutat foarte mult astăzi, iar tinerii mi-au spus că ar mai avea mici suveniruri de achiziționat, am decis să mergem împreună pentru un ultim răsfăț la Ben’s Cookies, iar mai apoi la mall-ul Westgate pentru ultimele cumpărături.

După ce ne-am luat fiecare sortimentele preferate, iar unii dintre noi și-au mai făcut și provizii pentru acasă 😁, ne-am oprit la una dintre măsuțele de picnic din interiorul Covered Market și am discutat despre această tabără, dar și despre alte destinații care i-au atras pentru viitor. M-am bucurat să le răspund la întrebări și să îi văd interesați, acest lucru însemnând că experiența a fost una pe măsura așteptărilor lor și se gândesc să mai experimenteze astfel de aventuri și în alte campusuri EF.

Maria și Andrei erau înscriși la o activitate de pictură în parc, dar din păcate ploaia nu a mai permis organizarea activității, astfel încât ei au ajuns mai târziu în oraș.

Ne-am îndreptat apoi către Mall, acolo unde, în grupuri mai mici, am mers către magazinele de interes. Westgate Mall este un centru comercial foarte mare, cu diferite magazine aparținând unor branduri renumite, dar și locale; dar și cu spații de relaxare cu șezlonguri și un covor verde, care îți oferă senzația că ești într-un parc; sau restaurante și cafenele pentru toate gusturile.

Ne-am dat întâlnire înapoi în campus la ora 19:00, pentru ca toată lumea să aibă timp suficient atât pentru cumpărături, cât și pentru drumul înapoi către campus. Ana, Codrin, Branka, Ioana și Tudor au ales să mănânce cina la Wendy’s, iar noi ceilalți în campus, am mâncat piure de cartofi, piept de pui la cuptor în sos pesto sau pește la cuptor sau plăcintă cu cartofi, salate, prăjitură cu lămâie și ananas.

În cantină, Vanessa și Maria B. au venit îmbrăcate cu tricourile de tabără și ne-au rugat atât pe noi colegii de grup, cât și pe alți colegi sau noi prieteni internațioali să le scrie o mică amintire pe acestea. ❤

Astăzi a fost rândul lui Patric să ne spună impresiile lui:

The EF Oxford experience was amazing. I would say it was way better than last year, especially because I was already familiarized with the campus and I met some of my last year international friends. Of course, I made new friends as well. Many of them. The lessons were also very good and interesting and I really enjoyed the welcome party. Words cannot describe how beautiful it was.

La ora 20:00, ne-am reunit pentru ultima dată în lounge-ul din reședința Cotuit pentru a le înmâna tuturor portofoliile academice și pentru a-i informa despre programul de mâine. Rezultatele obținute de elevi au fost foarte bune, unii dintre ei fiind surprinși de nivelul obținut în urma testărilor finale – probabil că aveau nevoie de puțină încredere de sine și de ceva încurajare la ore pentru a-și atinge potențialul lingvistic – iar asta este exact ceea ce au primit aici. Cei mai mulți dintre elevi nu au lipsit de la niciun curs, acesta fiind un indicativ suplimentar că școala, respectiv cursurile, au fost pe placul lor.

Bineînțeles că sesiunea semnăturilor și mesajelor pe tricouri sau în albumele scrapbook a continuat, însă ne-am retras destul de curând în camerele noastre pentru a ne face bagajele, astfel încheindu-se ultima seară în tabăra internațională din Oxford. Mâine ne vom trezi din nou dis-de-dimineață, însă cu siguranță vom mai fura câteva ore de somn în drum spre aeroport, și mai apoi în avion. Urmează călătoria spre casă.

Pe curând!

Mai multe imagini din a treisprezecea zi de tabără puteți vedea aici: Album Facebook Tabăra Oxford