Tabăra Engleză Oxford – Ziua 3

Jun 23
Jun 24
Jun 25
Jun 26
Jun 27
Jun 28
Jun 29
Jun 30
Jul 01
Jul 02
Jul 03
Jul 04
Jul 05
Jul 06

Ziua 3 – Primele cursuri, University Church of St Mary, St Edmund Hall College & The Covered Market

Iată-ne în prima zi de cursuri a acestei tabere – o zi plină de lecții interesante, activități și locuri noi numai bune de descoperit. A fost din nou o zi călduroasă, dar ne bucurăm din plin de această vreme pentru a explora cât mai mult.

Tinerii sunt entuziasmați de faptul că urmează să participare la cursurile de engleză care încep astăzi după amiază, aceștia fiind repartizați în grupele de studiu în funcție de nivelul lor de cunoștințe. Cum s-a stabilit acest nivel? Să recapitulăm: Înaintea sosirii în tabără, elevii au susținut un test de plasament, ce consta într-o secțiune de ascultare, dar și una de citire unde se evaluează atât modul în care folosesc vocabularul cât și gramatica. Testarea durează până la 50 de minute și se poate face de acasă. Aceasta este completată de un test de vorbire făcut cu unul dintre profesorii școlii, fie online sau în cadrul sesiunii introductive din prima zi. Aici s-a evaluat ușurința cu care elevii din tabără folosesc limba engleză și fluența lor în conversație. În funcție de rezultatele acestor testări de engleză, elevii au fost împărțiți pe grupe de studiu, în cazul grupului nostru, majoritatea elevilor fiind la nivelul C1 sau C2.

De asemenea, cursurile sunt gândite a se desfășura în prima parte a zilei în intervalul 08:45 – 14:00 sau după prânz in intervalul 13:20 – 17:00. Fiecare participă la cursuri în această saptămână atât pe programul de dimineață, cât și pe cel de după-amiază, însă ne bucurăm că toți elevii din grupul nostru sunt pe același flux orar, permițându-ne astfel să ne organizăm împreună pentru alte activități și vizite în afara programului de la cursuri.

Și pentru că astăzi toată lumea începea cursurile la ora 14:05, am stabilit încă de aseară că obiectivul nostru principal va fi University Church of St Mary. Zis și făcut!

După ce toată lumea a mâncat micul dejun, ne-am reunit cu toții la ora 9:30 și am pornit în plimbare spre primul nostru obiectiv. După aproximativ 20 de minute, am ajuns la University Church of St. Mary.

Biserica aceasta este ”inima” Universității din Oxford, fiind prima sa clădire, locul de unde a început formarea faimoasei instituții academice. Încă de la începutul secolului al 13-lea, aici se întâlnea conducerea universității, se acordau distincțiile și tot aici se țineau cursuri. Se spune despre biserica aceasta că este printre cele mai frumoase din Anglia.

Cele 123 de trepte înguste pe care elevii au trebuit să le urce pentru a ajunge în vârful turnului ne-au dat puține bătăi de cap, dar priveliștea spectaculoasă care ne aștepta la final a fost o recompensă primită cu mult entuziasm. Toți elevii din grup au recunoscut că a meritat efortul, fiind încântați de panorama orașului și a împrejurimilor acestuia. 

După ce ne-am făcut câteva poze artistice și am surprins cât am putut de bine detaliile care ne-au captat atenția, am coborât din Turn și ne-am continuat plimbarea spre Radcliffe Camera – clădirea emblematică a orașului cu formă circulară în stil baroc, care găzduiește una dintre cele mai impresionante biblioteci din Oxford.  Am continuat apoi pe New College Lane, unde nu am ratat momentul ideal pentru o poză de grup la faimosul Bridge of Sighs. Am străbătut apoi străduța spre New College, iar mai apoi pe Queen’s Lane, unde Vanessa a remarcat foarte bine că St Edmund Hall College era deschis pentru vizitare, așa că nu am ratat nici această ocazie. Ajunși în curtea Colegiului, am admirat arhitectura clădirilor, iar apoi ne-am alăturat unui tur privat pentru a vizita și Biblioteca acestuia.

St Edmund Hall College sau Teddy Hall este unul dintre nenumăratele colegii ale Universității Oxford. Cu o atmosferă relaxată și prietenoasă, colegiul oferă excelență academică și burse universitare în diferite domenii precum sport, muzică, scriere creativă sau jurnalism. În plus, Teddy Hall pretinde că este „cea mai veche societate academică care a supraviețuit pentru a găzdui și a educa studenții din orice universitate.”

Am plecat de la acest colegiu încântați de oportunitate și entuziasmați pentru vizitele din următoarele două zile la alte colegii renumite, în cadrul Zilelor Porților Deschise la Universitatea din Oxford.

10 minute mai târziu ajungeam în The Covered Market. Această piață ce datează încă din anii 1770 este renumită în lumea întreagă pentru numărul mare de producători locali și independenți, care vând diferite produse locale, de la pălării la legume și fructe sau flori, bijuterii, pantofi, produse din piele și așa cum aveam să descoperim – șosete cu mesaje sau desene amuzante numai bune pentru suveniruri (sper că nu am stricat nicio surpriză). Maniera în care sunt organizate și prezentate micile buticuri creează o atmosferă aparte, care ne poartă parcă înapoi în timp. Desigur că nu am ratat delicioșii biscuiți de la Ben’s Cookies, pe care toată lumea aștepta să îi încerce, mai ales că unii auziseră deja de aceștia de la alți participanți la taberele din anii anteriori sau de la cei care deja i-au încercat în timpul plimbării de ieri. Verdictul: Delicios, mai venim!

Pentru că nu era decât ora 12:00, cei care au dorit au mai rămas în oraș pentru o plimbare scurtă înainte de prânz și cursuri, iar noi, ceilalți am plecat spre campus, unii cu autobuzul, alții pe jos. Am ajuns desigur la timp pentru masa de prânz, unde am putut alege între sendvișuri diverse, boluri cu salate, piure cu cârnați vegetarieni și salată coleslaw sau hot-dog cu cartofi prăjiți, iar la desert fructe.

La ora 14:05 toți elevii din grupul nostru începeau cursurile – majoritatea având 2 sesiuni programate astăzi, mai puțin Paul, Tudor și Maria M. care au avut în plus un seminar online, în cadrul căruia profesorul le-a povestit despre scriitori britanici renumiți, iar la final în urma unui Kahoot pe tema discutată, Maria a ieșit pe locul 3, iar Tudor pe locul 4. Bravo, bravo! 😉

Am aflat că Branka, Maria B, Vanessa și David au mers în parc pentru cursul lor, iar acolo au scris poezii în perechi (inspirați de o poezie despre Oxford desigur) și au încercat niște jocuri captivante de cuvinte. Paul a discutat despre dileme etice, Ioana despre geopolitică, Ana și Codrin despre business în Japonia, Andrei a rezolvat o fișă despre medicină, iar Patric a avut deja un proiect la care a lucrat împreună cu prietenii lui din Italia. Așadar, feedback-ul după prima zi este unul pozitiv, toată lumea declarându-se încântată și nerăbdătoare pentru următoarele sesiuni.

La cină cantina a servit paste cu sos roșu, mazăre, stroganof de vită, omletă cu cartofi, tocăniță cu pui, salată cu spanac, roșii, morcovi, iar la desert prăjitură cu ciocolată, smoothie sau fructe.

Pentru că erau destul de obosiți și nu mai aveau energia necesară pentru activități sportive sau plimbări, le-am propus tuturor o activitate distractivă de echipă, dar și competitivă: Scavenger Photo Hunt. Împărțiți în 5 echipe a câte doi, prima lor sarcină a fost să găsească un al treilea membru internațional pentru echipa lor. După aceea, competiția i-a îndemnat pe elevi să îndeplinească 15 cerințe pe care să le surprindă în poze. De la o piramidă umană la o poză cu toți membrii echipei sărind ori folosind anumite lucruri/obiecte într-un mod neobișnuit până la a recreea celebrul pas Beatles sau a face o poză care să conțină toate culorile curcubeului.

În aproximativ 25 de minute, echipa formată din Ioana, Branka și Livia din Italia a reușit cu succes să îndeplinească toate cerințele și a fost declarată câștigătoare, primind cadou câte o pereche de ochelari de soare EF Ambassador. Toate echipele s-au descurcat excelent și s-au distrat încercând să fie cât mai creative, așadar lucrul în echipă a funcționat destul de bine.

Maria M. a participat la o activitate de pictură în parc, organizată de școală și s-a declarat foarte încântată, mai ales că ea este pasionată de artă și foarte talentată – aș spune eu – după cum vorbesc de la sine și pozele de mai jos. Ea a ales să picteze portretul noii sale prietene din Suedia. 💕

Ana a început seria impresiilor pentru această tabără din Oxford, Anglia. Iată ce ne-a spus:

Today was the day where we got the opportunity to explore the city centre better and learn of its colleges and upcoming events. Along with that, we discovered and experienced new things which brought us great pleasure. The classes were interactive, I have met many students from Italy, Spain, Switzerland, Argentina, Germany and Mexic. At last, the Photo Scavanger Hunt was one of the funniest activities to do!
By the way, if you go to Oxford, PLEASE go to the Covered Market and try Ben’s Cookies! It’s a MUST!

Seara am încheiat-o la reședința Cotuit. Paul, David și prietenul lor din Turcia au urmărit meciurile de fotbal în lounge, Maria M., Andrei și prietena lor din Suedia au continuat socializarea în curtea reședinței, Patric a ieșit la o plimbare de seară cu prietenii săi din Italia, iar restul grupului s-a organizat cu un nou joc distractiv. Maria B., Vanessa și Tudor m-au învățat Spy, un joc interesant și amuzant, dar cu siguranță am nevoie de mai mult exercițiu. 😁

Mâine încep vizitele la colegiile din Oxford, în cadrul Zilelor Porților Deschise, unde putem participa la diferite prezentări interesante și totodată putem vizita colegiile în tururi ghidate chiar de studenți.

Ne așteaptă din nou o zi plină, așadar nu ratați nici jurnalul de mâine!

Pe curând!

Mai multe imagini din a treia zi de tabără puteți vedea aici: Album Facebook Tabăra Oxford