
Jun 23

Jun 24

Jun 25

Jun 26

Jun 27

Jun 28

Jun 29

Jun 30

Jul 01

Jul 02

Jul 03

Jul 04

Jul 05

Jul 06
Ziua 6 – Cursuri, punting & teatru în aer liber
Astăzi elevii au avut cursuri între orele 08:45 – 13:15, așadar s-au trezit dis-de-dimineață pentru a avea timp să mănânce micul dejun și să se pregătească pentru restul zilei.
La ora 13:15 ne-am întâlnit cu toții la cantină unde am mâncat prânzul și am povestit despre cursurile de astăzi. Am aflat astfel că David, Branka, Vanessa și Maria B. au primit în dar o ciocolată de la profesorul lor, după ce astăzi au învățat cuvinte noi și au discutat despre cunoștințe de cultură generală, fiind întrebați printre altele dacă știu care este cea mică țara din lume sau cel mai adânc punct din lume. Este de apreciat faptul că profesorul se oprește și le explică elevilor cuvintele noi, iar mai apoi le cere fiecăruia să dea câte un exemplu pentru a se asigura că aceștia au înțeles, după cum mi-a povestit Maria B.
Ana și Codrin au avut un proiect interesant – împărțiți în echipe de culori diferite, fiecare echipă a trebuit să filmeze un videoclip în care să simuleze un interviu de angajare, iar echipa Anei a ieșit câștigătoare în urma voturilor grupei de studiu, iar echipa lui Codrin pe locul doi. Felicitări amândurora!😊
Tudor, Andrei, și Maria M. au exersat printre altele accentul britanic, Paul a participat la o dezbatere despre legalizarea eutanasiei, Patric a discutat despre obiectivele de viitor, iar Ioana a aprofundat mai mult gramatica limbii engleze și tipurile de comedie.
Cantina a servit la prânz pește cu cartofi prăjiți și sos tartar (fish & chips), salată, sendvișuri și boluri cu orez, legume sau somon, sau pizza. În timpul prânzului a avut loc și ceremonia de absolvire pentru studenții ce au încheiat 6 luni de cursuri la școala EF Oxford, astfel că atmosfera era foarte animată și emoționantă, cum probabil va fi și pentru noi vinerea viitoare. 😊Grupul a decis că are nevoie de o pauză de relaxare, așadar am stabilit să ne reunim la ora 15:00 pentru a merge împreună la o sesiune de punting, pe care toată lumea a fost bucuroasă să o încerce.
Ne-am reunit așadar la ora 15:00 și am ajuns după o plimbare plăcută și relaxantă de circa 25 de minute. Astăzi am încercat un nou traseu spre oraș, care ne-a purtat prin parcul Headington Hill și mai apoi pe strada principală, spre capătul podului Magdalen, unde urma să închiriem punturile – bărci lungi și înguste, cu fundul plat și capetele pătrate, deplasate fiecare de o persoană care stă în picioare pe unul dintre capete și împinge pe fundul apei cu un băț lung de metal.
Ajunși la punting, a trebuit să ne împărțim în 3 grupe: 2 de câte 4 persoane și una de 5. Numărul limită de persoane admis pe un punt este de 6 persoane, însă noi fiind 13 la număr am decis că așa este cel mai bine. Astfel încât, Branka, Ioana și Codrin au fost pe un punt coordonat de Tudor; Andrei, Maria M. și Signe (prietena lor din Suedia) l-au avut pe David, în timp ce Vanessa, Maria B. și cu mine l-am avut cu noi pe Patric. Desigur că pe parcursul plimbării fiecare dintre doritori a putut să preia manevrarea puntului. Începutul a fost puțin mai greu până unii dintre noi ne-am dumirit cum trebuie manevrat punt-ul. Alții nu ne-am dumirit nici până la final 😁, dar până la urmă la timp sau întârziați am reușit cu toții să ne plimbăm și să aducem puntul înapoi la punctul de plecare.
Nu cred că mai este necesar să vă spun că ne-am amuzat copios de tehnicile noastre adapatate, de întâlnirile cu alte punturi când manevrele noastre ne purtau fix unii spre ceilalți, de cât de dificil este să îți ții echilibrul cu un băț lung și destul de greu. Nu ne-am gândit că vom reuși să ne plimbăm foarte mult, însă până la urmă ne-am descurcat. Aproximativ o oră ne-am plimbat pe brațul liniștitului râu Cherwell – acesta se varsă în Tamisa nu departe de locul de unde am închiriat bărcile. Am admirat de asemenea împrejurimile aparținând Colegiului Magdalen și Christ Church, am admirat rațele prietenoase și ne-am bucurat, pur și simplu, de experiența trăită.
Tinerii s-au declarat încântați de activitate, unii dintre ei făcându-și planuri pentru încă o sesiune săptămâna viitoare. 😎
Iată ce ne-a spus Maria B. despre ziua de astăzi:
Since I came in Oxford with EF I experienced many new things that I couldn’t try in my country, like punting. It was extremely hard until I could figure it out. The nice thing was that we laughed a lot and we had much fun. I can’t wait to discover other things and try them as soon as possible. 😁
La ora 17:15 ne întorceam în campus pentru a mânca cina și a ne pregăti desigur pentru piesa de teatru. Cantina a servit în această seară paste cu sos roșu, pui cu sos alb, snitel de porc, dovlecei la cuptor, sos de merișoare, salată cu sfeclă sau roșii, iar la desert prăjitură cu mere sau pepene roșu.
După ce ne-am încărcat bateriile, la ora 18:40, ne-am întâlnit în fața campusului pentru a porni spre centrul orașului, Oxford Castle & Prison – locația unde urma să urmărim piesa de teatru în aer liber, aflându-se la 5 minute de mers pe jos de acesta. Am decis să luăm autobuzul pentru a ajunge în timp util și a putea alege locurile mai bune, lucru care s-a și întâmplat.
Piesa de teatru la care am participat – Romeo & Juliet / Troilus & Cressida, a avut o durată de aproximativ 2 ore și o pauză de 15 minute. Decorul a fost simplu, dar fascinant prin zidurile castelului care îl înconjurau, oferindu-i o eleganță aparte.
Făcând parte din selecția clasică a dramaturgului englez William Shakespeare, aceste două tragedii romantice au fost presărate și cu momente de umor și adaptări de actualitate ale anumitor situații menite să transmită mesaje de incluziune și diversitate.
La bază, ambele piese prezintă o poveste de dragoste similară – personaje ce provin de-o parte și de alta a conflictului (familii rivale – Romeo și Julieta / țări rivale – Troilus și Cressida) se îndrăgostesc, însă sunt despărțiți. Însă chiar dacă scenele se oglindesc dintr-o piesă în alta, maniera în care sunt prezentate una după cealaltă, ca în timpul spectacolului din această seară, oferă publicului șansa de a observa și a înțelege contrastele care fac diferența. Spre exemplu, Romeo și Julieta au parte de o dragoste la prima vedere, pe când Troilus și Cressida nu împărtășesc același gen de conexiune.
Atmosfera creată a fost desprinsă din vremurile shakespeariene, dar în același timp îmbinată cu elemente de actualitate, lucru care nu a făcut decât să ne captiveze în profunzime. Ne-am amuzat desigur la unele dintre scene, ne-am bucurat de muzica de fundal, de dansurile actorilor, cât și de interpretarea lor foarte bună. Și chiar dacă la jumătatea piesei am început să simțim cum temperatura se micșorează, am rezolvat rapid cu pături sau băuturi calde și ne-am bucurat până la final de această seară minunată.
Piesa de teatru s-a terminat la ora 22, iar planul nostru inițial de a lua autobuzul înapoi spre campus a fost schimbat rapid când am văzut că trebuie să așteptăm 10 minute. Așadar am făcut o plimbare plăcută de seară, descoperind orașul și atmosfera vibrantă care parcă îl transformase în totalitate.
La ora 23:00 eram înapoi în campus, iar seara s-a încheiat curând deoarece mâine este weekend, iar weekendul pentru noi înseamnă excursii. 🥳
Nu ratați jurnalul de mâine pentru a afla despre excursia noastră în Cambridge! Pe curând!
Mai multe imagini din a șasea zi de tabără puteți vedea aici: Album Facebook Tabăra Oxford